r
Nosalty Logó

Gluténmentes málnás képviselőfánk

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
scarlett69
Gluténmentes málnás képviselőfánk
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
195 °C
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Égetett tészta

Krém

Teteje

Összesen 2405 kcal
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Égetett tészta

Krém

Teteje

Összesen 4809 kcal
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Égetett tészta

Krém

Teteje

Összesen 210 kcal
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46.5 g

Zsír

  • Összesen
    172.1 g
  • Telített zsírsav
    87 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1056 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2148.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    79 mg
  • Kálcium
    659 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    116 mg
  • Foszfor
    768 mg
  • Nátrium
    512 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    165 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    549.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    1015 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    267 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    140 micro
  • Kolin:
    675 mg
  • Retinol - A vitamin:
    999 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    168 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1178 micro
Összesen 2405 kcal
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    93 g

Zsír

  • Összesen
    344.3 g
  • Telített zsírsav
    173 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    119 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    2111 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4296.7 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    158 mg
  • Kálcium
    1319 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    233 mg
  • Foszfor
    1537 mg
  • Nátrium
    1025 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    330 g
  • Cukor
    105 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    1098.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    2030 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    82 mg
  • D vitamin:
    535 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    280 micro
  • Kolin:
    1349 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1999 micro
  • α-karotin
    48 micro
  • β-karotin
    336 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2356 micro
Összesen 4809 kcal
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    15 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    187.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    103 micro
Összesen 210 kcal

Hozzávalók

Égetett tészta

Krém

Teteje

Elkészítés

Égetett tészta

  1. A forró vizet, a sót és a zsírt elkezdjük egy lábosban melegíteni, amikor a zsír elolvadt hozzáadjuk a lisztet és fakanállal addig keverjük, míg a tészta összeáll.
  2. A tűzről levéve még a forró masszához hozzáadjuk egyesével a tojásokat. Csillagcsöves habzsákba kanalazzuk a tésztát és sütőpapírral bélelt tepsibe 4-5 cm távolságra diónyi vagy nagyobb nagyságú halmokat rakunk.
  3. Egy órát pihentetjük. Forró (210 fok) sütőbe tesszük, 10 percig sütjük ezen a hőfokon (de közben nem lehet kinyitni a sütőajtót), majd még kb. 10 percig sütjük 180 fokon. Ha kihűl a tészta, kalapot vágunk neki.

Krém

  1. Amíg hűlnek a fánkok, elkészítjük a krémet. A tojások sárgáját elkeverjük az édesítővel, a málnapürével, (villával összetört málna) a pudingporral és a tejjel. Ezután lassú tűzön kezdjük főzni a krémet, folyamatos keverés mellett.
  2. Ha besűrűsödött a krémünk, levesszük a tűzről és hozzáadjuk a felvert tojásfehérje habot, hűlni hagyjuk.

Teteje

  1. Amíg hűl a krém, felverjük a habalapot, amit előzőleg a hűtőben lehűtöttünk. Csillagcsővel ellátott habzsákba töltjük a málnakrémet és mindegyik fánk aljába nyomunk a krémből, majd a tetejére a felvert habtejszínt szintén csillagcsöves habzsákból nyomjuk rá, rátesszük a kalapjukat.
  2. A kalapokra vízgőz felett 1 ek étolajjal olvasztott fehér csokit csurgatunk és dekor cukorkával megszórjuk.
  • Sütés hőfoka: 195 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 20
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 645
  • Feltöltés dátuma: 2021. augusztus 24.

Receptkategóriák

további kategória: mentes receptek kategória: gluténmentes receptek

Receptjellemzők

Gluténmentes málnás képviselőfánk
scarlett69 101 recept

Hozzávalók

Égetett tészta

Krém

Teteje

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...