r
Nosalty Logó

Gesztenyetorta Nyuszi konyhájából

0,0

0 ÉRTÉKELÉS2 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Gesztenyetorta Nyuszi konyhájából
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

549
Kalória
8.4g
Fehérje
61.1g
Szénhidrátok
30.5g
Zsír
35.2g
Víz
198.6g
Koleszterin
2.1g
Rost
29.2g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 549 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 5482 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 322 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    30.5 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    199 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    625 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    137 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    267 mg
  • Nátrium
    157 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.1 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    35.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    233 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    122 mg
  • Retinol - A vitamin:
    230 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    199 micro
Összesen 549 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    84.2 g

Zsír

  • Összesen
    304.9 g
  • Telített zsírsav
    161 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    100 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    1986 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6250.2 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    148 mg
  • Kálcium
    1371 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    449 mg
  • Foszfor
    2670 mg
  • Nátrium
    1574 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    610.8 g
  • Cukor
    292 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

Víz

  • Összesen
    352.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2332 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    232 micro
  • Kolin:
    1218 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2297 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    423 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1995 micro
Összesen 5482 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    18 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    117 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    368.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    157 mg
  • Nátrium
    93 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    20.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    137 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    135 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    118 micro
Összesen 322 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Tészta:
  2. A tésztához válasszuk szét a tojások fehérjét a sárgájától, és verjük kemény habbá.
  3. A tojás sárgáját a cukorral habosra keverjük .Hozzáadjuk a gesztenyét és a lisztet a sütőporral. Ezt mind jól összekeverjük, majd fakanállal óvatosan keverjük hozzá a habot.
  4. Egy kerek tortaformát béleljünk ki sütőpapírral,öntsük bele a tésztát, és előre melegített sütőben megsütjük.
  5. A kisült tésztát hagyjuk kihűlni, majd vágjuk ketté, hogy két tortalapot kapjunk.
  6. Krém:
  7. A csokit olvasszuk meg, és hagyjuk langyosra hűlni.
  8. A vajat (margarint) a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a gesztenyét, a darált mandulát, a langyos csokit, és jól kikeverjük.
  9. Befezés:
  10. Az egyik tortalapot megkenjük a krémmel, és óvatosan a tetejére illesztjük a másik lapot. Hideg helyre tesszük, hogy szépen összeálljon.
  11. Elkeszítjük a csokis habkrémet a tasakon található utasítás szerint, és tetszés szerint díszítjük vele a tortánkat, és akár kakaóval is megszórhatjuk, majd porcukorral csillagokat lehet mintázni, ahogy én is csináltam, de ez már tényleg csak kreativitáson múlik.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 35 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 24

Lehet, hogy kicsit bonyolultnak tűnik, de nem az. Nekem is elsőre sikerült, és nagyon szép kis karácsonyi torta lett. Aki szereti a gesztenyét, próbálja ki, nem fog csalódni!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Epres tejberizstorta

A legpuhább piskótán ülő krémes tejberizs és az őket felül bevonó harsány eperzselé olyan tortát alkotnak, amely méltán megérdemli a klasszikus jelzőt. Születésnapra, de akár egy ...

Lakos Benedek

Trikolor répatorta

A húsvéti kedvencben, a répatortában általában csak az „alap” a narancssárga répát használjuk, megfeledkezve arról, hogy a zöldségnek van ám lila és sárgásfehér színű ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!