Gesztenyés-mascarponés piskótatekercs
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Németi Olga
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 9% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 15% Zsír
A piskótához
-
55g tojás69 kcal
-
8g víz0 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
20g finomliszt73 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
A krémhez
-
42g gesztenyemassza75 kcal
-
42g mascarpone168 kcal
-
29 kcal
-
58g tej33 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
2g porcukor9 kcal
A díszítéshez
-
4 kcal
Összesen
557
kcal
- 9% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 15% Zsír
A piskótához
-
330g tojás415 kcal
-
48g víz0 kcal
-
120g cukor464 kcal
-
120g finomliszt437 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
A krémhez
-
250g gesztenyemassza448 kcal
-
250g mascarpone1010 kcal
-
171 kcal
-
350g tej196 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
14g porcukor54 kcal
A díszítéshez
-
23 kcal
Összesen
3337
kcal
- 9% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 15% Zsír
A piskótához
-
21g tojás26 kcal
-
3.1g víz0 kcal
-
7.6g cukor30 kcal
-
7.6g finomliszt28 kcal
-
0.4g sütőpor0 kcal
A krémhez
-
15.9g gesztenyemassza28 kcal
-
15.9g mascarpone64 kcal
-
2.9g vaníliás pudingpor11 kcal
-
22.3g tej12 kcal
-
1.9g cukor7 kcal
-
0.9g porcukor3 kcal
A díszítéshez
-
0.6g cukrozatlan kakaópor1 kcal
Összesen
210
kcal
- 9% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 31% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14 g
Zsír
-
Összesen 23.7 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 180 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 625.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 173 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 230 mg
-
Nátrium 179 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 68.7 g
-
Cukor 30 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 48 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 77 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 28 micro
-
Kolin: 145 mg
-
Retinol - A vitamin: 77 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 248 micro
Összesen
557
kcal
- 9% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 31% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 84 g
Zsír
-
Összesen 142.2 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 1080 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3755.3 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 134 mg
-
Kálcium 1038 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 115 mg
-
Foszfor 1379 mg
-
Nátrium 1073 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 412.4 g
-
Cukor 179 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 287.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 465 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 238 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 171 micro
-
Kolin: 867 mg
-
Retinol - A vitamin: 465 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 26 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1486 micro
Összesen
3337
kcal
- 9% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 31% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.3 g
Zsír
-
Összesen 9 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 69 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 238.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 66 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 88 mg
-
Nátrium 68 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.2 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 18.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 30 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 55 mg
-
Retinol - A vitamin: 30 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 94 micro
Összesen
210
kcal
Hozzávalók
A piskótához
-
6 db tojás
-
12 csapott ek cukor
-
12 csapott ek finomliszt
-
0.5 csomag sütőpor
A krémhez
-
25 dkg gesztenyemassza
-
25 dkg mascarpone
-
1 tasak vaníliás pudingpor
-
3.5 dl tej
-
3 ek cukor
-
2 ek porcukor
A díszítéshez
-
1 ek cukrozatlan kakaópor
Elkészítés
A piskótához
- A piskótához kettéválasztjuk a tojásokat, és a hozzávalókból vizes piskótát készítünk. Megsütjük.
- Mielőtt kivesszük a sütőből, előkészítünk egy darab sütőpapírt, amivel felgöngyöljük a piskótát.
- A sütőpapírt megszórjuk kevés porcukorral, erre tesszük ki a még meleg piskótát, és felgöngyöljük (ennek hiányában nedves konyharuha is megteszi). Így hagyjuk kihűlni.
- Addig elkészül a krém. Elkeverjük a pudingport 3 ek cukorral és 3,5 dl tejjel. Ezt a keveréket sűrűre főzzük.
- A gesztenyemasszát átnyomjuk pl. krumplinyomón, és elkeverjük a porcukorral.
- Mehet hozzá a mascarpone és a kihűlt puding. Jó habosra keverjük, majd kitekerjük a piskótát, és megtöltjük vele.
- Felgöngyöljük. Hagyunk annyi krémet, hogy kívül is bevonjuk a sütit.
- Díszítésként kakaóporral szórjuk meg.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 30x30
- Sütés ideje: 13 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 244
- Tegnapi nézettség: 93
- 7 napos nézettség: 468
- Össznézettség: 37071
- Feltöltés dátuma: 2012. február 14.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- babakonyha:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Németi Olga
105 recept
Több doboz mascarponét vettem, és nem akartam megint tiramisut készíteni. Így jött az ötlet, hogy a gesztenyével töltött piskótatekercsbe margarin helyett mascarponét teszek.