r
Nosalty Logó

Gesztenyés rakott palacsinta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Gesztenyés rakott palacsinta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A palacsintatésztához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 882 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A palacsintatésztához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 3524 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A palacsintatésztához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 213 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    17.1 g

Zsír

  • Összesen
    29.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1304.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    384 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    485 mg
  • Nátrium
    335 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    132.4 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    90.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    144 micro
Összesen 882 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    68.4 g

Zsír

  • Összesen
    116.7 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    368 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5218.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    144 mg
  • Kálcium
    1536 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    236 mg
  • Foszfor
    1939 mg
  • Nátrium
    1339 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    529.7 g
  • Cukor
    173 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    363.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    157 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    130 micro
  • Kolin:
    318 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    576 micro
Összesen 3524 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    7.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    316 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    81 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.1 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    22 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 213 kcal

Hozzávalók

A palacsintatésztához

A krémhez

A mázhoz

Elkészítés

A palacsintatésztához

  1. A tésztához a száraz hozzávalókat kimérjük és összekeverjük. Hozzáadjuk a tojást és az olajat, majd apránként a tejet és a vizet. Egy sűrű palacsintatésztát kell kapnunk. Míg elkészítjük a krémet, félretesszük.
  2. A tejet egy kis fazékban felmelegítjük, közben kimérjük a cukrot. Összekeverjük a tojással, majd hozzámérjük a lisztet és szintén összekeverjük. Apránként adunk hozzá annyit a felmelegített tejből, hogy át tudjuk önteni a fazékba a tojásos keveréket. Puding sűrűségűre főzzük, majd hagyjuk hűlni.
  3. Kisütjük a palacsintákat, amelyeknek kicsit vastagabbnak kell lenni, mint a hagyományosnak (kb. 10 db lesz).
  4. Hozzáadjuk a gesztenyepürét a krémhez, majd egy mixerrel összedolgozzuk.
  5. 1 palacsintát tányérra teszünk, majd rárakunk kb. 2-2,5 kanállal a gesztenyés krémből, majd újból palacsinta és krém. Ezt addig folytatjuk, amíg el nem fogy. A tetejére palacsinta kerüljön.
  6. Felolvasztjuk a csokit, adunk hozzá pár csepp rumaromát, és ráöntjük a palacsintahalom tetejére.
  7. Hűtőbe tesszük és hagyjuk, hogy a csoki megdermedjen.
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 67
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 6404
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nincs különösebb storyja az elkészítésének, egyszerűen csak ez pattant ki a fejemből.

Hozzávalók

A palacsintatésztához

A krémhez

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...