Gesztenyetorta Katától
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Bjkata
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 19% Zsír
Hozzávalók a piskótához
-
37g tojás46 kcal
-
21g finomliszt76 kcal
-
8 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0 kcal
-
21g cukor81 kcal
-
2g víz0 kcal
-
12 kcal
-
0g só0 kcal
Hozzávalók a gesztenyés krémhez
-
83g tej47 kcal
-
13 kcal
-
29 kcal
-
5g tojássárgája16 kcal
-
17g vaj120 kcal
-
8g cukor32 kcal
-
6 kcal
-
21g gesztenyemassza37 kcal
-
1g rum2 kcal
Hab és csokoládé a díszítéshez
-
21g habtejszín61 kcal
-
1g habfixáló2 kcal
-
3g porcukor10 kcal
-
8g tortabevonó41 kcal
-
18 kcal
Összesen
657
kcal
- 7% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 19% Zsír
Hozzávalók a piskótához
-
440g tojás554 kcal
-
250g finomliszt910 kcal
-
91 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0 kcal
-
250g cukor968 kcal
-
24g víz0 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
0g só0 kcal
Hozzávalók a gesztenyés krémhez
-
1000g tej560 kcal
-
152 kcal
-
343 kcal
-
60g tojássárgája193 kcal
-
200g vaj1434 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
250g gesztenyemassza448 kcal
-
8g rum18 kcal
Hab és csokoládé a díszítéshez
-
250g habtejszín730 kcal
-
8g habfixáló30 kcal
-
30g porcukor116 kcal
-
90g tortabevonó491 kcal
-
24g napraforgó olaj212 kcal
Összesen
7855
kcal
- 7% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 19% Zsír
Hozzávalók a piskótához
-
13.8g tojás17 kcal
-
7.8g finomliszt29 kcal
-
1.3g cukrozatlan kakaópor3 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0 kcal
-
7.8g cukor30 kcal
-
0.8g víz0 kcal
-
0.5g napraforgó olaj4 kcal
-
0g só0 kcal
Hozzávalók a gesztenyés krémhez
-
31.3g tej18 kcal
-
1.3g étkezési keményítő5 kcal
-
2.8g vaníliás pudingpor11 kcal
-
1.9g tojássárgája6 kcal
-
6.3g vaj45 kcal
-
3.1g cukor12 kcal
-
0.6g vaníliás cukor2 kcal
-
7.8g gesztenyemassza14 kcal
-
0.3g rum1 kcal
Hab és csokoládé a díszítéshez
-
7.8g habtejszín23 kcal
-
0.3g habfixáló1 kcal
-
0.9g porcukor4 kcal
-
2.8g tortabevonó15 kcal
-
0.8g napraforgó olaj7 kcal
Összesen
247
kcal
- 7% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.6 g
Zsír
-
Összesen 32.6 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 234 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 480.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 150 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 38 mg
-
Foszfor 164 mg
-
Nátrium 103 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 78.3 g
-
Cukor 41 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 49.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 243 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 42 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 30 micro
-
Kolin: 145 mg
-
Retinol - A vitamin: 239 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 45 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 224 micro
Összesen
657
kcal
- 7% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 138.7 g
Zsír
-
Összesen 390.9 g
-
Telített zsírsav 203 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 120 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 35 g
-
Koleszterin 2806 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5768.7 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 255 mg
-
Kálcium 1801 mg
-
Vas 25 mg
-
Magnézium 461 mg
-
Foszfor 1967 mg
-
Nátrium 1237 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 940 g
-
Cukor 498 mg
-
Élelmi rost 29 mg
VÍZ
-
Összesen 589.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2915 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 30 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 506 micro
-
K vitamin: 34 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 363 micro
-
Kolin: 1741 mg
-
Retinol - A vitamin: 2869 micro
-
α-karotin 29 micro
-
β-karotin 542 micro
-
β-crypt 56 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2692 micro
Összesen
7855
kcal
- 7% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.3 g
Zsír
-
Összesen 12.3 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 88 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 180.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 56 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 62 mg
-
Nátrium 39 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.5 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 18.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 91 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 55 mg
-
Retinol - A vitamin: 90 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 17 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 84 micro
Összesen
247
kcal
Hozzávalók
Hozzávalók a piskótához
-
8 db tojás
-
25 dkg finomliszt
-
4 dkg cukrozatlan kakaópor
-
1 teáskanál sütőpor
-
1 késhegynyi szódabikarbóna
-
25 dkg cukor
-
3 ek víz
-
2 ek napraforgó olaj
-
1 csipet só
Hozzávalók a gesztenyés krémhez
-
1 l tej
-
4 dkg étkezési keményítő
-
2 tasak vaníliás pudingpor
-
3 db tojássárgája
-
20 dkg vaj
-
10 dkg cukor
-
2 csomag vaníliás cukor
-
25 dkg gesztenyemassza
-
1 ek rum
Hab és csokoládé a díszítéshez
-
3 dkg porcukor
-
9 dkg tortabevonó
-
3 ek napraforgó olaj
Elkészítés
Hozzávalók a piskótához
- A lisztet összekeverjük a kakaóval, a sütőporral és a szódabikarbónával.
