Gesztenyés cicitorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Somogyi Gabriella
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 10% Zsír
A piskótához
-
105g tojás132 kcal
-
26g finomliszt93 kcal
-
19g cukor74 kcal
-
8 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
A krémhez
-
100g habtejszín292 kcal
-
60g gesztenyemassza107 kcal
-
2g porcukor8 kcal
-
1g rum2 kcal
A díszítéshez
-
30g pillecukor95 kcal
-
100g porcukor387 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Összesen
1199
kcal
- 5% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 10% Zsír
A piskótához
-
1045g tojás1315 kcal
-
255g finomliszt928 kcal
-
190g cukor735 kcal
-
20g instant kakaópor76 kcal
-
24g sütőpor12 kcal
A krémhez
-
1000g habtejszín2920 kcal
-
600g gesztenyemassza1074 kcal
-
21g porcukor81 kcal
-
10g rum23 kcal
A díszítéshez
-
300g pillecukor954 kcal
-
1000g porcukor3870 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Összesen
11988
kcal
- 5% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 10% Zsír
A piskótához
-
23.4g tojás29 kcal
-
5.7g finomliszt21 kcal
-
4.3g cukor16 kcal
-
0.4g instant kakaópor2 kcal
-
0.5g sütőpor0 kcal
A krémhez
-
22.4g habtejszín65 kcal
-
13.4g gesztenyemassza24 kcal
-
0.5g porcukor2 kcal
-
0.2g rum1 kcal
A díszítéshez
-
6.7g pillecukor21 kcal
-
22.4g porcukor87 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Összesen
268
kcal
- 5% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 18.2 g
Zsír
-
Összesen 40.6 g
-
Telített zsírsav 22 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 453 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1274.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 39 mg
-
Kálcium 307 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 30 mg
-
Foszfor 511 mg
-
Nátrium 384 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 192.9 g
-
Cukor 143 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 142.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 426 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 98 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 54 micro
-
Kolin: 290 mg
-
Retinol - A vitamin: 421 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 60 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 467 micro
Összesen
1199
kcal
- 5% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 181.8 g
Zsír
-
Összesen 406.3 g
-
Telített zsírsav 223 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 125 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 28 g
-
Koleszterin 4531 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 12745.5 g
-
Cink 16 mg
-
Szelén 386 mg
-
Kálcium 3068 mg
-
Vas 23 mg
-
Magnézium 299 mg
-
Foszfor 5111 mg
-
Nátrium 3837 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1929.1 g
-
Cukor 1431 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 1422.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4261 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 10 micro
-
E vitamin: 21 mg
-
C vitamin: 22 mg
-
D vitamin: 984 micro
-
K vitamin: 31 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 6 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 542 micro
-
Kolin: 2897 mg
-
Retinol - A vitamin: 4211 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 600 micro
-
β-crypt 83 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4671 micro
Összesen
11988
kcal
- 5% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.1 g
Zsír
-
Összesen 9.1 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 101 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 285.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 69 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 114 mg
-
Nátrium 86 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 43.2 g
-
Cukor 32 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 31.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 95 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 22 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 65 mg
-
Retinol - A vitamin: 94 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 13 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 105 micro
Összesen
268
kcal
Hozzávalók
A piskótához
-
19 db tojás
-
17 evőkanál finomliszt
-
19 ek cukor
-
2 ek instant kakaópor
-
2 csomag sütőpor
A krémhez
-
10 dl habtejszín
-
60 dkg gesztenyemassza
A díszítéshez
-
30 dkg pillecukor
-
1 kg porcukor
-
3 csepp ételfesték
Elkészítés
A piskótához
- Először elkészítjük a piskótát, a testhez 13 tojásból sütünk egy téglalap alakú kakaós piskótát. A két cicihez kis kuglóf formában 3-3 tojásból szintén kakaós piskótát sütünk.
- Míg a piskóták hűlnek, elkészítjük a krémet. A tejszínt kemény habbá verjük, és ízlés szerint teszünk bele porcukrot és rumot, vagy rumaromát. Ezután kis lyukú reszelőn hozzáreszeljük a kiolvasztott gesztenyemasszát. Óvatos, nagy mozdulatokkal összekeverjük, hogy a hab ne essen össze.
- Mikor a piskóta kihűlt, a téglalap alakú piskótának derék formát csinálunk, majd keresztben kettévágjuk, és betöltjük krémmel.A hurkapálcából 8 db-ot vágunk, akkorát, mint a test magassága, és a cicik helyén 4-4-et belenyomunk a tésztába. Ez azért kell, hogy megtartsa a ciciket. Ezután a test tetejét és oldalát is bekenjük krémmel, hogy majd a fondant szépen ráragadjon.
- Most jöhetnek rá a 3 részre vágott cicik. Ezeket is betöltjük krémmel, illetve a tetejükre is kenünk belőle. Ha a cicik nem egyformák, akkor azokat is meg kell faragni egy kicsit. Ha ezzel készen vagyunk, jöhet rá a díszítés.
- A fondant úgy készül, hogy a pillecukrot megmelegítjük mikróban, és annyi porcukrot adunk hozzá, hogy szépen gyúrható massza legyen belőle. A végén ételfestékkel színezhetjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 60 perc
- Receptkönyvben: 40
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 26844
- Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 02.
Ajánló
Születésnapra pasiknak.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
Somogyi Gabriella
3 recept
A párom 27. születésnapjára készült. Ez volt az első komolyabb tortám. Nem olyan bonyolult, mint ahogy kinéz, viszont elég macerás :) De megérte, mert nagyon örült neki :DDD