Gesztenyepüré-torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
spagoca
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 4% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 21% Zsír
A piskótához:
-
18g tojás23 kcal
-
6g finomliszt21 kcal
-
2 kcal
-
7g cukor26 kcal
A gesztenyekrémhez:
-
42g gesztenyemassza75 kcal
-
4g rum10 kcal
-
33g habtejszín97 kcal
-
0g zselatin1 kcal
-
2g víz0 kcal
A tejszínkrémhez:
-
3g porcukor12 kcal
-
67g habtejszín195 kcal
-
1g zselatin2 kcal
-
2g víz0 kcal
Díszítéshez:
-
13g gesztenyemassza22 kcal
-
4g csokoládé23 kcal
Összesen
509
kcal
- 4% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 21% Zsír
A piskótához:
-
220g tojás277 kcal
-
70g finomliszt255 kcal
-
23 kcal
-
80g cukor310 kcal
A gesztenyekrémhez:
-
500g gesztenyemassza895 kcal
-
50g rum116 kcal
-
400g habtejszín1168 kcal
-
4g zselatin13 kcal
-
24g víz0 kcal
A tejszínkrémhez:
-
38g porcukor147 kcal
-
800g habtejszín2336 kcal
-
6g zselatin20 kcal
-
24g víz0 kcal
Díszítéshez:
-
150g gesztenyemassza269 kcal
-
50g csokoládé273 kcal
Összesen
6102
kcal
- 4% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 21% Zsír
A piskótához:
-
9.1g tojás11 kcal
-
2.9g finomliszt11 kcal
-
0.4g cukrozatlan kakaópor1 kcal
-
3.3g cukor13 kcal
A gesztenyekrémhez:
-
20.6g gesztenyemassza37 kcal
-
2.1g rum5 kcal
-
16.5g habtejszín48 kcal
-
0.2g zselatin1 kcal
-
1g víz0 kcal
A tejszínkrémhez:
-
1.6g porcukor6 kcal
-
33g habtejszín96 kcal
-
0.2g zselatin1 kcal
-
1g víz0 kcal
Díszítéshez:
-
6.2g gesztenyemassza11 kcal
-
2.1g csokoládé11 kcal
Összesen
252
kcal
- 4% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.9 g
Zsír
-
Összesen 34.5 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 171 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 285.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 83 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 114 mg
-
Nátrium 59 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 40.4 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 83.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 305 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 36 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 65 mg
-
Retinol - A vitamin: 300 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 61 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 84 micro
Összesen
509
kcal
- 4% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 83.3 g
Zsír
-
Összesen 413.5 g
-
Telített zsírsav 248 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 121 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 2056 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3421.7 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 93 mg
-
Kálcium 990 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 246 mg
-
Foszfor 1370 mg
-
Nátrium 702 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 485.2 g
-
Cukor 178 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 999.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3659 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 435 micro
-
K vitamin: 37 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 160 micro
-
Kolin: 779 mg
-
Retinol - A vitamin: 3598 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 733 micro
-
β-crypt 18 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1006 micro
Összesen
6102
kcal
- 4% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.4 g
Zsír
-
Összesen 17 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 85 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 141 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 41 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 56 mg
-
Nátrium 29 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 41.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 151 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 18 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 32 mg
-
Retinol - A vitamin: 148 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 30 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 41 micro
Összesen
252
kcal
Hozzávalók
A piskótához:
-
4 db tojás
-
7 dkg finomliszt
-
1 dkg cukrozatlan kakaópor
-
8 dkg cukor
A gesztenyekrémhez:
A tejszínkrémhez:
Díszítéshez:
-
5 dkg csokoládé
Elkészítés
A piskótához:
- A sütőt előmelegítjük 160 C-fokra. A 26 cm-es sütőkarika alját kibéleljük sütőpapírral. A tojássárgáját habosra keverjük. A tojásfehérjéből és a cukorból, nem túl kemény habot verünk, mintha nem kikevert tejföl lenne.
- A habos sárgáját és a felvert fehérjét óvatosan összeforgatjuk. A kimért lisztet és a kakaóport összekeverjük, és átszitáljuk. Ettől lesz levegős a piskóta. A tojássárgájával összekevert fehérjébe apránként, óvatos mozdulatokkal belekeverjük a lisztes-kakaót. Vigyázzunk, hogy ne törjük össze a habot!
- Kb. 30-35 percig sütjük, akkor jó, ha a teteje már nem szörcsög. Tűpróbával is tudjuk ellenőrözni. Vágjuk körbe a tortakarikát egy éles késsel, és lefelé fordítva, sütőpapíron hagyjuk kihűlni. Előző nap is elkészíthetjük, akkor ha kihűlt, tegyük nejlonzacskóba.
- Vegyük elő ismét a 26 cm-es formát, és tegyük bele a piskótalapot. Ha nem elég magas a tortaformánk, akkor karton- vagy sütőpapírból csíkot vágunk, és körben ezzel magasítjuk meg a tortaformát.
A gesztenyekrémhez:
- A gesztenyés krémhez simára keverjük a gesztenyemasszát a rummal vagy rumaromával, és beleforgatjuk a habbá vert tejszínt.
- A zselatint összekeverjük a 3 evőkanál vízzel, majd mikróba tesszük pár másodpercig. Kiveszünk a gesztenyés krémből 2 evőkanállal, és hozzáadjuk a zselatinhoz, majd az egészet hozzákeverjük a zselatinos krémhez.
- A tortaformában lévő piskótalapra öntjük egyenletesen a gesztenyekrémet, habkártyával elegyengetjük a tetejét, és hűtőszekrénybe tesszük dermedni.
A tejszínkrémhez:
- A tejszínkrémhez hozzákeverjük a porcukrot a habbá vert tejszínhez.
- A zselatint összekeverjük a 3 evőkanál vízzel, majd mikróba tesszük pár másodpercig. Kiveszünk a felvert tejszínhabból 2 evőkanállal, és hozzáadjuk a zselatinhoz, majd az egészet hozzákeverjük a tejszínes krémhez
- A tejszínes krémből csillagcsöves nyomózsákba teszünk kb. 6 evőkanálnyit (ezzel díszítjük majd a tetejét), a többit a gesztenyekrém tetejére rétegezzük.
Díszítéshez:
- A torta tetejét tejszínhabrózsákkal díszítjük, majd berakjuk a hűtőbe, hogy egy kicsit megdermedjen.
- A díszítéshez a gesztenyemasszából szíveket készítünk kiszúró formával, majd a gőz felett vagy mikróban megolvasztott étcsokoládéval megcsorgatjuk, vagy a szívek felét belemártogatjuk.
- Tálalás előtt a maradék gesztenyemasszát krumplinyomóval vagy reszelővel a torta közepére tesszük, és a szívekkel díszítjük.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés ideje: 35 perc
- Receptkönyvben: 228
- Tegnapi nézettség: 25
- 7 napos nézettség: 123
- Össznézettség: 87895
- Feltöltés dátuma: 2017. október 21.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
spagoca
2 recept
Könnyű habos, nem túl édes torta. A téli napok kedvence lehet. A recept eredetijét valamelyik Nők Lapjában találtam.