Gesztenyés-pudingos süti
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Katharosz
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 21% Zsír
Piskóta
-
37g tojás46 kcal
-
25g porcukor97 kcal
-
25g vaj179 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
8 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
0g só0 kcal
Krém
Kekszes töltelék
-
42g gesztenyemassza75 kcal
-
46 kcal
-
8 kcal
-
83g háztartási keksz349 kcal
-
50g tej28 kcal
-
8g rum19 kcal
-
25g étcsokoládé137 kcal
-
12 kcal
Összesen
1550
kcal
- 6% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 21% Zsír
Piskóta
-
220g tojás277 kcal
-
150g porcukor581 kcal
-
150g vaj1076 kcal
-
180g finomliszt655 kcal
-
46 kcal
-
9g sütőpor5 kcal
-
0g só0 kcal
Krém
Kekszes töltelék
-
250g gesztenyemassza448 kcal
-
100g sárgabaracklekvár278 kcal
-
46 kcal
-
500g háztartási keksz2095 kcal
-
300g tej168 kcal
-
50g rum116 kcal
-
150g étcsokoládé819 kcal
-
71 kcal
Összesen
9294
kcal
- 6% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 21% Zsír
Piskóta
-
7.7g tojás10 kcal
-
5.3g porcukor20 kcal
-
5.3g vaj38 kcal
-
6.3g finomliszt23 kcal
-
0.7g cukrozatlan kakaópor2 kcal
-
0.3g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
Krém
-
10.5g tej6 kcal
-
1.6g vaníliás pudingpor6 kcal
-
6.3g porcukor24 kcal
-
7.7g vaj55 kcal
Kekszes töltelék
-
8.8g gesztenyemassza16 kcal
-
3.5g sárgabaracklekvár10 kcal
-
0.7g cukrozatlan kakaópor2 kcal
-
17.5g háztartási keksz73 kcal
-
10.5g tej6 kcal
-
1.8g rum4 kcal
-
5.3g étcsokoládé29 kcal
-
0.3g napraforgó olaj2 kcal
Összesen
326
kcal
- 6% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 14% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 21.6 g
Zsír
-
Összesen 70.9 g
-
Telített zsírsav 41 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 255 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1252.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 23 mg
-
Kálcium 288 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 83 mg
-
Foszfor 365 mg
-
Nátrium 486 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 202.1 g
-
Cukor 95 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 49.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 474 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 29 micro
-
Kolin: 112 mg
-
Retinol - A vitamin: 465 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 104 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 178 micro
Összesen
1550
kcal
- 6% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 14% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 129.7 g
Zsír
-
Összesen 425.3 g
-
Telített zsírsav 246 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 114 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 20 g
-
Koleszterin 1528 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7514.4 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 140 mg
-
Kálcium 1730 mg
-
Vas 25 mg
-
Magnézium 498 mg
-
Foszfor 2189 mg
-
Nátrium 2914 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1212.4 g
-
Cukor 571 mg
-
Élelmi rost 47 mg
VÍZ
-
Összesen 299.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2844 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 15 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 41 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 173 micro
-
Kolin: 672 mg
-
Retinol - A vitamin: 2792 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 624 micro
-
β-crypt 19 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1068 micro
Összesen
9294
kcal
- 6% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 14% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4.5 g
Zsír
-
Összesen 14.9 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 54 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 263.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 61 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 77 mg
-
Nátrium 102 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 42.5 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 10.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 100 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 24 mg
-
Retinol - A vitamin: 98 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 22 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 37 micro
Összesen
326
kcal
Hozzávalók
Piskóta
-
4 db tojás
-
15 dkg porcukor
-
15 dkg vaj
-
18 dkg finomliszt
-
2 dkg cukrozatlan kakaópor
-
9 g sütőpor
-
1 csipet só
Krém
-
3 dl tej
-
1 tasak vaníliás pudingpor
-
18 dkg porcukor
-
22 dkg vaj
Kekszes töltelék
-
25 dkg gesztenyemassza
-
5 ek sárgabaracklekvár
-
2 ek cukrozatlan kakaópor
-
50 dkg háztartási keksz
-
3 dl tej
-
0.5 dl rum
Elkészítés
Piskóta
- A tojások sárgáját a vajjal és a cukor felével habosra keverjük.
- A lisztet összeszitáljuk a cukrozatlan kakaóporral és a sütőporral, majd a tojásos-vajas masszába keverjük.
- A tojások fehérjét a maradék cukorral és egy csipet sóval kemény habbá verjük, ezután óvatosan, hogy a hab ne törjön össze, a tojásos masszába forgatjuk.
- Sütőpapírral kibélelünk egy 20 x 30 cm-es tepsit és belesimítjuk az előkészített tésztát.
- Sütés 180 fokra előmelegített sütőben 18-20 percig, tűpróba!
- Közben a kihűlt piskótát lapjában ketté vágjuk, majd egy állítható formába tesszük az egyik lapot, rákenjük a pudingos krém felét és egy rövid időre hidegre tesszük.
- Ezután óvatosan rásimítjuk a kekszes tölteléket, majd elsimítjuk rajta a maradék pudingos krémet, végül befedjük a másik piskóta lappal.
- Lefedjük egy folpackkal és egy éjszakára hidegre tesszük.
- Másnap a tördelt csokoládét az olajjal vízgőz felett felolvasztjuk, majd bevonjuk vele a süteményt.
Krém
- Közben 3 dl tejjel elkészítjük a pudingot, hűlni hagyjuk!
- Amig hűl, addig a vajat habosra keverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a pudingot és kihabosítjuk vele.
Kekszes töltelék
- Egy nagylyukú reszelővel lereszeljük a gesztenyemasszát, hozzáadjuk a baracklekvárt, a kakaóport és elkeverjük benne, ezután felöntjük a tejjel, rummal, majd simára dolgozzuk.
- Hozzáadjuk a kisebb darabokra tördelt kekszet és összeforgatjuk vele.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 20x30
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 30
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 9
- Össznézettség: 3280
- Feltöltés dátuma: 2024. március 13.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- maradékból:
-
- vegetáriánus:
Katharosz
499 recept