r
Nosalty Logó

Gigantes plaki

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Oli(E)va
Gigantes plaki
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
kukta
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A babhoz

A szószhoz

Összesen 595 kcal
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A babhoz

A szószhoz

Összesen 2386 kcal
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A babhoz

A szószhoz

Összesen 146 kcal
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32 g

Zsír

  • Összesen
    12.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1219.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    355 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    271 mg
  • Foszfor
    458 mg
  • Nátrium
    96 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    95 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    243.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    647 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    531 micro
  • Kolin:
    105 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2579 micro
  • β-karotin
    6469 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4875 micro
  • Lut-zea
    359 micro
Összesen 595 kcal
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    128.1 g

Zsír

  • Összesen
    48.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4877.1 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    1419 mg
  • Vas
    56 mg
  • Magnézium
    1082 mg
  • Foszfor
    1832 mg
  • Nátrium
    384 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    379.9 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    95 mg

VÍZ

  • Összesen
    974.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2586 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    107 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    149 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2124 micro
  • Kolin:
    418 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    10316 micro
  • β-karotin
    25875 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    19499 micro
  • Lut-zea
    1436 micro
Összesen 2386 kcal
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    296.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    157 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    129 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    627 micro
  • β-karotin
    1573 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1186 micro
  • Lut-zea
    87 micro
Összesen 146 kcal

Hozzávalók

A babhoz

A szószhoz

Elkészítés

A babhoz

  1. Az előző este beáztatott babot friss hideg vízben feltesszük főni.
  2. Ha felforrt, levesszük a tűzről, kiöntjük a vizet, és újra friss hideg vízben, hogy kissé ellepje a babot, feltesszük főni a sárgarépával és a krumplival együtt.
  3. Hagyjuk forrni, a habját időközönként leszedve.
  4. Ha mar félpuha, hozzáadjuk az Oriental szószt, és fedő alatt puhára főzzük, az utolsó öt percben hagyjuk fedő nélkül, hogy besűrűsödhessen a szaftja.
  5. Oriental szósz: az olívaolajban megfuttatjuk a hagymát, bele a zellerszárat, kissé megpirítjuk, majd hozzáadjuk a paradicsomot, a paradicsomszószt, a babérlevelet, cukrot, sót, borsot, kevés vizet hozzáadunk, összefőzzük.
  • Elkészítettem: 150 alkalommal
  • Receptkönyvben: 101
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 7724
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 13.

Ajánló

Pirított kenyér, pár csepp olívaolajjal locsolva és oregánóval megszórva, olajbogyó, zöldhagyma elmaradhatatlan...!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Oli(E)va 85 recept

Nem kell mindig kaviar... :) A mediterrán konyha "must" receptje, nagyon kalóriaszegény, nagyon egészséges. A gyors változat kuktában is elkészíthető, a hosszabb pedig az Oriental szósz hozzáadása után a sütőbe teszi be fél órára, hogy a szósz szépen besűrűsödjön. Tudtátok, hogy a görögök hetente legalább kétszer-háromszor hüvelyeseket esznek?

Hozzávalók

A babhoz

A szószhoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...