r
Nosalty Logó

Gesztenyés babapiskóta-süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Rumiszivi
Gesztenyés babapiskóta-süti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
süti sütés nélkül
  • 10% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 54% Zsír

A babapiskóta alaphoz

A krémhez

A tejes sziruphoz

A díszítéshez

Összesen 2326 kcal
  • 10% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 54% Zsír

A babapiskóta alaphoz

A krémhez

A tejes sziruphoz

A díszítéshez

Összesen 13953 kcal
  • 10% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 54% Zsír

A babapiskóta alaphoz

A krémhez

A tejes sziruphoz

A díszítéshez

Összesen 356 kcal
  • 10% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 54% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    36.8 g

Zsír

  • Összesen
    196.7 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    245.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    90.3 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    149 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    146 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 2326 kcal
  • 10% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 54% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    220.7 g

Zsír

  • Összesen
    1180.3 g
  • Telített zsírsav
    159 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    364 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1471.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    431 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    185 mg
  • Foszfor
    450 mg
  • Nátrium
    384 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    542.1 g
  • Cukor
    228 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    248.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    896 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    74 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    877 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    221 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 13953 kcal
  • 10% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 54% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    30.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    37.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    11 mg
  • Nátrium
    10 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    6.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 356 kcal

Hozzávalók

A babapiskóta alaphoz

A krémhez

A tejes sziruphoz

A díszítéshez

Elkészítés

A babapiskóta alaphoz

  1. A csokoládét az olajjal gőz fölött megolvasztjuk és annyi babapiskótát, amennyi a forma oldalának kirakásához kell, ferdén megmártjuk az olvasztott csokoládéban, majd rácsra téve hagyjuk megdermedni.
  2. Az első csomag gesztenyemasszát összekeverjük a mascarponéval/krémsajttal, porcukorral, rum felével és a maradék olvasztott csokoládéval.
  3. A második csomag gesztenyemasszát összekeverjük a maradék rummal, a baracklekvárral és a keményre vert tejszínnel (cukor nem szükséges bele, mert a lekvár eléggé megédesíti a gesztenyét).
  4. A formát béleljük ki folpackkal, az alját kirakjuk hosszában a tejes szirupban megmártott, nem csokis babapiskótákkal, az oldalát kirakjuk a csokis piskótákkal, úgy, hogy a csokoládés rész legyen felül. Ebbe a piskótával kirakott formába először belesimítjuk a csokoládés gesztenyemasszát, erre újabb sor tejes szirupba mártott piskótát teszünk, majd rásimítjuk a tejszínes gesztenyemasszát.
  5. A kilógó fóliával betakarjuk az egész formát, majd 5-6 órára (legjobb egész éjszakára) a hűtő alsó részébe dugjuk.
  6. Tálalás előtt óvatosan eltávolítjuk a fóliát, majd felvert tejszínnel és reszelt csokoládéval díszítjük.
  • Tepsi mérete: 22 x 11
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 208
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 18297
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 14.

Ajánló

Gesztenye imádóknak, meg mindenkinek :))

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Rumiszivi 91 recept

MEGINT valami, ami megtetszett és muszáj volt elkészítenem, mert nem hagyott békén...  Nem is bántam meg :)) Sőt.. senki sem bánta, hogy MEGINT valami finomat tettem le az asztalra... De MEGINT megkértek, hogy ne készítsek már annyi édességet, ha nem muszáj :)) Erre a gyönyörűségre Gesztenye receptjei között találtam rá, ezer köszönet és hála, hogy feltette a blogjába.

Hozzávalók

A babapiskóta alaphoz

A krémhez

A tejes sziruphoz

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...