r
Nosalty Logó

Gibanyica

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Muci
Gibanyica
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 18% Zsír

gibanyica összeállítása

a fedő réteslapok megkenése

Összesen 977 kcal
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 18% Zsír

gibanyica összeállítása

a fedő réteslapok megkenése

Összesen 3903 kcal
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 18% Zsír

gibanyica összeállítása

a fedő réteslapok megkenése

Összesen 214 kcal
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.8 g

Zsír

  • Összesen
    66.4 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    237 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1617.5 g
  • Cink
    132 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    226 mg
  • Vas
    102 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    327 mg
  • Nátrium
    749 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.5 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    220.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    291 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    51 micro
  • K vitamin:
    177 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    13 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    60 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    106 micro
  • Kolin:
    202 mg
  • Retinol - A vitamin:
    122 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2030 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4696 micro
Összesen 977 kcal
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    147.2 g

Zsír

  • Összesen
    265.8 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    91 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    67 g
  • Koleszterin
    949 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6470 g
  • Cink
    526 mg
  • Szelén
    85 mg
  • Kálcium
    902 mg
  • Vas
    408 mg
  • Magnézium
    207 mg
  • Foszfor
    1308 mg
  • Nátrium
    2996 mg
  • Réz
    20 mg
  • Mangán
    17 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    213.9 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    881.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1164 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    76 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    206 micro
  • K vitamin:
    706 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    50 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    242 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    425 micro
  • Kolin:
    807 mg
  • Retinol - A vitamin:
    488 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8120 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18783 micro
Összesen 3903 kcal
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    14.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    353.7 g
  • Cink
    29 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    164 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    13 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    444 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1027 micro
Összesen 214 kcal

Hozzávalók

gibanyica összeállítása

a fedő réteslapok megkenése

Elkészítés

gibanyica összeállítása

  1. A tojásokat a kétféle túróval és a joghurttal simára keverjük, hozzáadjuk a sót és a zúzott fokhagymát, a 0.5 dl napraforgó olajat és a sört.
  2. A spenótot megmossuk, majd leforrázzuk és leszűrjük. Hozzákeverjük az előzőekben elkészített túrós masszához.
  3. A tepsit kiolajozzuk, és kibéleljük 3 réteg réteslappal.
  4. A maradék réteslapból 2 db-ot félreteszünk, a többit kissé meggyűrve beleforgatjuk a masszába, amit beöntünk a tepsibe.
  5. Befedjük a félretett réteslapokkal, amit egyenként alaposan megkenünk olajjal.
  6. Előmelegített sütőben 200 C fokon szép pirosra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x38x5
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 23
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 2899
  • Feltöltés dátuma: 2018. január 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Bereznay Tamás receptje tetszett meg, amit kicsit saját igényeinkhez igazítva készítettem el családom legnagyobb megelégedésére.

Hozzávalók

gibanyica összeállítása

a fedő réteslapok megkenése

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...