r
Nosalty Logó

Gesztenyés-meggyes alagút

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katica
Gesztenyés-meggyes alagút
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Piskótalap

Töltelék

Díszítés

Összesen 625 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Piskótalap

Töltelék

Díszítés

Összesen 3737 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Piskótalap

Töltelék

Díszítés

Összesen 241 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    34.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    356.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    83 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.1 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    325 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    308 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    206 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    168 micro
Összesen 625 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    56.4 g

Zsír

  • Összesen
    209.3 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    90 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    53 g
  • Koleszterin
    724 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2138.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    92 mg
  • Kálcium
    632 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    196 mg
  • Foszfor
    699 mg
  • Nátrium
    501 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    396.7 g
  • Cukor
    141 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    194.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1949 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    191 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    119 micro
  • Kolin:
    604 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1846 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    1233 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1009 micro
Összesen 3737 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    13.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    137.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    45 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.4 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    125 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    118 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 241 kcal

Hozzávalók

Piskótalap

Töltelék

Díszítés

Elkészítés

Piskótalap

  1. A piskótalaphoz a tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéből a sóval kemény habot verünk, majd beledolgozzuk felváltva, egyenként a tojások sárgáját a cukorral, végül beleforgatjuk a sütőporral és kakaóporral elkevert lisztet.
  2. Sütőpapírral bélelt, kb. 29×37 cm-es tepsibe öntjük a masszát, majd 180 C fokra előmelegített sütőben 8-10 perc alatt megsütjük. Ne szárítsuk ki, mert akkor törik. Kihűtjük.
  3. Egy 30×7×11 cm-es kenyérformát átlátszó fóliával kibélelünk. A formába belehajtjuk a piskótalapot, a felesleges részt levágjuk, és félretesszük, ez lesz az alagút talpa. A krémből 3 evőkanálnyit félreteszünk, a többit a piskótával bélelt formába töltjük. Befedjük a félretett piskótával, majd hűtőszekrénybe tesszük dermedni.
  4. Ha jól megdermedt, kiborítjuk a formából, majd vékonyan bevonjuk a félretett krémmel, megszórjuk csokoládéforgáccsal, és ráreszeljük a gesztenyemasszát. Tetszés szerint szeletelve szervírozzuk.

Töltelék

  1. A töltelékhez a tejből, cukorból és a vaníliás pudingporból hagyományos módon pudingot főzünk, majd kihűtjük. Ha kihűlt, kihabosítjuk az áttört gesztenyemasszával és a puha margarinnal, majd belekeverjük a lecsöpögtetett meggyet.

Díszítés

  1. A csokoládé félpuha legyen, a gesztenyemassza jó kemény. Így könnyű vele díszíteni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30×7×11/29×37
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 87
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5063
  • Feltöltés dátuma: 2017. február 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy igazi téli desszert bármikor bárkinek. Tejszínhabbal kínálva még finomabb.

Hozzávalók

Piskótalap

Töltelék

Díszítés

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...