r
Nosalty Logó

Gluténmentes karamelltorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
McSüti
Gluténmentes karamelltorta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Piskóta

Krém

Összesen 669 kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Piskóta

Krém

Összesen 8010 kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Piskóta

Krém

Összesen 274 kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    43.7 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    237 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    708.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    219 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    275 mg
  • Nátrium
    186 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.2 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    115.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    334 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    120 mg
  • Retinol - A vitamin:
    329 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    162 micro
Összesen 669 kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    125.4 g

Zsír

  • Összesen
    524.7 g
  • Telített zsírsav
    307 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    153 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    2845 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8503.4 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    143 mg
  • Kálcium
    2633 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    182 mg
  • Foszfor
    3295 mg
  • Nátrium
    2230 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    734.4 g
  • Cukor
    687 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    1388.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4008 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    594 micro
  • K vitamin:
    63 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    256 micro
  • Kolin:
    1440 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3948 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    722 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1948 micro
Összesen 8010 kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    17.9 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    97 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    290.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.1 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    137 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    135 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 274 kcal

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Elkészítés

Piskóta

  1. A tojássárgáját habosra keverjük.
  2. A tojásfehérjéből és a cukorból nem túl kemény habot verünk.
  3. A felvert sárgáját és a felvert fehérjét óvatosan összeforgatjuk. Apránként, óvatos mozdulatokkal belekeverjük a sütőporral elkevert lisztet, a vizet, a joghurtot.
  4. Tortaformába öntjük, majd 160 C-fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
  5. A piskótát egy éjszakát pihentetjük, így könnyebb vele bánni.

Krém

  1. Forraljuk fel a tejszínt (habtejszínt használjunk, ugyanis ezt később fel kell verjük).
  2. Egy nagy edényben, folytonos keverés mellett olvasszuk fel a cukrot. Majd ha teljesen kristálymentes, óvatosan (több részletben) öntsük hozzá a forró tejszínt. Ennél a pontnál nagyon kell vigyázni, mert a tejszín -a sokkal forróbb cukorhoz érve- rögtön ki akar majd futni. Ezért kell nagy edénybe feltenni, hogy ne tudjon kiszaladni.
  3. Ha simára kevertük, vegyük le a gázról, adjuk hozzá a fehér csokoládét, és keverjük simára.
  4. Ha langyosra hűlt, tegyük egy éjszakára a hűtőbe. Be fog sűrűsödni. Másnap habosítsuk ki, de először csak lassú fokozaton, majd végül keverjük át egy kicsit gyorsabban is, de csak rövid ideig. (Ha sokáig keverjük gyors fokozaton, kiikrásodik.)
  5. A kihűlt piskótát kétfelé vágjuk, és a kikevert karamellkrémmel betöltjük.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 34
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 4210
  • Feltöltés dátuma: 2014. május 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
McSüti 12 recept

Azoknak, akiknek a baklava is sós pálcika! :)

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...