r
Nosalty Logó

Gesztenyés piskótatorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Gesztenyés piskótatorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához:

A krémhez:

A tetejére:

Összesen 614 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához:

A krémhez:

A tetejére:

Összesen 3678 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához:

A krémhez:

A tetejére:

Összesen 256 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    36.6 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    215 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    622.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    170 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    242 mg
  • Nátrium
    170 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    76 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    364 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    132 mg
  • Retinol - A vitamin:
    352 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    137 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    206 micro
Összesen 614 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    57.4 g

Zsír

  • Összesen
    219.5 g
  • Telített zsírsav
    93 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    80 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    1289 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3736.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    105 mg
  • Kálcium
    1020 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    126 mg
  • Foszfor
    1450 mg
  • Nátrium
    1021 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    366.3 g
  • Cukor
    187 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    455.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2183 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    279 micro
  • K vitamin:
    104 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    151 micro
  • Kolin:
    791 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2114 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    820 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1235 micro
Összesen 3678 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    15.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    260.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    71 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.6 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    152 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    148 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 256 kcal

Hozzávalók

A tésztához:

A krémhez:

A tetejére:

Elkészítés

A tésztához:

  1. A tojások sárgáját a cukorral habosra verjük, majd hozzáadjuk a kis vizet, és jó alaposan tovább verjük, míg szinte majdhogynem fehér lesz.
  2. A tojásfehérjét egy pici csipet sóval kemény habbá verjük.
  3. A lisztet a sütőporral összeforgatjuk, s a harmadát a tojáshoz adjuk, a fehérje egy harmadával együtt, s óvatosan, de alaposan elkeverjük. Majd egy újabb harmad lisztet és tojáshabot keverünk hozzá óvatosan, s harmadjára a maradék lisztet és tojáshabot is hozzáadjuk.
  4. A tortaformát margarinnal, liszttel kikenjük, s a 180 fokra előmelegített sütőben (ha légkeveréses 160 fok) kb. 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.

A krémhez:

  1. A pudingport a tejjel és 50 g porcukorral sűrű krémmé főzzük, majd hagyjuk kicsit hűlni.
  2. A puha margarint először magában, majd a maradék porcukorral habosra verjük.
  3. A gesztenyemasszát, a vaníliakrémet és a rumot is hozzáadjuk, majd jól összekeverjük, és a piskótára kenjük.

A tetejére:

  1. A habtejszínt kemény habbá verjük, s egyenletesen a massza tetejére simítjuk, s a kakaóporral megszitáljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 20
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 1387
  • Feltöltés dátuma: 2016. március 05.

Ajánló

Pár órát minimum érdemes a hűtőben tárolni, így jól összedermed.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyszerű s nagyszerű recept, a titka, hogy nem túl édes, könnyű süti. Nálunk mindenki imádja.

Hozzávalók

A tésztához:

A krémhez:

A tetejére:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...