Gesztenyés-tejszínes torta - Gesztenyetorta 8.
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Becsei Ágnes
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 5% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 16% Zsír
A piskótakarikához (ízlés szerint lehet kakaós is)
-
83g tojás104 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
38g finomliszt137 kcal
-
13g víz0 kcal
-
9 kcal
A krémhez
-
150g habtejszín438 kcal
-
15g porcukor58 kcal
-
88g gesztenyemassza157 kcal
-
6g habfixáló22 kcal
-
13g csokoládé68 kcal
Összesen
1110
kcal
- 5% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 16% Zsír
A piskótakarikához (ízlés szerint lehet kakaós is)
-
330g tojás415 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
-
120g cukor464 kcal
-
150g finomliszt546 kcal
-
50g víz0 kcal
-
34 kcal
A krémhez
-
600g habtejszín1752 kcal
-
60g porcukor232 kcal
-
350g gesztenyemassza627 kcal
-
24g habfixáló90 kcal
-
50g csokoládé273 kcal
Összesen
4436
kcal
- 5% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 16% Zsír
A piskótakarikához (ízlés szerint lehet kakaós is)
-
18.8g tojás24 kcal
-
0.3g sütőpor0 kcal
-
6.8g cukor26 kcal
-
8.5g finomliszt31 kcal
-
2.8g víz0 kcal
-
0.9g cukrozatlan kakaópor2 kcal
A krémhez
-
34.2g habtejszín100 kcal
-
3.4g porcukor13 kcal
-
19.9g gesztenyemassza36 kcal
-
1.4g habfixáló5 kcal
-
2.8g csokoládé16 kcal
Összesen
253
kcal
- 5% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 19.3 g
Zsír
-
Összesen 58.9 g
-
Telített zsírsav 34 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 438 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1137.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 37 mg
-
Kálcium 273 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 65 mg
-
Foszfor 478 mg
-
Nátrium 278 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 126.7 g
-
Cukor 59 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 167.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 535 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 94 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 51 micro
-
Kolin: 243 mg
-
Retinol - A vitamin: 527 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 93 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 377 micro
Összesen
1110
kcal
- 5% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 77.4 g
Zsír
-
Összesen 235.7 g
-
Telített zsírsav 136 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 71 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 1750 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4549 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 148 mg
-
Kálcium 1091 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 261 mg
-
Foszfor 1911 mg
-
Nátrium 1112 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 506.8 g
-
Cukor 237 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 671.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2140 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 376 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 204 micro
-
Kolin: 971 mg
-
Retinol - A vitamin: 2109 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 373 micro
-
β-crypt 27 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1509 micro
Összesen
4436
kcal
- 5% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.4 g
Zsír
-
Összesen 13.4 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 100 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 259.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 62 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 109 mg
-
Nátrium 63 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.9 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 38.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 122 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 55 mg
-
Retinol - A vitamin: 120 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 21 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 86 micro
Összesen
253
kcal
Hozzávalók
A piskótakarikához (ízlés szerint lehet kakaós is)
-
6 db tojás
-
0.5 csomag sütőpor
-
12 dkg cukor
-
0.5 dl víz
-
1.5 dkg cukrozatlan kakaópor
A krémhez
-
6 dl habtejszín
-
6 dkg porcukor
-
35 dkg gesztenyemassza
-
3 csomag habfixáló
Elkészítés
A piskótakarikához (ízlés szerint lehet kakaós is)
- A tojásokat szétválasztjuk, a sárgájához adjuk a cukrot, és fehéredésig, habosra keverjük, majd a vizet is. A fehérjét kemény habbá verjük, és beleszedjük a sárgájára, miközben óvatos mozdulatokkal összekeverjük, beleszitáljuk a sütőporral összekevertlisztet. Egy papírral kibélelttortaformábaszedjük, elsimítjuk a tetejét és kb. 180-200 fokon készre sütjük. Hagyjuk meleg helyenkihűlni, ha hideg levegő éri, akkor összeesik.
- Előmelegített sütőben tűpróbűig készre sütjük.
- Kihűlés után a kész piskótakarikát 3 lapba vágjuk.
- A tejszínt géppel elkezdjük felverni. Mikor már majdnem kész, hozzáadjuk a porcukrot és a habfixálót.
- A tejszínhabból félreteszünk egy keveset a díszítéshez, a többi tejszínhabba az átpasszírozott gesztenyepürét hozzákeverjük.
- A piskótakarika lapjait betöltjük a krémmel úgy, hogy kívülre is maradjon.
- Recés kártyával (vagy más eszközzel is lehet) körbe az oldalát mintázzuk, és habzsákkal a sima tejszínhabból habrózsákat nyomunk a tortára. (Én egy kis gesztenyepürével és olvasztott csokival díszítettem tovább. Gesztenyemasszából 3 szivet formáztam, azokat halmoztam a torta közepére.)
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 146
- Tegnapi nézettség: 21
- 7 napos nézettség: 101
- Össznézettség: 44479
- Feltöltés dátuma: 2011. január 27.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
Becsei Ágnes
100 recept
Nagyobbik lányom 8. szülinapjára készítettem el ezt a tortát.