Gesztenyés-meggyes alagút
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Katica
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 25% Zsír
Piskótalap
-
37g tojás46 kcal
-
13g finomliszt49 kcal
-
13g cukor52 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
6 kcal
Töltelék
-
29 kcal
-
3g cukor13 kcal
-
67g tej37 kcal
-
42g gesztenyemassza75 kcal
-
25g meggybefőtt18 kcal
-
33g margarin239 kcal
Díszítés
-
15 kcal
-
8g étcsokoládé46 kcal
Összesen
625
kcal
- 6% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 25% Zsír
Piskótalap
-
220g tojás277 kcal
-
80g finomliszt291 kcal
-
80g cukor310 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
34 kcal
Töltelék
-
171 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
400g tej224 kcal
-
250g gesztenyemassza448 kcal
-
150g meggybefőtt108 kcal
-
200g margarin1434 kcal
Díszítés
-
50g gesztenyemassza90 kcal
-
50g étcsokoládé273 kcal
Összesen
3737
kcal
- 6% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 25% Zsír
Piskótalap
-
14.1g tojás18 kcal
-
5.1g finomliszt19 kcal
-
5.1g cukor20 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
2 kcal
Töltelék
-
2.9g vaníliás pudingpor11 kcal
-
1.3g cukor5 kcal
-
25.6g tej14 kcal
-
16g gesztenyemassza29 kcal
-
9.6g meggybefőtt7 kcal
-
12.8g margarin92 kcal
Díszítés
-
3.2g gesztenyemassza6 kcal
-
3.2g étcsokoládé18 kcal
Összesen
241
kcal
- 6% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 23% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.4 g
Zsír
-
Összesen 34.9 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 121 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 356.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 105 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 33 mg
-
Foszfor 116 mg
-
Nátrium 83 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 66.1 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 32.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 325 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 32 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 101 mg
-
Retinol - A vitamin: 308 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 206 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 168 micro
Összesen
625
kcal
- 6% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 23% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 56.4 g
Zsír
-
Összesen 209.3 g
-
Telített zsírsav 51 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 90 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 53 g
-
Koleszterin 724 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2138.2 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 92 mg
-
Kálcium 632 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 196 mg
-
Foszfor 699 mg
-
Nátrium 501 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 396.7 g
-
Cukor 141 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 194.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1949 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 20 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 191 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 119 micro
-
Kolin: 604 mg
-
Retinol - A vitamin: 1846 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 1233 micro
-
β-crypt 18 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1009 micro
Összesen
3737
kcal
- 6% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 23% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.6 g
Zsír
-
Összesen 13.4 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 46 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 137.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 40 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 45 mg
-
Nátrium 32 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.4 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 12.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 125 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 39 mg
-
Retinol - A vitamin: 118 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 79 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 65 micro
Összesen
241
kcal
Hozzávalók
Piskótalap
-
4 db tojás
-
1 csipet só
-
1 teáskanál sütőpor
-
1.5 dkg cukrozatlan kakaópor
Töltelék
-
1 tasak vaníliás pudingpor
-
4 dl tej
-
25 dkg gesztenyemassza
-
15 dkg meggybefőtt
Díszítés
-
5 dkg gesztenyemassza
-
5 dkg étcsokoládé
Elkészítés
Piskótalap
- A piskótalaphoz a tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéből a sóval kemény habot verünk, majd beledolgozzuk felváltva, egyenként a tojások sárgáját a cukorral, végül beleforgatjuk a sütőporral és kakaóporral elkevert lisztet.
- Sütőpapírral bélelt, kb. 29×37 cm-es tepsibe öntjük a masszát, majd 180 C fokra előmelegített sütőben 8-10 perc alatt megsütjük. Ne szárítsuk ki, mert akkor törik. Kihűtjük.
- Egy 30×7×11 cm-es kenyérformát átlátszó fóliával kibélelünk. A formába belehajtjuk a piskótalapot, a felesleges részt levágjuk, és félretesszük, ez lesz az alagút talpa. A krémből 3 evőkanálnyit félreteszünk, a többit a piskótával bélelt formába töltjük. Befedjük a félretett piskótával, majd hűtőszekrénybe tesszük dermedni.
- Ha jól megdermedt, kiborítjuk a formából, majd vékonyan bevonjuk a félretett krémmel, megszórjuk csokoládéforgáccsal, és ráreszeljük a gesztenyemasszát. Tetszés szerint szeletelve szervírozzuk.
Töltelék
- A töltelékhez a tejből, cukorból és a vaníliás pudingporból hagyományos módon pudingot főzünk, majd kihűtjük. Ha kihűlt, kihabosítjuk az áttört gesztenyemasszával és a puha margarinnal, majd belekeverjük a lecsöpögtetett meggyet.
Díszítés
- A csokoládé félpuha legyen, a gesztenyemassza jó kemény. Így könnyű vele díszíteni.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 30×7×11/29×37
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 100 alkalommal
- Receptkönyvben: 88
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 5081
- Feltöltés dátuma: 2017. február 06.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Katica
169 recept
Egy igazi téli desszert bármikor bárkinek. Tejszínhabbal kínálva még finomabb.