Gesztenyés bejgli
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Lakos Benedek
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 6% Fehérje
- 62% Szénhidrát
- 13% Zsír
A tésztához (2 rúd)
-
42g finomliszt152 kcal
-
10g vaj75 kcal
-
2g tojássárgája5 kcal
-
8g cukor32 kcal
-
1 kcal
-
4g tej2 kcal
-
3g tejföl5 kcal
-
0g só0 kcal
A töltelékhez
-
33g gesztenyemassza60 kcal
-
1g rumaroma0 kcal
-
8g habtejszín24 kcal
-
5g porcukor18 kcal
-
8g meggylekvár23 kcal
-
5g tojás6 kcal
Összesen
403
kcal
- 6% Fehérje
- 62% Szénhidrát
- 13% Zsír
A tésztához (2 rúd)
-
500g finomliszt1820 kcal
-
125g vaj896 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
10g friss élesztő11 kcal
-
50g tej28 kcal
-
30g tejföl59 kcal
-
0g só0 kcal
A töltelékhez
-
400g gesztenyemassza716 kcal
-
10g rumaroma0 kcal
-
100g habtejszín292 kcal
-
56g porcukor217 kcal
-
100g meggylekvár278 kcal
-
55g tojás69 kcal
Összesen
4837
kcal
- 6% Fehérje
- 62% Szénhidrát
- 13% Zsír
A tésztához (2 rúd)
-
32.1g finomliszt117 kcal
-
8g vaj58 kcal
-
1.3g tojássárgája4 kcal
-
6.4g cukor25 kcal
-
0.6g friss élesztő1 kcal
-
3.2g tej2 kcal
-
1.9g tejföl4 kcal
-
0g só0 kcal
A töltelékhez
-
25.7g gesztenyemassza46 kcal
-
0.6g rumaroma0 kcal
-
6.4g habtejszín19 kcal
-
3.6g porcukor14 kcal
-
6.4g meggylekvár18 kcal
-
3.5g tojás4 kcal
Összesen
312
kcal
- 6% Fehérje
- 62% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 20% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 6.3 g
Zsír
-
Összesen 13.2 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 66 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 148.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 28 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 73 mg
-
Nátrium 17 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 63.6 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 20.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 110 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 35 mg
-
Retinol - A vitamin: 108 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 24 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 46 micro
Összesen
403
kcal
- 6% Fehérje
- 62% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 20% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 75.6 g
Zsír
-
Összesen 158.2 g
-
Telített zsírsav 90 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 44 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 794 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1783.1 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 202 mg
-
Kálcium 338 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 137 mg
-
Foszfor 880 mg
-
Nátrium 207 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 763.7 g
-
Cukor 212 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 250 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1325 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 106 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 281 micro
-
Kolin: 418 mg
-
Retinol - A vitamin: 1301 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 283 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 553 micro
Összesen
4837
kcal
- 6% Fehérje
- 62% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 20% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4.9 g
Zsír
-
Összesen 10.2 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 51 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 114.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 22 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 57 mg
-
Nátrium 13 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 49.1 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 16.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 85 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 27 mg
-
Retinol - A vitamin: 84 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 18 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 36 micro
Összesen
312
kcal
Hozzávalók
A tésztához (2 rúd)
-
500 g finomliszt
-
1 db tojássárgája
-
100 g cukor
-
10 g friss élesztő
-
50 ml tej
-
1.5 ek tejföl
-
1 csipet só
A töltelékhez
-
10 ml rumaroma
-
100 ml habtejszín
-
8 ek porcukor
-
5 ek meggylekvár
-
1 db tojás
Elkészítés
A tésztához (2 rúd)
- Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk, a lisztet elkeverjük a sóval, cukorral. Hozzáadjuk a hideg, kockázott vajat, majd elmorzsoljuk a kezünkkel. Beleöntjük a felfuttatott élesztőt, és mehet hozzá a tojássárgája és a tejföl is.
- Egységes tésztát gyúrunk, majd hagyjuk szobahőmérsékleten legalább 2-3 órát pihenni, de adhatunk neki egy fél napot is.
A töltelékhez
- A gesztenyemasszát elkeverjük a porcukorral, rumaromával és tejszínnel.
- A tésztát kétfelé osztjuk, lisztezett felületen téglalappá nyújtjuk. Megkenjük a meggylekvárral, majd elosztjuk rajta a gesztenyés tölteléket. A bejgli végén, amerre fel fogjuk tekerni, hagyjunk ki üresen egy kétujjnyi sávot, hogy ne folyjon ki a töltelék a süteményből.
- A bejgli két oldalát behajtjuk, majd feltekerjük. A rudakat egy sütőpapíros tepsire helyezzük. Először lekenjük egy tojás sárgájával, majd hagyjuk 30 percig száradni őket. Ekkor a fehérjével is átkenjük és újabb 30 percig pihentetjük a rudakat.
- Megszurkáljuk a bejgliket egy villával (hogy ne repedjenek ki), majd 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk a tepsit. 15 percig így sütjük, utána levesszük a hőfokot 180 fokra és további 15-20 percig sütjük a süteményt. Ha kész, hagyjuk teljesen kihűlni, és csak akkor szeleteljük fel.
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 35 perc
- Receptkönyvben: 28
- Tegnapi nézettség: 44
- 7 napos nézettség: 254
- Össznézettség: 12302
- Feltöltés dátuma: 2023. december 14.
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:
további kategória:
karácsony
kategória:
karácsonyi sütemények
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
-
alkalom:
- valentin-nap ,
- márton-nap ,
- vasárnapi ebéd ,
- anyák napja ,
- születésnap ,
- farsang ,
- szüret
-
alkalom:
Lakos Benedek
374 recept
A bejglibe bizony nem csak mák vagy dió kerülhet: gesztenyepürével megtömve igazán ünnepi hangulatba hozhatjuk a rudakat. A krém alá ajánlott meggylekvárt kenni, hogy ne száradjon ki a sütemény, és hogy kikerekedjenek az ízek.