r
Nosalty Logó

Gesztenyés rolád Nikókától

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nikóka
Gesztenyés rolád Nikókától
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Kakaós lap

Krém

Összesen 706 kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Kakaós lap

Krém

Összesen 4222 kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Kakaós lap

Krém

Összesen 269 kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    36.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    539.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    178 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    175 mg
  • Nátrium
    136 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    84.7 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    312 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    295 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    203 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    128 micro
Összesen 706 kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    59.4 g

Zsír

  • Összesen
    218.1 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    96 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    61 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3234.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    105 mg
  • Kálcium
    1067 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    181 mg
  • Foszfor
    1049 mg
  • Nátrium
    816 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    507.9 g
  • Cukor
    273 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    167.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1870 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    189 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    120 micro
  • Kolin:
    471 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1768 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1220 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    768 micro
Összesen 4222 kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    13.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    205.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.2 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    10.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    119 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    112 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    77 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 269 kcal

Hozzávalók

Kakaós lap

Krém

Elkészítés

Kakaós lap

  1. A tojásfehérjét 6 dkg cukorral habbá verjük. A tojássárgákat a többi cukorral, a tejjel, az olajjal kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a sütőporos, kakaóporos lisztet. Végül a fehérjehabot.
  2. Sütőpapíros tepsin elkenjük. Majd kb. 10-15 perc alatt megsütjük.
  3. Ha kihűlt, megtöltjük a krémmel.

Krém

  1. A pudingport a cukorral a tejben megfőzzük, majd ha kihűlt, kikeverjük, és hozzáadjuk a kihabosított margarint és a kakaóport. A gesztenyemasszát lereszeljük.
  2. A lapot megkenjük a krém kb. kétharmadával, és megszórjuk a gesztenyével, egy keveset félretehetünk a díszítéshez. Feltekerjük, és a maradék krémmel kívül is megkenjük, majd megszórjuk a félretett gesztenyével. Hűtőbe tesszük 4-5 órára.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 35×40
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 14
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1925
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gesztenyés rolád Nikókától
Nikóka 172 recept

Megmaradt a gesztenyemassza, így ezt kombináltam a kakaós rolád receptemmel, így jött létre! Azóta már többször is elkészítettem.

Hozzávalók

Kakaós lap

Krém

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...