r
Nosalty Logó

Gesztenyés cicitorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Somogyi Gabriella
Gesztenyés cicitorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 1199 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 11988 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 268 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.2 g

Zsír

  • Összesen
    40.6 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    453 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1274.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    307 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    511 mg
  • Nátrium
    384 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    192.9 g
  • Cukor
    143 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    142.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    426 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    98 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    290 mg
  • Retinol - A vitamin:
    421 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    467 micro
Összesen 1199 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    181.8 g

Zsír

  • Összesen
    406.3 g
  • Telített zsírsav
    223 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    125 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    4531 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12745.5 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    386 mg
  • Kálcium
    3068 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    299 mg
  • Foszfor
    5111 mg
  • Nátrium
    3837 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1929.1 g
  • Cukor
    1431 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    1422.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4261 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    984 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    542 micro
  • Kolin:
    2897 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4211 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    600 micro
  • β-crypt
    83 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4671 micro
Összesen 11988 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    9.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    101 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    285.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    86 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.2 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    105 micro
Összesen 268 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A piskótához

  1. Először elkészítjük a piskótát, a testhez 13 tojásból sütünk egy téglalap alakú kakaós piskótát. A két cicihez kis kuglóf formában 3-3 tojásból szintén kakaós piskótát sütünk.
  2. Míg a piskóták hűlnek, elkészítjük a krémet. A tejszínt kemény habbá verjük, és ízlés szerint teszünk bele porcukrot és rumot, vagy rumaromát. Ezután kis lyukú reszelőn hozzáreszeljük a kiolvasztott gesztenyemasszát. Óvatos, nagy mozdulatokkal összekeverjük, hogy a hab ne essen össze.
  3. Mikor a piskóta kihűlt, a téglalap alakú piskótának derék formát csinálunk, majd keresztben kettévágjuk, és betöltjük krémmel.A hurkapálcából 8 db-ot vágunk, akkorát, mint a test magassága, és a cicik helyén 4-4-et belenyomunk a tésztába. Ez azért kell, hogy megtartsa a ciciket. Ezután a test tetejét és oldalát is bekenjük krémmel, hogy majd a fondant szépen ráragadjon.
  4. Most jöhetnek rá a 3 részre vágott cicik. Ezeket is betöltjük krémmel, illetve a tetejükre is kenünk belőle. Ha a cicik nem egyformák, akkor azokat is meg kell faragni egy kicsit. Ha ezzel készen vagyunk, jöhet rá a díszítés.
  5. A fondant úgy készül, hogy a pillecukrot megmelegítjük mikróban, és annyi porcukrot adunk hozzá, hogy szépen gyúrható massza legyen belőle. A végén ételfestékkel színezhetjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 40
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 15
  • Össznézettség: 26839
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 02.

Ajánló

Születésnapra pasiknak.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Somogyi Gabriella 3 recept

A párom 27. születésnapjára készült. Ez volt az első komolyabb tortám. Nem olyan bonyolult, mint ahogy kinéz, viszont elég macerás :) De megérte, mert nagyon örült neki :DDD

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...