r
Nosalty Logó

Gesztenyés-pudingos torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
DDAngel
Gesztenyés-pudingos torta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 16% Zsír

tésztához

gesztenyés krémhez

pudinghoz

Összesen 747 kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 16% Zsír

tésztához

gesztenyés krémhez

pudinghoz

Összesen 2982 kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 16% Zsír

tésztához

gesztenyés krémhez

pudinghoz

Összesen 223 kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.3 g

Zsír

  • Összesen
    32.3 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    279 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    938.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    268 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    296 mg
  • Nátrium
    334 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    92.5 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    268 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    184 mg
  • Retinol - A vitamin:
    265 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    308 micro
Összesen 747 kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    65.1 g

Zsír

  • Összesen
    129.4 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1115 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3754.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    102 mg
  • Kálcium
    1070 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    1185 mg
  • Nátrium
    1335 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    370 g
  • Cukor
    116 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    213.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1071 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    136 micro
  • Kolin:
    738 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1058 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    158 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1231 micro
Összesen 2982 kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    9.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    280.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    100 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.6 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    79 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    92 micro
Összesen 223 kcal

Hozzávalók

tésztához

gesztenyés krémhez

pudinghoz

Elkészítés

tésztához

  1. A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgákat egy másik tálban jól elkeverjük a kristály és a vaníliás cukorral, beleöntjük az olajat is.
  2. A lisztet elvegyítjük egy újabb tálban a sütőporral, majd a sárgákhoz keverjük. Végül a fehérjehabot óvatosan beleforgatjuk a masszába.
  3. Kivajazott, kilisztezett tortaformába öntjük a tésztát, kicsit elegyengetjük, majd 15-20 perc alatt megsütjük (tűpróbával ellenőrizzük).
  4. Amíg sül a piskóta, elkészítjük a krémeket. A szobahőmérsékleten kiolvasztott gesztenyemasszát a puha vajjal egy villa segítségével jól összekeverjük. Egy könnyen kenhető krémet kapunk.
  5. A pudingport pár kanál tejjel elkeverjük, majd hozzáadjuk a maradék tejet és a 4 evőkanál cukrot, készre főzzük. Érdemes kevergetéssel hűteni rajta.
  6. Ha megsült a piskóta, hagyjuk legalább langyosra hűlni. Ha meghűlt, kenjük rá a gesztenyés krémet. Erre rétegezzünk egy sor kekszet, majd a tetejére öntjük a pudingot, elegyengetjük.
  7. Érdemes legalább egy fél napot várni a szeleteléssel, hogy a kekszek jól megpuhuljanak :)
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 18
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1725
  • Feltöltés dátuma: 2014. december 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gesztenyés-pudingos torta
DDAngel 5 recept

Gesztenyés finomságra vágytunk, és már kicsit uncsi lett volna a sima lereszelős-tejszínhabos gesztenyét enni, így egy tortába ötvöztem a finom ízeket :) A tetejére tiramisu ízű pudingot főztem, ennek hiányában egy vaníliás, csokis (cappuccino porral elkeverve), vagy bármilyen más, amit ízlésünk enged, csodás lehet a tetejére! Ha szeretnénk magasabb tortát, akkor érdemes kisebb átmérőjű formában készíteni (26 cm átmérőjű formát használtam, nem is lett túl magas... :) )

Hozzávalók

tésztához

gesztenyés krémhez

pudinghoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...