r
Nosalty Logó

Gluténmentes gesztenyetorta

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Emily09
Gluténmentes gesztenyetorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Hozzávalók a tésztához

Krém

Bevonó

Összesen 839 kcal
  • 6% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Hozzávalók a tésztához

Krém

Bevonó

Összesen 3351 kcal
  • 6% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Hozzávalók a tésztához

Krém

Bevonó

Összesen 192 kcal
  • 6% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.9 g

Zsír

  • Összesen
    18.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    272 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1292.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    284 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    548 mg
  • Nátrium
    348 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    149.4 g
  • Cukor
    60 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    62 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    117 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    215 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    375 micro
Összesen 839 kcal
  • 6% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    59.7 g

Zsír

  • Összesen
    75.7 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1088 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5169.4 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    108 mg
  • Kálcium
    1138 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    312 mg
  • Foszfor
    2191 mg
  • Nátrium
    1390 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    597.8 g
  • Cukor
    239 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    248.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    467 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    146 micro
  • Kolin:
    860 mg
  • Retinol - A vitamin:
    465 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1499 micro
Összesen 3351 kcal
  • 6% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    4.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    295.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    125 mg
  • Nátrium
    79 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.1 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 192 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

Hozzávalók a tésztához

  1. Összekeverjük a kakaóport, a jól összetört gesztenyemasszát és a sütőporral elkevert rizslisztet.
  2. A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, vaníliás cukorral.
  3. A tojásokhoz adagoljuk a lisztes, gesztenyés keveréket, és simára dolgozzuk.
  4. Felverjük a tojásfehérjét, és óvatosan a tésztához forgatjuk.
  5. Étolajjal kikent, lisztezett tortaformába (23 cm) simítjuk.
  6. Alacsonyabb hőfokon, tűpróbáig sütjük. (Hőlég-keveréses sütőben: 180 C, kb. 25 perc).
  7. Amikor a tészta kihűlt, három részre vágjuk.

Krém

  1. A gesztenyemasszát jól összetörjük, lassan adagoljuk hozzá a meggybefőtt levét, amíg krémes állagú lesz.
  2. Betöltjük a tortát, a rétegek közé magozott meggyet szórunk.
  3. Kívülről is bevonjuk a krémmel.

Bevonó

  1. Gőz felett, 2-3 ek. vízzel felolvasztjuk az összetört étcsokoládét.
  2. Kevés étolajat keverünk hozzá, hogy szép, fényes legyen. Ráöntjük a torta tetejére.
  3. Néhány órára hűtőbe tesszük.
  4. Díszíthetjük meggyel, reszelt csokoládéval, de aki nem laktózérzékeny, tehet rá tejszínhabot is.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 66
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 25
  • Össznézettség: 6979
  • Feltöltés dátuma: 2016. július 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Emily09 1 recept

Születésnapra készültünk, de a családban többen gluténérzékenyek, és van, aki tejterméket sem fogyaszt. Így született meg ez a torta.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...