Gesztenyés piskótatorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 20% Zsír
A tésztához:
-
46g tojás58 kcal
-
8g cukor32 kcal
-
13g finomliszt46 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
-
3g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
A krémhez:
-
20g porcukor77 kcal
-
25g tej14 kcal
-
14 kcal
-
42g gesztenyemassza75 kcal
-
1g rum3 kcal
-
17g margarin120 kcal
A tetejére:
-
58g habtejszín170 kcal
-
4 kcal
Összesen
614
kcal
- 5% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 20% Zsír
A tésztához:
-
275g tojás346 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
75g finomliszt273 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
-
16g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
A krémhez:
-
120g porcukor464 kcal
-
150g tej84 kcal
-
86 kcal
-
250g gesztenyemassza448 kcal
-
8g rum18 kcal
-
100g margarin717 kcal
A tetejére:
-
350g habtejszín1022 kcal
-
23 kcal
Összesen
3678
kcal
- 5% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 20% Zsír
A tésztához:
-
19.2g tojás24 kcal
-
3.5g cukor14 kcal
-
5.2g finomliszt19 kcal
-
0.4g sütőpor0 kcal
-
1.1g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
A krémhez:
-
8.4g porcukor32 kcal
-
10.5g tej6 kcal
-
1.6g vaníliás pudingpor6 kcal
-
17.5g gesztenyemassza31 kcal
-
0.6g rum1 kcal
-
7g margarin50 kcal
A tetejére:
-
24.4g habtejszín71 kcal
-
0.7g cukrozatlan kakaópor2 kcal
Összesen
256
kcal
- 5% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.6 g
Zsír
-
Összesen 36.6 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 215 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 622.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 170 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 242 mg
-
Nátrium 170 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 61 g
-
Cukor 31 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 76 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 364 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 46 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 132 mg
-
Retinol - A vitamin: 352 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 137 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 206 micro
Összesen
614
kcal
- 5% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 57.4 g
Zsír
-
Összesen 219.5 g
-
Telített zsírsav 93 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 80 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 32 g
-
Koleszterin 1289 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3736.4 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 105 mg
-
Kálcium 1020 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 126 mg
-
Foszfor 1450 mg
-
Nátrium 1021 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 366.3 g
-
Cukor 187 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 455.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2183 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 15 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 279 micro
-
K vitamin: 104 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 151 micro
-
Kolin: 791 mg
-
Retinol - A vitamin: 2114 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 820 micro
-
β-crypt 22 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1235 micro
Összesen
3678
kcal
- 5% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4 g
Zsír
-
Összesen 15.3 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 90 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 260.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 71 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 101 mg
-
Nátrium 71 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.6 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 31.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 152 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 19 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 55 mg
-
Retinol - A vitamin: 148 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 57 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 86 micro
Összesen
256
kcal
Hozzávalók
A tésztához:
A krémhez:
-
120 g porcukor
-
1.5 dl tej
-
0.5 tasak vaníliás pudingpor
-
250 g gesztenyemassza
-
1 ek rum
-
100 g margarin
A tetejére:
-
3.5 dl habtejszín
-
1 ek cukrozatlan kakaópor
Elkészítés
A tésztához:
- A tojások sárgáját a cukorral habosra verjük, majd hozzáadjuk a kis vizet, és jó alaposan tovább verjük, míg szinte majdhogynem fehér lesz.
- A tojásfehérjét egy pici csipet sóval kemény habbá verjük.
- A lisztet a sütőporral összeforgatjuk, s a harmadát a tojáshoz adjuk, a fehérje egy harmadával együtt, s óvatosan, de alaposan elkeverjük. Majd egy újabb harmad lisztet és tojáshabot keverünk hozzá óvatosan, s harmadjára a maradék lisztet és tojáshabot is hozzáadjuk.
- A tortaformát margarinnal, liszttel kikenjük, s a 180 fokra előmelegített sütőben (ha légkeveréses 160 fok) kb. 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.
A krémhez:
- A pudingport a tejjel és 50 g porcukorral sűrű krémmé főzzük, majd hagyjuk kicsit hűlni.
- A puha margarint először magában, majd a maradék porcukorral habosra verjük.
- A gesztenyemasszát, a vaníliakrémet és a rumot is hozzáadjuk, majd jól összekeverjük, és a piskótára kenjük.
A tetejére:
- A habtejszínt kemény habbá verjük, s egyenletesen a massza tetejére simítjuk, s a kakaóporral megszitáljuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 20
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 7
- Össznézettség: 1428
- Feltöltés dátuma: 2016. március 05.
Ajánló
Pár órát minimum érdemes a hűtőben tárolni, így jól összedermed.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Egyszerű s nagyszerű recept, a titka, hogy nem túl édes, könnyű süti. Nálunk mindenki imádja.