r
Nosalty Logó

Gesztenyetorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Gesztenyetorta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 1403 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 5616 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 272 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.7 g

Zsír

  • Összesen
    92.2 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    381 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1190.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    324 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    456 mg
  • Nátrium
    298 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    127.7 g
  • Cukor
    60 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    133.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    907 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    61 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    241 mg
  • Retinol - A vitamin:
    870 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    441 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    373 micro
Összesen 1403 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    78.8 g

Zsír

  • Összesen
    368.9 g
  • Telített zsírsav
    131 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    146 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    70 g
  • Koleszterin
    1524 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4762.9 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    130 mg
  • Kálcium
    1298 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    293 mg
  • Foszfor
    1823 mg
  • Nátrium
    1193 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    510.9 g
  • Cukor
    242 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    532.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3628 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    330 micro
  • K vitamin:
    245 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    191 micro
  • Kolin:
    966 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3481 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1765 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1492 micro
Összesen 5616 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    18 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    232.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.9 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    26 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    177 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    170 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    86 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 272 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük.
  2. Az olvasztott, de nem meleg margarint belecsurgatjuk, 1-2 percig tovább keverjük.
  3. A lisztet a sütőporral és a kakaóval összeforgatjuk, egyharmadát az előzőekre szitáljuk, de még nem keverjük el.
  4. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, egyharmadát a masszára kanalazzuk, óvatosan összeforgatjuk.
  5. A többi kakaós lisztet és tojáshabot ugyanígy, két részletben hozzáadjuk.
  6. Egy tortaforma alját béleljük ki sütőpapírral, és a tésztát öntsük bele.
  7. Előmelegített sütőben, közepes lánggal kb. 40-45 percig süssük.
  8. A krémhez a pudingport a tejben 10 dkg porcukorral ízesítve sűrűre főzzük, hűlni hagyjuk.
  9. A puha margarint először magában, majd a többi porcukorral keverjük habosra.
  10. A fölengedett gesztenyemasszát és a hideg pudingot keverjük hozzá a cukros margarinhoz. A rumaromával ízesítsük.
  11. A tésztát kivesszük a formából, és a krémet egyenletesen rákenjük.
  12. A tejszínt kemény habbá verjük a cukorral, majd beletesszük a habfixálót is.
  13. Rásimítjuk a gesztenyekrémre, a tetejére kakaóport szitálunk.
  14. Rövid időre behűtjük, hogy egy kicsit megdermedjen.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 243
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 46
  • Össznézettség: 42017
  • Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Eredetileg ez egy gesztenyés kocka receptje volt, de mivel születésnapra sütöttem, egy kis átalakítással torta lett belőle.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...