r
Nosalty Logó

Gesztenyetorta Katától

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Bjkata
Gesztenyetorta Katától
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Hozzávalók a piskótához

Hozzávalók a gesztenyés krémhez

Hab és csokoládé a díszítéshez

Összesen 657 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Hozzávalók a piskótához

Hozzávalók a gesztenyés krémhez

Hab és csokoládé a díszítéshez

Összesen 7855 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Hozzávalók a piskótához

Hozzávalók a gesztenyés krémhez

Hab és csokoládé a díszítéshez

Összesen 247 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.6 g

Zsír

  • Összesen
    32.6 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    234 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    480.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    150 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    164 mg
  • Nátrium
    103 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    78.3 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    243 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    145 mg
  • Retinol - A vitamin:
    239 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    224 micro
Összesen 657 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    138.7 g

Zsír

  • Összesen
    390.9 g
  • Telített zsírsav
    203 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    120 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    2806 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5768.7 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    255 mg
  • Kálcium
    1801 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    461 mg
  • Foszfor
    1967 mg
  • Nátrium
    1237 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    940 g
  • Cukor
    498 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    589.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2915 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    506 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    363 micro
  • Kolin:
    1741 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2869 micro
  • α-karotin
    29 micro
  • β-karotin
    542 micro
  • β-crypt
    56 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2692 micro
Összesen 7855 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    12.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    88 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    180.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.5 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 247 kcal

Hozzávalók

Hozzávalók a piskótához

Hozzávalók a gesztenyés krémhez

Hab és csokoládé a díszítéshez

Elkészítés

Hozzávalók a piskótához

  1. A lisztet összekeverjük a kakaóval, a sütőporral és a szódabikarbónával.
  2. A tojások sárgáját és fehérjét szétválasztjuk.
  3. A fehérjébe egy csipetnyi sót szórunk, és kemény habbá verjük. Kanalanként hozzáadjuk a vizet, közben tovább verjük a habot.
  4. A kristálycukrot kanalanként adagolva belekeverjük. A sárgájákat is apránként adagolva hozzákeverjük a géppel a tojáshabhoz.
  5. Most már csak fakanállal vagy kézi habverővel dolgozunk tovább.
  6. A hab tetejére rászórjuk a kakaós-sütőporos-szódabikarbónás liszt egy részét, hozzáadjuk a 2 ek. étolajat, és óvatosan belekeverjük a liszttel együtt a habba. A többi lisztes keveréket is hozzákeverjük, de nagyon óvatosan, több részletben, nehogy összetörjön a hab.
  7. Egy előre kizsírozott, kilisztezett tepsibe öntjük a tésztát. A tepsi közepétől kissé húzogassuk a széle felé a masszát, mert úgy lesz szép egyenletes és egyforma vastagságú a piskótánk. A tepsi oldalait egyáltalán ne zsírozzuk, akkor sütés után sem fog összeesni a széle a tésztának. Ha lehet, teflonos, mély tepsit használjunk!
  8. Előmelegített sütőben 200 fokon 10 percig sütjük, majd még 25-30 percig 180 fokon hőlégkeveréses sütőben. (Tűpróba.)
  9. A piskótát a tepsiben hagyjuk kihűlni 1-2 óráig, és csak hidegen vágjuk 3 egyenlő lapra. A széleit késsel bevágjuk, belehelyezünk egy szál erős cérnát, majd a cérnaszál két végét keresztezve elvágjuk a piskótát a cérna húzásával. Ezt megismételve elvágjuk a másik lapot is.

Hozzávalók a gesztenyés krémhez

  1. A pudingporokat az étkezési keményítővel (vagy liszttel), a tojássárgájákkal és egy kevés tejjel csomómentesre keverjük.
  2. A többi tejet felforraljuk 10 dkg cukorral. Mielőtt felforr, gyors mozdulatokkal belekeverjük a tojásos, pudingos, tejes keveréket. Sűrűre főzzük.
  3. Belekeverjük a kis darabokban hozzáadott gesztenyét, majd kihűtjük.
  4. A 20 dkg vajat habosra keverjük a vaníliás cukorral és a rummal, majd a hideg pudinghoz adjuk.
  5. Gépi habverővel kihabosítjuk a krémet, és megtöltjük a tortát. Kívül is bevonjuk a tortát ezzel a krémmel.

Hab és csokoládé a díszítéshez

  1. Gőz fölött a 3 ek. étolajjal felolvasztjuk a tortabevonót, és a tortára öntjük.
  2. Elkészítjük a habot a díszítéshez, és tetszés szerint kidíszítjük a tortát.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 36X26X6
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 42
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 5296
  • Feltöltés dátuma: 2017. április 09.

Ajánló

A krémből nyomjunk egy kis díszítést a torta szélére, mert ez a krémből készült "gát" megállítja a csokoládét, amikor ráöntjük a tortabevonót a torta közepére, és nem folyik le egy csepp sem!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a tortát az osztályomnak sütöttem. Boldogan majszolták valamennyien! Nem 12 főnek, hanem 36 személynek is bőven elég ez a nagy torta! (A recept feltöltésekor a 12 adag volt a legnagyobb szám, amit választhattam.)

Hozzávalók

Hozzávalók a piskótához

Hozzávalók a gesztenyés krémhez

Hab és csokoládé a díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...