Gingerbread
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
vikki
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
- 5% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 15% Zsír
A gingerbreadhez
-
40g finomliszt146 kcal
-
0 kcal
-
0g gyömbér0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
15g cukor58 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
19g méz57 kcal
-
21g napraforgó olaj188 kcal
-
25g víz0 kcal
-
0 kcal
A lemon curdhoz
Összesen
760
kcal
- 5% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 15% Zsír
A gingerbreadhez
-
160g finomliszt582 kcal
-
0 kcal
-
0g gyömbér0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
75g méz228 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
-
100g víz0 kcal
-
0 kcal
A lemon curdhoz
Összesen
3036
kcal
- 5% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 15% Zsír
A gingerbreadhez
-
14.9g finomliszt54 kcal
-
0.2g szódabikarbóna0 kcal
-
0g gyömbér0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
5.6g cukor22 kcal
-
5.1g tojás6 kcal
-
7g méz21 kcal
-
7.9g napraforgó olaj70 kcal
-
9.3g víz0 kcal
-
0 kcal
A lemon curdhoz
Összesen
281
kcal
- 5% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.5 g
Zsír
-
Összesen 36.4 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 180 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 444.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 29 mg
-
Kálcium 42 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 144 mg
-
Nátrium 209 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 101 g
-
Cukor 69 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 91.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 180 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 36 micro
-
Kolin: 149 mg
-
Retinol - A vitamin: 173 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 77 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 253 micro
Összesen
760
kcal
- 5% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 42.1 g
Zsír
-
Összesen 145.6 g
-
Telített zsírsav 25 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 66 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 48 g
-
Koleszterin 720 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1777.6 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 116 mg
-
Kálcium 167 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 70 mg
-
Foszfor 576 mg
-
Nátrium 837 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 404 g
-
Cukor 275 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 367.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 720 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 42 mg
-
C vitamin: 48 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 52 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 145 micro
-
Kolin: 598 mg
-
Retinol - A vitamin: 694 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 308 micro
-
β-crypt 35 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1013 micro
Összesen
3036
kcal
- 5% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.9 g
Zsír
-
Összesen 13.6 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 67 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 165.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 16 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 54 mg
-
Nátrium 78 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 37.7 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 34.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 67 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 56 mg
-
Retinol - A vitamin: 65 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 29 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 94 micro
Összesen
281
kcal
Hozzávalók
A gingerbreadhez
-
16 dkg finomliszt
-
1 tk szódabikarbóna
-
0.5 teáskanál szegfűszeg
-
6 dkg cukor
-
1 db tojás
-
7.5 dkg méz
-
1 dl napraforgó olaj
A lemon curdhoz
Elkészítés
A gingerbreadhez
- A lisztet, a szódabikarbónát, a fűszereket, a cukrot, a kakaót, és a tojást egy nagy tálban összekeverjük.
- Ezután hozzáadjuk a mézet, az olajat, és a forró vizet és az egészet robotgéppel simára keverjük.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és megsütjük.
- Amíg sül, elkészítjük a citromos mártást: a citromot alaposan megmossuk, a héját lereszeljük, a levét kifacsarjuk és a cukorral együtt egy tálban gőz fölött addig melegítjük, még a cukor el nem olvad.
- Ekkor hozzáadjuk a margarint, megvárjuk még elolvad és levesszük a gőzről, hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni.
- Ha kicsit hűlt, egyenként hozzákeverjük a tojásokat kézi habverővel, és visszatesszük a gőz fölé, majd addig kevergetjük, míg be nem sűrűsödik.
- A kihűlt sütit a citromos mártással tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 175 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 15x30
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 471
- Tegnapi nézettség: 7
- 7 napos nézettség: 47
- Össznézettség: 23592
- Feltöltés dátuma: 2011. október 27.
Ajánló
Az eredeti recept fekete melaszt írt hozzá, én ezt mézzel (és a színe miatt egy kevés holland kakaóval) helyettesítettem, mert nem volt itthon. Akinek van, az nyugodtan próbálkozhat azzal is:)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
vikki
85 recept
Már régóta ki akartam próbálni a gingerbread-et, és mivel nem találtam itt a NoSalty-n, ezért nekiálltam kutakodni, hátha valahol találok egy elfogadható receptet. Hosszas keresgélés után rábukkantam erre a receptre, ami első nekifutásra is tökéletes lett (pontosabban olyan, amilyennek én elképzeltem). Készítettem hozzá egy citromos mártást, hogy ne legyen annyira "száraz" de ez persze elhagyható, anélkül is megállja a helyét. Így összességében is az elkészítési ideje a töredéke volt annak, amennyit a keresésre fordítottam:)