r
Nosalty Logó

Gombafasírt jénaiban

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
DiaNatura
Gombafasírt jénaiban
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 288 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1149 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 134 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    10 g

Zsír

  • Összesen
    18.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    139 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    551.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    182 mg
  • Nátrium
    223 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    149.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    144 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    128 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    309 micro
  • β-karotin
    741 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    225 micro
Összesen 288 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    40 g

Zsír

  • Összesen
    74.6 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    555 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2205.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    111 mg
  • Kálcium
    350 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    108 mg
  • Foszfor
    728 mg
  • Nátrium
    893 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    86.1 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    598.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    577 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    139 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    231 micro
  • Kolin:
    513 mg
  • Retinol - A vitamin:
    279 micro
  • α-karotin
    1238 micro
  • β-karotin
    2962 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    898 micro
Összesen 1149 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    8.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    257.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    104 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    145 micro
  • β-karotin
    346 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    105 micro
Összesen 134 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A gombából a dinsztelt hagymán pörköltet készítünk a pirospaprikával.
  2. Amikor kihűlt, hozzákeverjük a tojásokat és az apróra tépkedett zsemléket, és a lereszelt répát, valamint az apróra vágott petrust és bazsalikomot.
  3. Olajjal kikent jénaiba öntjük a masszát, kúposra formázzuk, meghintjük zsemlemorzsával.
  4. Sütőben készre sütjük, ha kész, szeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 253
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 16871
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
DiaNatura 132 recept

Maradt egy doboz gombám, ebből készítettem egy kis vacsit krumplipürével. Nagyon finom volt tartármártással. Azért szeretem így készíteni a gombafasírtot, mert nem kell gombócolni, olajban sütögetni, és így sokkal egészségesebb is!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...