adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 5% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
3g borjúhús3 kcal
-
20g olívaolaj177 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
200g konzerv paradicsom32 kcal
-
25g vörösbor21 kcal
-
250g alaplé18 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g szegfűbors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1g oregánó1 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
125g tészta464 kcal
-
13g parmezán sajt49 kcal
Összesen
781
kcal
- 5% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
5g borjúhús6 kcal
-
40g olívaolaj354 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
400g konzerv paradicsom64 kcal
-
50g vörösbor43 kcal
-
500g alaplé35 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g szegfűbors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1g oregánó3 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
250g tészta928 kcal
-
25g parmezán sajt98 kcal
Összesen
1564
kcal
- 5% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
0.4g borjúhús0 kcal
-
2.9g olívaolaj26 kcal
-
6.6g vöröshagyma2 kcal
-
29.4g konzerv paradicsom5 kcal
-
3.7g vörösbor3 kcal
-
36.7g alaplé3 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g szegfűbors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.1g oregánó0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
18.4g tészta68 kcal
-
1.8g parmezán sajt7 kcal
Összesen
114
kcal
- 5% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 23.4 g
Zsír
-
Összesen 25.7 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 10 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1814.8 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 84 mg
-
Kálcium 260 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 101 mg
-
Foszfor 381 mg
-
Nátrium 979 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 105.5 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 265.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 70 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 28 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 323 micro
-
Kolin: 41 mg
-
Retinol - A vitamin: 25 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 544 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 5490 micro
-
Lut-zea 205 micro
Összesen
781
kcal
- 5% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 46.8 g
Zsír
-
Összesen 51.3 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 32 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 21 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3629.6 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 167 mg
-
Kálcium 520 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 202 mg
-
Foszfor 762 mg
-
Nátrium 1958 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 211 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 531.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 141 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 56 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 43 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 22 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 645 micro
-
Kolin: 82 mg
-
Retinol - A vitamin: 50 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1088 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 10980 micro
-
Lut-zea 410 micro
Összesen
1564
kcal
- 5% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.4 g
Zsír
-
Összesen 3.8 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 2 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 266.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 38 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 56 mg
-
Nátrium 144 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.5 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 39 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 10 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 47 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 4 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 80 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 807 micro
-
Lut-zea 30 micro
Összesen
114
kcal
Hozzávalók
-
40 ml olívaolaj
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
40 dkg konzerv paradicsom
-
50 ml vörösbor
-
5 dl alaplé
-
1 db babérlevél
-
1 teáskanál szegfűbors
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 tk oregánó
-
0.5 tk fahéj
-
250 g tészta
-
25 g parmezán sajt
Elkészítés
- A húst megmossuk, kockákra vágjuk. A hagymát apró kockákra vágjuk.
- Egy serpenyőbe az olajat felforrosítjuk, a húst adagonként megpirítjuk. Hozzáadjuk a hagymát, további 5 percig sütjük, majd hozzáadjuk a fűszereket, és felöntjük a borral, a paradicsommal és annyi levessel, hogy a húst félig ellepje.
- Felfőzzük, majd lefedve kb. 50-60 percig főzzük, a végén hozzáöntjük a maradék levest. Óvatosan hozzákeverjük a tésztát, majd további 30 percig főzzük, míg a tészta megfő, ha szükséges, öntünk hozzá egy kis forró levest.
- Sajttal megszórva tálaljuk.
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 42
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 11340
- Feltöltés dátuma: 2012. november 13.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
Egy finom görög egytálétel. Elkészíthetjük marha- vagy sertéshússal is.