Gesztenyés alagút
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Katrin
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 8% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 24% Zsír
A piskótához
A gesztenyés töltelékhez
-
31g gesztenyemassza56 kcal
-
50g növényi tejszín126 kcal
-
1g habfixáló4 kcal
-
3g cukor10 kcal
-
6g vaj45 kcal
-
13g marcipán58 kcal
Tetejére a csokimázhoz
-
13g étcsokoládé68 kcal
-
9 kcal
-
1g cukorgyöngy5 kcal
Összesen
507
kcal
- 8% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 24% Zsír
A piskótához
-
330g tojás415 kcal
-
16g víz0 kcal
-
56g porcukor217 kcal
-
75g zabpehelyliszt303 kcal
-
68 kcal
-
0g só0 kcal
A gesztenyés töltelékhez
-
250g gesztenyemassza448 kcal
-
400g növényi tejszín1004 kcal
-
8g habfixáló30 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
100g marcipán462 kcal
Tetejére a csokimázhoz
-
100g étcsokoládé546 kcal
-
71 kcal
-
10g cukorgyöngy39 kcal
Összesen
4039
kcal
- 8% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 24% Zsír
A piskótához
-
22.7g tojás29 kcal
-
1.1g víz0 kcal
-
3.9g porcukor15 kcal
-
5.2g zabpehelyliszt21 kcal
-
2.1g cukrozatlan kakaópor5 kcal
-
0g só0 kcal
A gesztenyés töltelékhez
-
17.2g gesztenyemassza31 kcal
-
27.5g növényi tejszín69 kcal
-
0.6g habfixáló2 kcal
-
1.4g cukor5 kcal
-
3.4g vaj25 kcal
-
6.9g marcipán32 kcal
Tetejére a csokimázhoz
-
6.9g étcsokoládé38 kcal
-
0.6g napraforgó olaj5 kcal
-
0.7g cukorgyöngy3 kcal
Összesen
280
kcal
- 8% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.3 g
Zsír
-
Összesen 29.2 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 150 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 372.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 39 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 55 mg
-
Foszfor 169 mg
-
Nátrium 89 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 50.6 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 31.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 101 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 30 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 111 mg
-
Retinol - A vitamin: 100 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 13 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 205 micro
Összesen
507
kcal
- 8% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 82.7 g
Zsír
-
Összesen 233.9 g
-
Telített zsírsav 147 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 39 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 1204 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2979.3 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 123 mg
-
Kálcium 312 mg
-
Vas 20 mg
-
Magnézium 440 mg
-
Foszfor 1352 mg
-
Nátrium 714 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 404.9 g
-
Cukor 210 mg
-
Élelmi rost 26 mg
VÍZ
-
Összesen 253.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 809 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 238 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 172 micro
-
Kolin: 889 mg
-
Retinol - A vitamin: 800 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 105 micro
-
β-crypt 27 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1638 micro
Összesen
4039
kcal
- 8% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.7 g
Zsír
-
Összesen 16.1 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 83 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 205 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 21 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 30 mg
-
Foszfor 93 mg
-
Nátrium 49 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27.9 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 17.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 56 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 61 mg
-
Retinol - A vitamin: 55 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 7 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 113 micro
Összesen
280
kcal
Hozzávalók
A piskótához
-
6 db tojás
-
2 ek víz
-
8 ek porcukor
-
5 evőkanál zabpehelyliszt
-
3 ek cukrozatlan kakaópor
-
1 csipet só
A gesztenyés töltelékhez
-
25 dkg gesztenyemassza
-
400 ml növényi tejszín
-
1 csomag habfixáló
-
2 ek cukor
-
5 dkg vaj
Tetejére a csokimázhoz
-
10 dkg étcsokoládé
-
1 ek napraforgó olaj
-
1 ek cukorgyöngy
Elkészítés
A piskótához
- Elkészítjük a kakaós piskótát. A tojássárgáját kikeverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a kakaóport. A tojásfehérjéből kemény habot verünk. A kakaós masszába beleszórjuk a zabpehelylisztet és végül a tojások keményre felvert habját.
- Egy nagyobb tepsibe (kb. 20x30 cm) sütőpapírt teszünk, s beleöntjük a piskótatésztát. Előmelegített sütőbe berakjuk, majd kb. 180 C-fokra lerakjuk a sütőt, s kb. 10-15 percig sütjük.
- Amíg sül a piskóta, a tejszínt felverjük kemény habbá a cukorral és a habfixálóval. Ha kemény lett a hab, akkor hozzákeverjük a gesztenyemasszát és a puha vajat is.
- Ha langyosra hűlt a piskótánk, akkor kivesszük a tepsiből, s levesszük róla a sütőpapírt. A tészta mellé rakjuk az őzgerincformát, s késsel akkorára vágjuk a piskótát, hogy pont az őzgerincformába beleférjen, s bele is rakjuk, eligazgatjuk. Ebbe pedig belerakjuk a gesztenyés töltelék felét, majd erre rárakosgatjuk a marcipángolyókat (ez nem fontos, el is maradhat), majd erre ráöntjük az összes gesztenyemasszát. Szépen eligazgatjuk, s a tetejére rakjuk a maradék piskótát, s kb. 3 órára berakjuk a hűtőbe.
- Ha letelt a 3 óra, akkor kivesszük a hűtőből, egy nagyobb tálcát kikészítünk, s rárakjuk a sütemény tetejére, és felfordítjuk a sütit. Óvatosan kivesszük az őzgerincformából.
- A csokit mikró kis fokozatán megmelegítjük az étolajjal, jól összekeverjük villával, s ezt szépen rákenjük a tetejére. Megszórjuk apró cukordísszel, s hűtőbe rakjuk.
- Én mindig délután készítem el, s másnapig a hűtőben tartom. Másnap már szeletelhető.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 30x18
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 21 alkalommal
- Receptkönyvben: 33
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 12
- Össznézettség: 2528
- Feltöltés dátuma: 2019. szeptember 30.
Ajánló
Tetejét bármivel lehet kidíszíteni. Ki milyen tortadekorációt szeret.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- babakonyha:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Katrin
144 recept
Nagyon finom és aránylag egyszerű elkészíteni. Főleg annak, aki szereti a gesztenyés édességet.