Gesztenyés torta 7.
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 21% Zsír
A tésztához
-
47g tojás59 kcal
-
9g cukor33 kcal
-
49 kcal
-
4g finomliszt16 kcal
-
3g víz0 kcal
-
16 kcal
-
0g só0 kcal
A krémhez
-
13g pudingpor49 kcal
-
71g tej40 kcal
-
1g cukor6 kcal
-
14g porcukor55 kcal
-
21g margarin154 kcal
-
71g gesztenyemassza128 kcal
-
0g rum1 kcal
A tetejére
-
71g növényi tejszín179 kcal
-
7 kcal
Összesen
792
kcal
- 6% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 21% Zsír
A tésztához
-
330g tojás415 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
343 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
24g víz0 kcal
-
111 kcal
-
0g só0 kcal
A krémhez
-
90g pudingpor343 kcal
-
500g tej280 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
100g porcukor387 kcal
-
150g margarin1076 kcal
-
500g gesztenyemassza895 kcal
-
3g rum7 kcal
A tetejére
-
500g növényi tejszín1255 kcal
-
46 kcal
Összesen
5538
kcal
- 6% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 21% Zsír
A tésztához
-
13.5g tojás17 kcal
-
2.5g cukor9 kcal
-
3.7g vaníliás pudingpor14 kcal
-
1.2g finomliszt4 kcal
-
1g víz0 kcal
-
1.6g sárgabaracklekvár5 kcal
-
0g só0 kcal
A krémhez
-
3.7g pudingpor14 kcal
-
20.4g tej11 kcal
-
0.4g cukor2 kcal
-
4.1g porcukor16 kcal
-
6.1g margarin44 kcal
-
20.4g gesztenyemassza37 kcal
-
0.1g rum0 kcal
A tetejére
-
20.4g növényi tejszín51 kcal
-
0.8g cukrozatlan kakaópor2 kcal
Összesen
226
kcal
- 6% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 23% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12 g
Zsír
-
Összesen 40.3 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 156 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 407.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 112 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 113 mg
-
Nátrium 143 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 92.1 g
-
Cukor 33 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 43.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 242 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 34 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 126 mg
-
Retinol - A vitamin: 231 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 131 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 211 micro
Összesen
792
kcal
- 6% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 23% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 84.3 g
Zsír
-
Összesen 281.8 g
-
Telített zsírsav 149 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 70 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 42 g
-
Koleszterin 1090 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2855.2 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 109 mg
-
Kálcium 781 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 153 mg
-
Foszfor 793 mg
-
Nátrium 1002 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 644.4 g
-
Cukor 231 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 303.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1693 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 17 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 238 micro
-
K vitamin: 141 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 157 micro
-
Kolin: 882 mg
-
Retinol - A vitamin: 1617 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 915 micro
-
β-crypt 26 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1474 micro
Összesen
5538
kcal
- 6% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 23% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.4 g
Zsír
-
Összesen 11.5 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 45 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 116.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 32 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 32 mg
-
Nátrium 41 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.3 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 12.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 69 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 36 mg
-
Retinol - A vitamin: 66 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 37 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 60 micro
Összesen
226
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
6 db tojás
-
6 ek cukor
-
2 csomag vaníliás pudingpor
-
2 evőkanál finomliszt
-
3 ek víz
-
2 ek sárgabaracklekvár
-
1 csipet só
A krémhez
-
2 csomag pudingpor
-
5 dl tej
-
1 ek cukor
-
10 dkg porcukor
-
15 dkg margarin
-
50 dkg gesztenyemassza
-
1 teáskanál rum
A tetejére
-
5 dl növényi tejszín
-
2 ek cukrozatlan kakaópor
Elkészítés
A tésztához
- A gesztenyemasszát tegyük a tűzhely közelébe, így mire szükség lesz rá pont eléggé fel fog engedni, ha fagyos.
- Főzzünk kemény krémalapot a krémhez szükséges 2 csomag pudingporból (lehet vaníliás, én személy szerint tiramisus pudingport használtam), a 1/2 liter tejből, 1 evőkanál cukorból. Hagyjuk kihűlni!
- A 6 tojást kettéválasztjuk, a fehérjéket egy csipet sóval elkezdjük habbá verni, félig kész állapotban, folyamatos keverés mellett kanalanként adjuk hozzá a kristálycukrot. Szép fehér, kemény habot kapunk. A tojássárgákat 3 evőkanál vízzel elkeverjük. Lassan hozzákeverjük a habhoz, majd a pudingport is és a 2 evőkanál lisztet is. (A két csomag pudingpor helyett lehet használni 4 evőkanál lisztet, de a pudingportól könnyebb lesz a tészta).
- Végül a baracklekvárt is belekeverjük. Ez az egész művelet robotgéppel zajlik, ha jól dolgoztunk, akkor a hab csak egy kicsit vagy egyáltalán nem esett össze.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük egyenletesen elosztjuk, és mehet a sütőbe.
- Ha a piskóta megsült, vegyük ki rácsra és picit hagyjuk hűlni amíg elkészítjük a krémet!
- A margarint a porcukorral habosra keverjük, lassanként hozzáadjuk a kihűlt krémalapot.
- Beletördeljük a felengedett gesztenyemasszát, és öntünk hozzá egy kevés rumot ízlés szerint, addig keverjük, amíg sima krémet nem kapunk. (A gyerek süti-imádók miatt én csak 1gyűszűnyi rumot használtam a többit rumaromával helyettesítettem.)
- Szedjük le a sütőpapírt a piskótáról tegyük egy tálcára vagy deszkára és kenjük meg a krémmel. Verjük fel a Hulalát, és ezt is oszlassuk el, majd végső akkordként pici szűrőn át szitáljunk rá kakaóport.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 30x35x5
- Sütés ideje: 25 perc
- Receptkönyvben: 91
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 14
- Össznézettség: 23757
- Feltöltés dátuma: 2010. december 05.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
NS
17513 recept
Sütni akartam és ez lett belőle. :-)