r
Nosalty Logó

Gluténmentes diós zserbó Tamianyától

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Tamianya
Gluténmentes diós zserbó Tamianyától
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Tetejére

Összesen 573 kcal
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Tetejére

Összesen 5741 kcal
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Tetejére

Összesen 424 kcal
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    33.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    370.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    161 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.4 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    172 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    161 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    127 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 573 kcal
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    57.5 g

Zsír

  • Összesen
    333.7 g
  • Telített zsírsav
    64 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    107 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    145 g
  • Koleszterin
    188 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3709.4 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    437 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    488 mg
  • Foszfor
    1101 mg
  • Nátrium
    1610 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    644.1 g
  • Cukor
    319 mg
  • Élelmi rost
    45 mg

VÍZ

  • Összesen
    141.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1719 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    200 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    395 micro
  • Kolin:
    268 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1613 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    1270 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    292 micro
Összesen 5741 kcal
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    24.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    273.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    119 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.5 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    10.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    127 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    119 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    94 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 424 kcal

Hozzávalók

Tésztához

Töltelékhez

Tetejére

Elkészítés

Tésztához

  1. Az élesztőt a tejben felfuttatjuk a cukorral.
  2. A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a futtatott élesztőt, tojást és a sütőport.
  3. Puha, lágy tészta készül belőle, liszttel lehet alakítani rajta, hogy jól nyújtható legyen.
  4. 3 gombócra osztjuk, és egyenként kinyújtjuk.
  5. Vajjal kikent tepsibe tesszük a tésztát, lekvárral megkenjük, és cukrozott darált dióval megszórjuk.
  6. Ezt megismételjük, majd rátesszük a felső réteget is. (Én 1 üveg lekvár teszek bele.)
  7. 50 percig kelesztjük konyharuhával letakarva, majd sütjük 180 fokon, míg az alja rózsaszín nem lesz.
  8. Tetejére olvasztott csokit kenünk. (Ha csokimázat szeretnénk: 20 dkg porcukrot, 3 ek kakaót, 4 ek tejet melegítünk, tűzről levéve 10 dkg vajat adunk hozzá.) Rendszeresen sütöm, bevált recept.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 81
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 48
  • Össznézettség: 31323
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gluténmentes diós zserbó Tamianyától
Tamianya 25 recept

Gyerekeim imádják. Búzalisztből is jók az arányok.

Hozzávalók

Tésztához

Töltelékhez

Tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...