r
Nosalty Logó

Gluténmentes pizza - ahogy Nyihaj készíti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
nyihaj
Gluténmentes pizza - ahogy Nyihaj készíti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
225 °C
  • 4% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 384 kcal
  • 4% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1539 kcal
  • 4% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 228 kcal
  • 4% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    8.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1061.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    891 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1357 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 384 kcal
  • 4% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.8 g

Zsír

  • Összesen
    34 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4247.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    344 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    293 mg
  • Nátrium
    3562 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    271.3 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    274.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    169 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    249 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    157 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    157 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5428 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 1539 kcal
  • 4% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    626.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    43 mg
  • Nátrium
    526 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    801 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 228 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A meleg vízben elkeverjük, feloldjuk az élesztőt (bár a recept nem írta, de én 1 kk cukrot is tettem a vízbe).
  2. Kimérjük és egy tálba összeöntjük a hozzávalókat, a vízben feloldott élesztőt is.
  3. Elektromos mixer dagasztóspiráljával 5 percig dagasztjuk a tésztát (kissé ragacsos lesz).
  4. A tálat lefedjük, majd 30 percig meleg helyen kelesztjük.
  5. A megkelt tésztát (nekem icipicit ragadt, így én szilikonos sütőlapra tettem, vizes kézzel lapogattam formára) kb. 20 centi átmérőjű és 1 cm vastag koronggá "nyújtjuk".
  6. 10-15 percig pihentetjük.
  7. A leírás szerint sütőben 5-7 percig elősütjük, majd a sütőből kivéve rátesszük a feltéteket, és a sütőbe visszatéve 10-15 perc alatt készre sütjük. (Az elősütést én kihagytam. A formára igazított tésztát megpakoltam, hagytam 15 percig pihenni, majd 20 perc alatt készre sütöttem.)
  • Sütés hőfoka: 225 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 97
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 30413
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 10.

Ajánló

Bármikorra :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az Ikeában vettem Finax gluténmentes lisztet, annak a dobozán volt a recept. Szerintem más gm kenyérkeverékkel is működik a recept, mert a Finax összetételében semmi extra nincs. A tészta kellemesen puha, szép ritka - a képen nem biztos, hogy látszik, kicsit melegen szeltem... :-) A Finax liszt kissé barnás-szürkés színű, emiatt ilyen a tészta színe, a kenyérliszt színétől változik a tészta színe is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...