r
Nosalty Logó

Gibanyica Márti konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Marti48
Gibanyica Márti konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 662 kcal
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 2647 kcal
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 192 kcal
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.4 g

Zsír

  • Összesen
    38.4 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    187 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1920.1 g
  • Cink
    327 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    388 mg
  • Vas
    254 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    464 mg
  • Nátrium
    402 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    205.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    325 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    31 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    151 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    96 micro
  • Kolin:
    120 mg
  • Retinol - A vitamin:
    150 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    185 micro
Összesen 662 kcal
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    145.6 g

Zsír

  • Összesen
    153.5 g
  • Telített zsírsav
    64 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    747 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7680.4 g
  • Cink
    1307 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    1551 mg
  • Vas
    1015 mg
  • Magnézium
    185 mg
  • Foszfor
    1855 mg
  • Nátrium
    1607 mg
  • Réz
    50 mg
  • Mangán
    42 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    159.8 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    821.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1300 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    155 mg
  • D vitamin:
    135 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    382 micro
  • Kolin:
    480 mg
  • Retinol - A vitamin:
    599 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    738 micro
Összesen 2647 kcal
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    11.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    553.5 g
  • Cink
    94 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    112 mg
  • Vas
    73 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    134 mg
  • Nátrium
    116 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    94 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    9 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    43 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 192 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy keverőtálban először a szobahőmérsékletű túrót villával szétnyomkodjuk, majd belemorzsoljuk a fetát, és ezt is villa segítségével jól összedolgozzuk a túróval. A tojásokat beleütjük, és fakanállal vagy habkeverővel szép habosra kikeverjük. További keveréssel a tejfölt és a felaprított kaprot is hozzáadjuk. A feta magában már sós, így bánjunk óvatosan a sózassál!
  2. Ecsettel bekenjünk a tepsink alját-oldalát, és ráfektetjük az első réteslapot. Ez olyan széles, hogy a felével tegyük a tesibe, kenjük be olajjal, és hajtsuk rá a lap másik felét. Ugyanezt ismételjük meg még egyszer, a lapokat olajjal bekenve. 6 lapunk marad, egyet tegyünk félre a tetejéhez.
  3. 5 lapból pedig kb. tenyérnyire tépett és lazán összegyűrt "galacsinokat csinálunk, a túrós keverékbe mártogatjuk, és ezeket lerakjuk a mar lefektetett réteslapra. A maradék masszát ráöntjük, és kanállal egyenletesre simítjuk. Az utolsó réteslapot félbehajtva, a közét olajjal bekenve, betakarjuk a masszát, és ezt is bekenjünk olajjal.
  4. Előmelegített sütőbe toljuk, és alacsony hőmérsékleten megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 50x20x6
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 33
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2651
  • Feltöltés dátuma: 2017. november 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gibanyica Márti konyhájából
Marti48 317 recept

Családi recept, mi így szeretjük. A feta helyett használhatunk juhtúrót is. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...