r
Nosalty Logó

Gesztenyés alagút 2.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Gesztenyés alagút 2.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 615 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 2461 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 265 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11 g

Zsír

  • Összesen
    35.5 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    220 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    451.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    196 mg
  • Nátrium
    84 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.8 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    268 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    120 mg
  • Retinol - A vitamin:
    264 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    193 micro
Összesen 615 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.8 g

Zsír

  • Összesen
    142 g
  • Telített zsírsav
    82 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    881 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1804.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    362 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    241 mg
  • Foszfor
    783 mg
  • Nátrium
    336 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    243.3 g
  • Cukor
    108 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    316.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1071 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    188 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    91 micro
  • Kolin:
    481 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1054 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    206 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    771 micro
Összesen 2461 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    15.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    194.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.2 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    114 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 265 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóiból piskótatésztát készítünk, amit egy sütőpapírral kibélelt tepsiben készre sütünk.
  2. 1 őzgerinc-formát előkészítünk. Amikor a piskóta kisült, a széleit levagdossuk és méretre vágjuk.
  3. A piskótával kibéleljük a gerincformát.
  4. Közben elkészítjük a krémet.
  5. A zselatint 1dl vízben feloldjuk és felfőzzük, félrerakjuk. 10 dkg gesztenyemasszát hengerré formázunk és hosszú kígyó formára kisodorjuk.
  6. A maradék masszát a rummal és a porcukorral habosra keverjük, a tejszínt kemény habbá verjük és a két krémet összevegyítjük, valamint beleöntjük a majdnem kihűlt zselatint.
  7. Gyorsan dolgozzunk, hogy nehogy idő előtt megkeményedjen! A kibélelt formába kevés krémet rakunk és belehelyezzük a gesztenye kígyót,majd bevonjuk a maradék krémmel.
  8. A tetejét széles piskóta csíkkal zárjuk le, és pár órára a hűtőbe rakjuk.
  9. Mikor kellően megdermedt, a sütit rácsra borítva bevonhatjuk csokoládéval, fehér csokival vagy akár marcipánnal is. Én személy szerint nem szoktam rakni rá semmit mivel így is nagyon finom és könnyű.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x20x6
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 224
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 29014
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 24.

Ajánló

Ezt a deszertet karácsonyi menüsor befejezésének ajánlom. Tálaláskor kevés vaníliafagylalttal is megbolondíthatjuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nem olyan régen szakács újságokat olvastam és ott láttam meg ezt a receptet. Megtetszett mivel kevés hozzávalóból, kicsi időráfordítással elkészíthető és nagyon mutatós. Ha az ember elég kreatív, még étteremben is adhatja deszertként.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...