r
Nosalty Logó

Gombaleves 10. - répás-darált húsos

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Klaudia
Gombaleves 10. - répás-darált húsos
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 285 kcal
  • 2% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1137 kcal
  • 2% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 48 kcal
  • 2% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    13.5 g

Zsír

  • Összesen
    17 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1143.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    190 mg
  • Nátrium
    858 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    523.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    534 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    86 micro
  • α-karotin
    1857 micro
  • β-karotin
    4444 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    138 micro
Összesen 285 kcal
  • 2% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    54.1 g

Zsír

  • Összesen
    67.9 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    234 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4575.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    183 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    119 mg
  • Foszfor
    761 mg
  • Nátrium
    3433 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    80.1 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    2093 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2136 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    206 micro
  • Kolin:
    207 mg
  • Retinol - A vitamin:
    346 micro
  • α-karotin
    7427 micro
  • β-karotin
    17777 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    551 micro
Összesen 1137 kcal
  • 2% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.3 g

Zsír

  • Összesen
    2.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    194.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    32 mg
  • Nátrium
    146 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    89 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    316 micro
  • β-karotin
    755 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 48 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A gombát és a répát megtisztítjuk, vékony szeletekre vágjuk. A tisztított hagymákat apróra vágjuk.
  2. Egy lábosba a vaj felén a gombát kicsit megsütjük, majd kivesszük.
  3. A maradék vajat a lábosba rakjuk, a húst kevergetve, morzsásra sütjük. A hagymát és a fokhagymát hozzáadjuk, üvegesre pároljuk.
  4. A megsült gombát, a sárgarépát hozzáadjuk, felöntjük kb. 1,5 l vízzel. Belerakjuk a leveskockát, borsozzuk.
  5. Húsz perc főzés után belerakjuk a rizst. Még tíz percig főzzük, utána lekapcsoljuk a tüzet, a rizs megpuhul a forró levesbe.
  6. A végén még ízlés szerint fűszerezhető.
  • Receptkönyvben: 53
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 13189
  • Feltöltés dátuma: 2011. július 11.

Ajánló

A recept ír a végén 2 evőkanál tejszínt.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Klaudia 16 recept

Kétéves kisfiamnak kerestem valami levest,  amibe van HÚS és persze zöldség is. Imádja, és nem kotorja a tányér szélére a répát.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek