Gesztenyés-vaníliapudingos habszeletke
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Sütőtök89
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
- 7% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 20% Zsír
A piskótához
-
66g tojás83 kcal
-
14g finomliszt49 kcal
-
7 kcal
-
0g vaníliaaroma0 kcal
-
12g cukor46 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
A gesztenyés és a pudingos rétegekhez
-
100g gesztenyemassza179 kcal
-
2g rumaroma0 kcal
-
7g porcukor27 kcal
-
69 kcal
-
160g tej90 kcal
-
20g vaj143 kcal
-
20g habtejszín58 kcal
A tetejére
-
80g habtejszín234 kcal
-
9 kcal
-
1g habfixáló3 kcal
-
1g porcukor5 kcal
Összesen
1003
kcal
- 7% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 20% Zsír
A piskótához
-
330g tojás415 kcal
-
68g finomliszt246 kcal
-
34 kcal
-
0g vaníliaaroma0 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
A gesztenyés és a pudingos rétegekhez
-
500g gesztenyemassza895 kcal
-
10g rumaroma0 kcal
-
35g porcukor135 kcal
-
343 kcal
-
800g tej448 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
100g habtejszín292 kcal
A tetejére
-
400g habtejszín1168 kcal
-
46 kcal
-
4g habfixáló15 kcal
-
7g porcukor27 kcal
Összesen
5016
kcal
- 7% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 20% Zsír
A piskótához
-
13g tojás16 kcal
-
2.7g finomliszt10 kcal
-
0.6g cukrozatlan kakaópor1 kcal
-
0g vaníliaaroma0 kcal
-
2.4g cukor9 kcal
-
0.2g sütőpor0 kcal
A gesztenyés és a pudingos rétegekhez
-
19.7g gesztenyemassza35 kcal
-
0.4g rumaroma0 kcal
-
1.4g porcukor5 kcal
-
3.5g vaníliás pudingpor13 kcal
-
31.4g tej18 kcal
-
3.9g vaj28 kcal
-
3.9g habtejszín11 kcal
A tetejére
-
15.7g habtejszín46 kcal
-
0.8g cukrozatlan kakaópor2 kcal
-
0.2g habfixáló1 kcal
-
0.3g porcukor1 kcal
Összesen
196
kcal
- 7% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 19.2 g
Zsír
-
Összesen 58 g
-
Telített zsírsav 33 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 370 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1136.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 25 mg
-
Kálcium 389 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 53 mg
-
Foszfor 368 mg
-
Nátrium 297 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 99 g
-
Cukor 31 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 114.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 509 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 71 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 38 micro
-
Kolin: 194 mg
-
Retinol - A vitamin: 501 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 92 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 297 micro
Összesen
1003
kcal
- 7% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 96.2 g
Zsír
-
Összesen 289.8 g
-
Telített zsírsav 167 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 81 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 1850 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5682.4 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 124 mg
-
Kálcium 1943 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 266 mg
-
Foszfor 1841 mg
-
Nátrium 1485 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 495 g
-
Cukor 153 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 571.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2544 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 353 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 188 micro
-
Kolin: 968 mg
-
Retinol - A vitamin: 2506 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 458 micro
-
β-crypt 26 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1486 micro
Összesen
5016
kcal
- 7% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.8 g
Zsír
-
Összesen 11.4 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 73 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 223.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 76 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 72 mg
-
Nátrium 58 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.5 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 22.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 100 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 38 mg
-
Retinol - A vitamin: 98 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 18 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 58 micro
Összesen
196
kcal
-
Legnézettebb receptje
Legnézettebb receptje
Legnézettebb receptje
Hozzávalók
A piskótához
-
4.5 evőkanál finomliszt
-
1.5 ek cukrozatlan kakaópor
-
2 kávéskanál vaníliaaroma
-
0.5 csomag sütőpor
A gesztenyés és a pudingos rétegekhez
-
500 g gesztenyemassza
-
5 ek porcukor
-
8 dl tej
A tetejére
Elkészítés
A piskótához
- Elkészítjük a piskótát: a tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját kikeverjük a cukorral, majd a liszttel, a kakaóval és a sütőporral. A fehérjét kemény habbá verjük, és beleforgatjuk a masszába. Sütőpapírozott tepsibe öntjük, és 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük, s rögtön levesszük a lángot 150 fokra. Tűpróbáig sütjük.
- Míg sül a piskóta, elkészítjük a krémeket. A pudinghoz 3 dl tejben elkeverjük a cukrot és a port, a többi tejet addig forráspontig melegítjük. Ekkor beleöntjük a keveréket, és gyors (kézi habverős) keverés mellett pár perc alatt sűrűre főzzük. Levesszük a tűzről, belekavarjuk a vaj felét, és félretesszük dermedni.
- A gesztenyét villával összetörjük, beletesszük a vaj másik felét, a tejszínt/Hulalát, a rumaromát, és a kihűlt pudingból belekanalazunk kb. 3-4 evőkanálnyit, hogy jól kenhető, krémes masszát kapjunk.
- Ha kész a piskóta és kissé lehűlt, tálcára fordítjuk, lehúzzuk a papírt, és megvárjuk, míg teljesen kihűl. Ekkor vízszintesen kettévágjuk.
- Megtöltjük a krémekkel a következőképpen: az alsó lapot megkenjük a gesztenyekrémmel, erre rásimítjuk a vaníliapudingot. Lefedjük a másik lappal, a tetejét pedig a keményre felvert tejszínhabbal/Hulalával zárjuk. (Ha tejszínt használunk, tegyünk hozzá cukrot és habfixálót! A Hulalában mindez már benne van.)
- Meghintjük kakaóporral, és akár azonnal fel is vágható, de 20 perc pihenés a hűtőben nem árt neki.
- Sütés hőfoka: 150 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 20x35
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 2381
- Tegnapi nézettség: 9
- 7 napos nézettség: 95
- Össznézettség: 306380
- Feltöltés dátuma: 2012. november 06.
Ajánló
Hihetetlenül könnyű, habos, abbahagyhatatlan süti. Nem tömény, eteti magát, ezért szerintem a feltüntetett 5 fő is sok rá. :)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Sütőtök89
66 recept
Megint kaptunk házi gesztenyemasszát. :) Meg hát telihold van, és ilyenkor a vasbetont is megennénk Anyukámmal, szóval egymásra néztünk, és megállapítottuk, hogy ide gyorsan kell valami nagyon-nagyon finom cucc!:D Nekem van egy csodaklassz gesztenyekocka receptem, amit újragondoltam kicsit, és így született ez a verzió. Mivel nekünk oda kell figyelnünk a kalóriákra és a bevitt kalória minőségére is, én finomliszt helyett teljes kiőrlésű tönkölybúza lisztet, cukor helyett pedig nyírfacukrot és édesítőszert használtam. Semmit nem változtatott az állagán/ízén, bátran ajánlom hasonló cipőben járóknak is.:)