Gluténmentes málnás képviselőfánk
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
scarlett69
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
195 °C
- 5% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 18% Zsír
Égetett tészta
-
100g rizsliszt366 kcal
-
50g sertészsír451 kcal
-
138g tojás173 kcal
-
100g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
Krém
-
150g málna78 kcal
-
83g tojás104 kcal
-
200g tej112 kcal
-
86 kcal
-
0g édesítőszer0 kcal
Teteje
-
250g habtejszín730 kcal
-
50g fehér csokoládé270 kcal
-
35 kcal
Összesen
2405
kcal
- 5% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 18% Zsír
Égetett tészta
-
200g rizsliszt732 kcal
-
100g sertészsír902 kcal
-
275g tojás346 kcal
-
200g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
Krém
-
300g málna156 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
400g tej224 kcal
-
171 kcal
-
0g édesítőszer0 kcal
Teteje
-
500g habtejszín1460 kcal
-
100g fehér csokoládé539 kcal
-
71 kcal
Összesen
4809
kcal
- 5% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 18% Zsír
Égetett tészta
-
8.7g rizsliszt32 kcal
-
4.4g sertészsír39 kcal
-
12g tojás15 kcal
-
8.7g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
Krém
-
13.1g málna7 kcal
-
7.2g tojás9 kcal
-
17.4g tej10 kcal
-
7 kcal
-
0g édesítőszer0 kcal
Teteje
-
21.8g habtejszín64 kcal
-
4.4g fehér csokoládé24 kcal
-
0.3g napraforgó olaj3 kcal
Összesen
210
kcal
- 5% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 46.5 g
Zsír
-
Összesen 172.1 g
-
Telített zsírsav 87 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 59 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 1056 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2148.4 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 79 mg
-
Kálcium 659 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 116 mg
-
Foszfor 768 mg
-
Nátrium 512 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 165 g
-
Cukor 52 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 549.1 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 1015 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 41 mg
-
D vitamin: 267 micro
-
K vitamin: 24 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 140 micro
-
Kolin: 675 mg
-
Retinol - A vitamin: 999 micro
-
α-karotin 24 micro
-
β-karotin 168 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1178 micro
Összesen
2405
kcal
- 5% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 93 g
Zsír
-
Összesen 344.3 g
-
Telített zsírsav 173 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 119 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 29 g
-
Koleszterin 2111 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4296.7 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 158 mg
-
Kálcium 1319 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 233 mg
-
Foszfor 1537 mg
-
Nátrium 1025 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 330 g
-
Cukor 105 mg
-
Élelmi rost 25 mg
VÍZ
-
Összesen 1098.2 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 2030 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 16 mg
-
C vitamin: 82 mg
-
D vitamin: 535 micro
-
K vitamin: 48 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 280 micro
-
Kolin: 1349 mg
-
Retinol - A vitamin: 1999 micro
-
α-karotin 48 micro
-
β-karotin 336 micro
-
β-crypt 35 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2356 micro
Összesen
4809
kcal
- 5% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.1 g
Zsír
-
Összesen 15 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 92 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 187.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 58 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 67 mg
-
Nátrium 45 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.4 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 47.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 89 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 23 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 59 mg
-
Retinol - A vitamin: 87 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 15 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 103 micro
Összesen
210
kcal
Hozzávalók
Égetett tészta
-
20 dkg rizsliszt
-
10 dkg sertészsír
-
5 db tojás
-
2 dl víz
-
1 csipet só
Krém
-
30 dkg málna
-
3 db tojás
-
4 dl tej
-
5 ek édesítőszer
Teteje
-
5 dl habtejszín
-
1 ek napraforgó olaj
Elkészítés
Égetett tészta
- A forró vizet, a sót és a zsírt elkezdjük egy lábosban melegíteni, amikor a zsír elolvadt hozzáadjuk a lisztet és fakanállal addig keverjük, míg a tészta összeáll.
- A tűzről levéve még a forró masszához hozzáadjuk egyesével a tojásokat. Csillagcsöves habzsákba kanalazzuk a tésztát és sütőpapírral bélelt tepsibe 4-5 cm távolságra diónyi vagy nagyobb nagyságú halmokat rakunk.
- Egy órát pihentetjük. Forró (210 fok) sütőbe tesszük, 10 percig sütjük ezen a hőfokon (de közben nem lehet kinyitni a sütőajtót), majd még kb. 10 percig sütjük 180 fokon. Ha kihűl a tészta, kalapot vágunk neki.
Krém
- Amíg hűlnek a fánkok, elkészítjük a krémet. A tojások sárgáját elkeverjük az édesítővel, a málnapürével, (villával összetört málna) a pudingporral és a tejjel. Ezután lassú tűzön kezdjük főzni a krémet, folyamatos keverés mellett.
- Ha besűrűsödött a krémünk, levesszük a tűzről és hozzáadjuk a felvert tojásfehérje habot, hűlni hagyjuk.
Teteje
- Amíg hűl a krém, felverjük a habalapot, amit előzőleg a hűtőben lehűtöttünk. Csillagcsővel ellátott habzsákba töltjük a málnakrémet és mindegyik fánk aljába nyomunk a krémből, majd a tetejére a felvert habtejszínt szintén csillagcsöves habzsákból nyomjuk rá, rátesszük a kalapjukat.
- A kalapokra vízgőz felett 1 ek étolajjal olvasztott fehér csokit csurgatunk és dekor cukorkával megszórjuk.
- Sütés hőfoka: 195 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 20
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 642
- Feltöltés dátuma: 2021. augusztus 24.
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:
további kategória:
mentes receptek
kategória:
gluténmentes receptek
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
scarlett69
99 recept