r
Nosalty Logó

Gluténmentes málnás képviselőfánk

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
scarlett69
Gluténmentes málnás képviselőfánk
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
195 °C
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Égetett tészta

Krém

Teteje

Összesen 2405 kcal
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Égetett tészta

Krém

Teteje

Összesen 4809 kcal
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Égetett tészta

Krém

Teteje

Összesen 210 kcal
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46.5 g

Zsír

  • Összesen
    172.1 g
  • Telített zsírsav
    87 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1056 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2148.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    79 mg
  • Kálcium
    659 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    116 mg
  • Foszfor
    768 mg
  • Nátrium
    512 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    165 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    549.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    1015 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    267 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    140 micro
  • Kolin:
    675 mg
  • Retinol - A vitamin:
    999 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    168 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1178 micro
Összesen 2405 kcal
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    93 g

Zsír

  • Összesen
    344.3 g
  • Telített zsírsav
    173 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    119 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    2111 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4296.7 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    158 mg
  • Kálcium
    1319 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    233 mg
  • Foszfor
    1537 mg
  • Nátrium
    1025 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    330 g
  • Cukor
    105 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    1098.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    2030 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    82 mg
  • D vitamin:
    535 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    280 micro
  • Kolin:
    1349 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1999 micro
  • α-karotin
    48 micro
  • β-karotin
    336 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2356 micro
Összesen 4809 kcal
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    15 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    187.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    103 micro
Összesen 210 kcal

Hozzávalók

Égetett tészta

Krém

Teteje

Elkészítés

Égetett tészta

  1. A forró vizet, a sót és a zsírt elkezdjük egy lábosban melegíteni, amikor a zsír elolvadt hozzáadjuk a lisztet és fakanállal addig keverjük, míg a tészta összeáll.
  2. A tűzről levéve még a forró masszához hozzáadjuk egyesével a tojásokat. Csillagcsöves habzsákba kanalazzuk a tésztát és sütőpapírral bélelt tepsibe 4-5 cm távolságra diónyi vagy nagyobb nagyságú halmokat rakunk.
  3. Egy órát pihentetjük. Forró (210 fok) sütőbe tesszük, 10 percig sütjük ezen a hőfokon (de közben nem lehet kinyitni a sütőajtót), majd még kb. 10 percig sütjük 180 fokon. Ha kihűl a tészta, kalapot vágunk neki.

Krém

  1. Amíg hűlnek a fánkok, elkészítjük a krémet. A tojások sárgáját elkeverjük az édesítővel, a málnapürével, (villával összetört málna) a pudingporral és a tejjel. Ezután lassú tűzön kezdjük főzni a krémet, folyamatos keverés mellett.
  2. Ha besűrűsödött a krémünk, levesszük a tűzről és hozzáadjuk a felvert tojásfehérje habot, hűlni hagyjuk.

Teteje

  1. Amíg hűl a krém, felverjük a habalapot, amit előzőleg a hűtőben lehűtöttünk. Csillagcsővel ellátott habzsákba töltjük a málnakrémet és mindegyik fánk aljába nyomunk a krémből, majd a tetejére a felvert habtejszínt szintén csillagcsöves habzsákból nyomjuk rá, rátesszük a kalapjukat.
  2. A kalapokra vízgőz felett 1 ek étolajjal olvasztott fehér csokit csurgatunk és dekor cukorkával megszórjuk.
  • Sütés hőfoka: 195 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 20
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 641
  • Feltöltés dátuma: 2021. augusztus 24.

Receptkategóriák

további kategória: mentes receptek kategória: gluténmentes receptek

Receptjellemzők

Gluténmentes málnás képviselőfánk
scarlett69 96 recept

Hozzávalók

Égetett tészta

Krém

Teteje

Címlapról ajánljuk

További cikkek