r
Nosalty Logó

Gesztenyés-pudingos süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katharosz
Gesztenyés-pudingos süti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Piskóta

Krém

Kekszes töltelék

Összesen 1550 kcal
  • 6% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Piskóta

Krém

Kekszes töltelék

Összesen 9294 kcal
  • 6% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Piskóta

Krém

Kekszes töltelék

Összesen 326 kcal
  • 6% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    21.6 g

Zsír

  • Összesen
    70.9 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    255 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1252.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    288 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    365 mg
  • Nátrium
    486 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    202.1 g
  • Cukor
    95 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    474 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    112 mg
  • Retinol - A vitamin:
    465 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    104 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    178 micro
Összesen 1550 kcal
  • 6% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    129.7 g

Zsír

  • Összesen
    425.3 g
  • Telített zsírsav
    246 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    114 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    1528 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7514.4 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    140 mg
  • Kálcium
    1730 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    498 mg
  • Foszfor
    2189 mg
  • Nátrium
    2914 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1212.4 g
  • Cukor
    571 mg
  • Élelmi rost
    47 mg

VÍZ

  • Összesen
    299.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2844 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    173 micro
  • Kolin:
    672 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2792 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    624 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1068 micro
Összesen 9294 kcal
  • 6% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    14.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    263.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    102 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.5 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    10.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    98 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 326 kcal

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Kekszes töltelék

Elkészítés

Piskóta

  1. A tojások sárgáját a vajjal és a cukor felével habosra keverjük.
  2. A lisztet összeszitáljuk a cukrozatlan kakaóporral és a sütőporral, majd a tojásos-vajas masszába keverjük.
  3. A tojások fehérjét a maradék cukorral és egy csipet sóval kemény habbá verjük, ezután óvatosan, hogy a hab ne törjön össze, a tojásos masszába forgatjuk.
  4. Sütőpapírral kibélelünk egy 20 x 30 cm-es tepsit és belesimítjuk az előkészített tésztát.
  5. Sütés 180 fokra előmelegített sütőben 18-20 percig, tűpróba!
  6. Közben a kihűlt piskótát lapjában ketté vágjuk, majd egy állítható formába tesszük az egyik lapot, rákenjük a pudingos krém felét és egy rövid időre hidegre tesszük.
  7. Ezután óvatosan rásimítjuk a kekszes tölteléket, majd elsimítjuk rajta a maradék pudingos krémet, végül befedjük a másik piskóta lappal.
  8. Lefedjük egy folpackkal és egy éjszakára hidegre tesszük.
  9. Másnap a tördelt csokoládét az olajjal vízgőz felett felolvasztjuk, majd bevonjuk vele a süteményt.

Krém

  1. Közben 3 dl tejjel elkészítjük a pudingot, hűlni hagyjuk!
  2. Amig hűl, addig a vajat habosra keverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a pudingot és kihabosítjuk vele.

Kekszes töltelék

  1. Egy nagylyukú reszelővel lereszeljük a gesztenyemasszát, hozzáadjuk a baracklekvárt, a kakaóport és elkeverjük benne, ezután felöntjük a tejjel, rummal, majd simára dolgozzuk.
  2. Hozzáadjuk a kisebb darabokra tördelt kekszet és összeforgatjuk vele.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x30
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 30
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 3280
  • Feltöltés dátuma: 2024. március 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gesztenyés-pudingos süti
Katharosz 499 recept

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Kekszes töltelék

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...