- A tojások sárgáját és fehérjét szétválasztjuk.
- A fehérjébe egy csipetnyi sót szórunk, és kemény habbá verjük. Kanalanként hozzáadjuk a vizet, közben tovább verjük a habot.
- A kristálycukrot kanalanként adagolva belekeverjük. A sárgájákat is apránként adagolva hozzákeverjük a géppel a tojáshabhoz.
- Most már csak fakanállal vagy kézi habverővel dolgozunk tovább.
- A hab tetejére rászórjuk a kakaós-sütőporos-szódabikarbónás liszt egy részét, hozzáadjuk a 2 ek. étolajat, és óvatosan belekeverjük a liszttel együtt a habba. A többi lisztes keveréket is hozzákeverjük, de nagyon óvatosan, több részletben, nehogy összetörjön a hab.
- Egy előre kizsírozott, kilisztezett tepsibe öntjük a tésztát. A tepsi közepétől kissé húzogassuk a széle felé a masszát, mert úgy lesz szép egyenletes és egyforma vastagságú a piskótánk. A tepsi oldalait egyáltalán ne zsírozzuk, akkor sütés után sem fog összeesni a széle a tésztának. Ha lehet, teflonos, mély tepsit használjunk!
- Előmelegített sütőben 200 fokon 10 percig sütjük, majd még 25-30 percig 180 fokon hőlégkeveréses sütőben. (Tűpróba.)
- A piskótát a tepsiben hagyjuk kihűlni 1-2 óráig, és csak hidegen vágjuk 3 egyenlő lapra. A széleit késsel bevágjuk, belehelyezünk egy szál erős cérnát, majd a cérnaszál két végét keresztezve elvágjuk a piskótát a cérna húzásával. Ezt megismételve elvágjuk a másik lapot is.
Hozzávalók a gesztenyés krémhez
- A pudingporokat az étkezési keményítővel (vagy liszttel), a tojássárgájákkal és egy kevés tejjel csomómentesre keverjük.
- A többi tejet felforraljuk 10 dkg cukorral. Mielőtt felforr, gyors mozdulatokkal belekeverjük a tojásos, pudingos, tejes keveréket. Sűrűre főzzük.
- Belekeverjük a kis darabokban hozzáadott gesztenyét, majd kihűtjük.
- A 20 dkg vajat habosra keverjük a vaníliás cukorral és a rummal, majd a hideg pudinghoz adjuk.
- Gépi habverővel kihabosítjuk a krémet, és megtöltjük a tortát. Kívül is bevonjuk a tortát ezzel a krémmel.
Hab és csokoládé a díszítéshez
- Gőz fölött a 3 ek. étolajjal felolvasztjuk a tortabevonót, és a tortára öntjük.
- Elkészítjük a habot a díszítéshez, és tetszés szerint kidíszítjük a tortát.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 36X26X6
- Sütés ideje: 35 perc
- Elkészítettem: 15 alkalommal
- Receptkönyvben: 42
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 5296
- Feltöltés dátuma: 2017. április 09.
Ajánló
A krémből nyomjunk egy kis díszítést a torta szélére, mert ez a krémből készült "gát" megállítja a csokoládét, amikor ráöntjük a tortabevonót a torta közepére, és nem folyik le egy csepp sem!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Bjkata
96 recept
Ezt a tortát az osztályomnak sütöttem. Boldogan majszolták valamennyien! Nem 12 főnek, hanem 36 személynek is bőven elég ez a nagy torta! (A recept feltöltésekor a 12 adag volt a legnagyobb szám, amit választhattam.)