r
Nosalty Logó

Gombafasírtos szendvics

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Gonoszka1
Gombafasírtos szendvics
adag
Előkészítés
perc
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Gombafasírt

A szendvics összeállításához

Összesen 869 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Gombafasírt

A szendvics összeállításához

Összesen 869 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Gombafasírt

A szendvics összeállításához

Összesen 83 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.4 g

Zsír

  • Összesen
    50.4 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2268.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    125 mg
  • Kálcium
    290 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    123 mg
  • Foszfor
    929 mg
  • Nátrium
    782 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.2 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    817.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    295 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    58 mg
  • D vitamin:
    160 micro
  • K vitamin:
    276 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    278 micro
  • Kolin:
    555 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    738 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1578 micro
Összesen 869 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.4 g

Zsír

  • Összesen
    50.4 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2268.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    125 mg
  • Kálcium
    290 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    123 mg
  • Foszfor
    929 mg
  • Nátrium
    782 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.2 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    817.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    295 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    58 mg
  • D vitamin:
    160 micro
  • K vitamin:
    276 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    278 micro
  • Kolin:
    555 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    738 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1578 micro
Összesen 869 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    4.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    216.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    75 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    71 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    151 micro
Összesen 83 kcal

Hozzávalók

Gombafasírt

A szendvics összeállításához

Elkészítés

Gombafasírt

  1. A gombát megtisztítjuk, felaprítjuk, tálba tesszük.
  2. A vöröshagymát is megtisztítjuk, apróra vágjuk, és 1 dkg kókuszzsíron megpároljuk. A petrezselymet leöblítjük, aprítjuk.
  3. A tálba tesszük a hagymát, a petrezselymet a fűszerekkel együtt. Hozzáütjük a tojásokat, és botmixerrel pépesítjük.
  4. Belekeverjük a zsemlemorzsát. A maradék 2 dkg kókuszzsírt felolvasztjuk.
  5. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, és a kókuszzsír kb. felével kikenjük. A masszából gombócokat formázunk, és a sütőpapírra sorakoztatjuk őket. Megkenjük a tetejüket a maradék kókuszzsírral, és hideg sütőbe toljuk. 200 fokon kb. 40 percet sütjük.

A szendvics összeállításához

  1. A magos zsemlét kettévágjuk.
  2. Az alsó részét megkenjük a mustárral.
  3. Beletesszük a gombafasírtokat (én két darabot tettem bele, ami 12,2 dkg volt).
  4. Beborítjuk a savanyú káposztalevéllel, és rátesszük a zsemle tetejét.
  5. Így tálaljuk, vagy csomagoljuk be, ha elvitelre készítettük.
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 20
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1280
  • Feltöltés dátuma: 2014. március 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gombafasírtos szendvics
Gonoszka1 428 recept

Maradt a gombafasírtomból pár darab, és ezeket szendvicsnek elkészítettem. Finom reggeli, tízórai vagy akár munkahelyi ebéd. Az elkészítéshez csak a szendvics elkészítési idejét vittem fel, mert a gombafasírtot nem ehhez a fogáshoz készítettem. Az én általam felhasznált hozzávalókkal egy szendvics 391 kalória.

Hozzávalók

Gombafasírt

A szendvics összeállításához

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...