r
Nosalty Logó

Gesztenyés piskótatorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Gesztenyés piskótatorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához:

A krémhez:

A tetejére:

Összesen 614 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához:

A krémhez:

A tetejére:

Összesen 3678 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához:

A krémhez:

A tetejére:

Összesen 256 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    36.6 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    215 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    622.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    170 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    242 mg
  • Nátrium
    170 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    76 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    364 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    132 mg
  • Retinol - A vitamin:
    352 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    137 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    206 micro
Összesen 614 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    57.4 g

Zsír

  • Összesen
    219.5 g
  • Telített zsírsav
    93 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    80 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    1289 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3736.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    105 mg
  • Kálcium
    1020 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    126 mg
  • Foszfor
    1450 mg
  • Nátrium
    1021 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    366.3 g
  • Cukor
    187 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    455.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2183 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    279 micro
  • K vitamin:
    104 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    151 micro
  • Kolin:
    791 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2114 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    820 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1235 micro
Összesen 3678 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    15.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    260.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    71 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.6 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    152 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    148 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 256 kcal

Hozzávalók

A tésztához:

A krémhez:

A tetejére:

Elkészítés

A tésztához:

  1. A tojások sárgáját a cukorral habosra verjük, majd hozzáadjuk a kis vizet, és jó alaposan tovább verjük, míg szinte majdhogynem fehér lesz.
  2. A tojásfehérjét egy pici csipet sóval kemény habbá verjük.
  3. A lisztet a sütőporral összeforgatjuk, s a harmadát a tojáshoz adjuk, a fehérje egy harmadával együtt, s óvatosan, de alaposan elkeverjük. Majd egy újabb harmad lisztet és tojáshabot keverünk hozzá óvatosan, s harmadjára a maradék lisztet és tojáshabot is hozzáadjuk.
  4. A tortaformát margarinnal, liszttel kikenjük, s a 180 fokra előmelegített sütőben (ha légkeveréses 160 fok) kb. 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.

A krémhez:

  1. A pudingport a tejjel és 50 g porcukorral sűrű krémmé főzzük, majd hagyjuk kicsit hűlni.
  2. A puha margarint először magában, majd a maradék porcukorral habosra verjük.
  3. A gesztenyemasszát, a vaníliakrémet és a rumot is hozzáadjuk, majd jól összekeverjük, és a piskótára kenjük.

A tetejére:

  1. A habtejszínt kemény habbá verjük, s egyenletesen a massza tetejére simítjuk, s a kakaóporral megszitáljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 20
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 1428
  • Feltöltés dátuma: 2016. március 05.

Ajánló

Pár órát minimum érdemes a hűtőben tárolni, így jól összedermed.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyszerű s nagyszerű recept, a titka, hogy nem túl édes, könnyű süti. Nálunk mindenki imádja.

Hozzávalók

A tésztához:

A krémhez:

A tetejére:

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...