r
Nosalty Logó

Gesztenyés paszternákkrémleves

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Nosalty
Gesztenyés paszternákkrémleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 6% Zsír

hozzávalók a leveshez

hozzávalók a pirított gesztenyéhez

Összesen 391 kcal
  • 2% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 6% Zsír

hozzávalók a leveshez

hozzávalók a pirított gesztenyéhez

Összesen 2347 kcal
  • 2% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 6% Zsír

hozzávalók a leveshez

hozzávalók a pirított gesztenyéhez

Összesen 79 kcal
  • 2% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    16.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    993 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    128 mg
  • Nátrium
    693 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.5 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    173.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    141 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    76 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    123 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    115 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    191 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    317 micro
Összesen 391 kcal
  • 2% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.2 g

Zsír

  • Összesen
    97.9 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    257 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5957.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    619 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    377 mg
  • Foszfor
    768 mg
  • Nátrium
    4155 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    333 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    1038.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    844 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    328 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    454 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    735 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    693 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1149 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1900 micro
Összesen 2347 kcal
  • 2% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.8 g

Zsír

  • Összesen
    3.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    198.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    26 mg
  • Nátrium
    138 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 79 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

hozzávalók a leveshez

hozzávalók a pirított gesztenyéhez

Elkészítés

hozzávalók a leveshez

  1. Egy közepes méretű lábosban felhevítjük a vajat és az olívaolajat, majd üvegesre pároljuk rajta a vörös- és újhagymát.
  2. Hozzáadjuk a felkockázott pasztinákot, és fedő alatt félpuhára pároljuk - az se baj, ha egy picit meg is pirul, nagyszerű íze lesz tőle a levesnek.
  3. Jöhet bele a burgonya és az alaplé. Sózzuk-borsozzuk, és belereszelünk annyi szerecsendiót, amennyit nem szégyellünk. Lefedve, a burgonya puhulásáig főzzük.
  4. Ha már minden kellően megpuhult, jöhet bele a főtt gesztenye (nagyobb boltokban kapható zacskós vagy fagyasztott főtt gesztenye, de házilag is elkészíthetjük).
  5. Botmixerrel csomómentesre turmixoljuk, majd hozzákeverjük a habtejszínt.

hozzávalók a pirított gesztenyéhez

  1. Egy serpenyőben felhevítjük a vajat, majd rádobjuk a rozmaringszálakat. A gesztenyét 2-3 mm vékony szeletekre vágjuk, és mindkét oldalukat alaposan lepirítjuk a rozmaringos vajon.
  2. A levest melegen tálaljuk, és a rozmaringos pirított gesztenyével garnírozzuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 40
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 66
  • Össznézettség: 3366
  • Feltöltés dátuma: 2018. november 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A pasztinák vagy paszternák méltatlanul mellőzött alapanyag, pedig nagyon szuper fogásokat készíthetünk belőle. Mi most egy csodálatosan krémes, gesztenyével turbósított, telt ízű levest hoztunk Nektek, ami akár az ünnepi asztalon is megállja a helyét.

Hozzávalók

hozzávalók a leveshez

hozzávalók a pirított gesztenyéhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...