r
Nosalty Logó

Gnocchi spinach and formaggi

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Mercedes
Gnocchi spinach and formaggi
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 16% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához és a besamell mártáshoz

A sajtszószhoz

Összesen 845 kcal
  • 16% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához és a besamell mártáshoz

A sajtszószhoz

Összesen 2532 kcal
  • 16% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához és a besamell mártáshoz

A sajtszószhoz

Összesen 182 kcal
  • 16% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.1 g

Zsír

  • Összesen
    41.9 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    152 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2989 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    836 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    393 mg
  • Nátrium
    1688 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    74.5 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    519 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    119 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    402 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1400 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2930 micro
Összesen 845 kcal
  • 16% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    105.4 g

Zsír

  • Összesen
    125.8 g
  • Telített zsírsav
    74 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    455 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8967.1 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    2508 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    141 mg
  • Foszfor
    1180 mg
  • Nátrium
    5065 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    223.5 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    218.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1556 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    63 micro
  • K vitamin:
    358 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    206 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1207 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4201 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8791 micro
Összesen 2532 kcal
  • 16% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    9.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    645.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    181 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    365 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    112 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    302 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    633 micro
Összesen 182 kcal

Hozzávalók

A tésztához és a besamell mártáshoz

A sajtszószhoz

Elkészítés

A tésztához és a besamell mártáshoz

  1. A gnocchit a leírás szerint kifőzzük.
  2. Elkészítjük a besamell mártást: a vajat felolvasztjuk a serpenyőben, hozzáadjuk a lisztet, megfuttatjuk, és szép lassan egy habverő segítségével hozzáadjuk a langyos tejet, szép simára eldolgozzuk.
  3. Hozzáadjuk a leveles spenótot, és a fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk, hozzáreszelünk egy csipetnyi szerecsendiót.
  4. Eközben lereszeljük a sajtokat, és hozzáadjuk a spenótos besamellünkhöz.
  5. Simára keverjük, ha túl sűrűnek látjuk, hígíthatjuk tejjel, a gnocchi főzővizévelvagy zöldségalaplével.
  6. A kifőtt gnocchit vajjal összekeverjük, hozzáadjuk a szószt és forrón tálaljuk.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 122
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 8013
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gnocchi spinach and formaggi
Mercedes 302 recept

Tészta, tészta, tészta, mindig minden mennyiségben, nagyon szeretem, de a párom kizárólag a tejszínes, paradicsommentes tésztákat szereti. Édesanyám épp nálunk volt vendégségben ebéd előtt, ezért gondoltam, elkészítem ezt az ételt, mivel Ő a húsmentes ételért rajong. Nekem is kapóra jött, mert gyomorsavval küzködöm, ezért nekem is jobb kerülni most a paradicsomos, húsos dolgokat. A sajtokat variálhatjuk tetszés szerint, nagyon finom, ha kerül bele egy kis gorgonzola, danish blu, vagy akármilyen penészes sajt.

Hozzávalók

A tésztához és a besamell mártáshoz

A sajtszószhoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...