r
Nosalty Logó

Gesztenyés rakott palacsinta

NS
Gesztenyés rakott palacsinta
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A palacsintatésztához

A krémhez

A mázhoz

882
Kalória
17.1g
Fehérje
132.4g
Szénhidrát
29.2g
Zsír
90.9g
Víz
92g
Koleszterin
3.9g
Élelmi rost
43.4g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A palacsintatésztához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 882 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A palacsintatésztához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 3524 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A palacsintatésztához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 213 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    17.1 g

Zsír

  • Összesen
    29.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1304.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    384 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    485 mg
  • Nátrium
    335 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    132.4 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    90.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    144 micro
Összesen 882 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    68.4 g

Zsír

  • Összesen
    116.7 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    368 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5218.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    144 mg
  • Kálcium
    1536 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    236 mg
  • Foszfor
    1939 mg
  • Nátrium
    1339 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    529.7 g
  • Cukor
    173 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    363.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    157 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    130 micro
  • Kolin:
    318 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    576 micro
Összesen 3524 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    7.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    316 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    81 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    32.1 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    22 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 213 kcal

Elkészítés

A palacsintatésztához

  1. A tésztához a száraz hozzávalókat kimérjük és összekeverjük. Hozzáadjuk a tojást és az olajat, majd apránként a tejet és a vizet. Egy sűrű palacsintatésztát kell kapnunk. Míg elkészítjük a krémet, félretesszük.
  2. A tejet egy kis fazékban felmelegítjük, közben kimérjük a cukrot. Összekeverjük a tojással, majd hozzámérjük a lisztet és szintén összekeverjük. Apránként adunk hozzá annyit a felmelegített tejből, hogy át tudjuk önteni a fazékba a tojásos keveréket. Puding sűrűségűre főzzük, majd hagyjuk hűlni.
  3. Kisütjük a palacsintákat, amelyeknek kicsit vastagabbnak kell lenni, mint a hagyományosnak (kb. 10 db lesz).
  4. Hozzáadjuk a gesztenyepürét a krémhez, majd egy mixerrel összedolgozzuk.
  5. 1 palacsintát tányérra teszünk, majd rárakunk kb. 2-2,5 kanállal a gesztenyés krémből, majd újból palacsinta és krém. Ezt addig folytatjuk, amíg el nem fogy. A tetejére palacsinta kerüljön.
  6. Felolvasztjuk a csokit, adunk hozzá pár csepp rumaromát, és ráöntjük a palacsintahalom tetejére.
  7. Hűtőbe tesszük és hagyjuk, hogy a csoki megdermedjen.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 60 p

Nincs különösebb storyja az elkészítésének, egyszerűen csak ez pattant ki a fejemből.

További receptek

Pizzás gofri sajttal

Mit kapunk, ha egy gazdag pizzatésztát megtöltünk paradicsommal és sajttal, majd a forró gofrisütőbe dugjuk? Nos, természetesen pizzás gofrit, ami kívülről ropog, belül pedig sajttal ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...