r
Nosalty Logó

Gesztenyés-ricottás túrótorta

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Rosanics Petra
Gesztenyés-ricottás túrótorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 13% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Hozzávalók a túrós alaphoz

Hozzávalók a gesztenyés krémhez

Összesen 327 kcal
  • 13% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Hozzávalók a túrós alaphoz

Hozzávalók a gesztenyés krémhez

Összesen 2611 kcal
  • 13% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Hozzávalók a túrós alaphoz

Hozzávalók a gesztenyés krémhez

Összesen 159 kcal
  • 13% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    14.4 g

Zsír

  • Összesen
    14.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    88 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    660.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    202 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    255 mg
  • Nátrium
    179 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    127 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    124 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 327 kcal
  • 13% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    115.3 g

Zsír

  • Összesen
    113.9 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    705 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5287 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    1619 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    132 mg
  • Foszfor
    2039 mg
  • Nátrium
    1430 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    259.4 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    412.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1013 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    150 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    80 micro
  • Kolin:
    378 mg
  • Retinol - A vitamin:
    995 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    203 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    556 micro
Összesen 2611 kcal
  • 13% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    322.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    99 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    124 mg
  • Nátrium
    87 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.8 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 159 kcal

Hozzávalók

Hozzávalók a túrós alaphoz

Hozzávalók a gesztenyés krémhez

Elkészítés

Hozzávalók a túrós alaphoz

  1. A túrós alap összetevőit egy nagy tálba rakjuk, és botmixerrel krémesre keverjük.
  2. A masszát sütőpapírral bélelt (vagy kivajazott) piteformába tesszük, és 170°C-ra előmelegített sütőben 30-40 perc alatt készre sütjük.
  3. A krémhez botmixerrel összekeverjük a ricottát és a gesztenyemasszát, majd felverjük a tejszínhabot, és hozzákeverjük.
  4. A túrós alapot hagyjuk teljesen kihűlni, majd ráterítjük a krémet, és pár órát hűtőben pihentetjük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 41
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 2868
  • Feltöltés dátuma: 2016. június 24.

Ajánló

Ha épp gesztenyeidény van, pirítsunk meg pár szem gesztenyét, és díszítsük vele a tortát.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gesztenyés-ricottás túrótorta
Rosanics Petra 351 recept

Kedvenc túrós tortalapom egy másik verziója ez az édesség, amit tavaly nyáron készítettem el először apukám születésnapjára. Ő nem nagyon eszik édességet alapvetően, de a gesztenyét nagyon szereti, így született meg az ötlete ennek a szuperkönnyű és relatíve egészséges tortának, aminek még ő sem tudott ellenállni.

Hozzávalók

Hozzávalók a túrós alaphoz

Hozzávalók a gesztenyés krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...