r
Nosalty Logó

Gesztenyepüré-torta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
spagoca
Gesztenyepüré-torta
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A piskótához:

A gesztenyekrémhez:

A tejszínkrémhez:

Díszítéshez:

509
Kalória
6.9g
Fehérje
40.4g
Szénhidrátok
34.5g
Zsír
83.3g
Víz
171.3g
Koleszterin
757.5mg
Rost
14.9g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A piskótához:

A gesztenyekrémhez:

A tejszínkrémhez:

Díszítéshez:

Összesen 509 kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A piskótához:

A gesztenyekrémhez:

A tejszínkrémhez:

Díszítéshez:

Összesen 6102 kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A piskótához:

A gesztenyekrémhez:

A tejszínkrémhez:

Díszítéshez:

Összesen 252 kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    34.5 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    171 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    285.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.4 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    83.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    305 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    300 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 509 kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    83.3 g

Zsír

  • Összesen
    413.5 g
  • Telített zsírsav
    248 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    121 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    2056 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3421.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    93 mg
  • Kálcium
    990 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    246 mg
  • Foszfor
    1370 mg
  • Nátrium
    702 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    485.2 g
  • Cukor
    178 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    999.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3659 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    435 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    160 micro
  • Kolin:
    779 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3598 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    733 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1006 micro
Összesen 6102 kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    17 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    85 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    141 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    41.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    151 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    148 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 252 kcal

Elkészítés

A piskótához:

  1. A sütőt előmelegítjük 160 C-fokra. A 26 cm-es sütőkarika alját kibéleljük sütőpapírral. A tojássárgáját habosra keverjük. A tojásfehérjéből és a cukorból, nem túl kemény habot verünk, mintha nem kikevert tejföl lenne.
  2. A habos sárgáját és a felvert fehérjét óvatosan összeforgatjuk. A kimért lisztet és a kakaóport összekeverjük, és átszitáljuk. Ettől lesz levegős a piskóta. A tojássárgájával összekevert fehérjébe apránként, óvatos mozdulatokkal belekeverjük a lisztes-kakaót. Vigyázzunk, hogy ne törjük össze a habot!
  3. Kb. 30-35 percig sütjük, akkor jó, ha a teteje már nem szörcsög. Tűpróbával is tudjuk ellenőrözni. Vágjuk körbe a tortakarikát egy éles késsel, és lefelé fordítva, sütőpapíron hagyjuk kihűlni. Előző nap is elkészíthetjük, akkor ha kihűlt, tegyük nejlonzacskóba.
  4. Vegyük elő ismét a 26 cm-es formát, és tegyük bele a piskótalapot. Ha nem elég magas a tortaformánk, akkor karton- vagy sütőpapírból csíkot vágunk, és körben ezzel magasítjuk meg a tortaformát.

A gesztenyekrémhez:

  1. A gesztenyés krémhez simára keverjük a gesztenyemasszát a rummal vagy rumaromával, és beleforgatjuk a habbá vert tejszínt.
  2. A zselatint összekeverjük a 3 evőkanál vízzel, majd mikróba tesszük pár másodpercig. Kiveszünk a gesztenyés krémből 2 evőkanállal, és hozzáadjuk a zselatinhoz, majd az egészet hozzákeverjük a zselatinos krémhez.
  3. A tortaformában lévő piskótalapra öntjük egyenletesen a gesztenyekrémet, habkártyával elegyengetjük a tetejét, és hűtőszekrénybe tesszük dermedni.

A tejszínkrémhez:

  1. A tejszínkrémhez hozzákeverjük a porcukrot a habbá vert tejszínhez.
  2. A zselatint összekeverjük a 3 evőkanál vízzel, majd mikróba tesszük pár másodpercig. Kiveszünk a felvert tejszínhabból 2 evőkanállal, és hozzáadjuk a zselatinhoz, majd az egészet hozzákeverjük a tejszínes krémhez
  3. A tejszínes krémből csillagcsöves nyomózsákba teszünk kb. 6 evőkanálnyit (ezzel díszítjük majd a tetejét), a többit a gesztenyekrém tetejére rétegezzük.

Díszítéshez:

  1. A torta tetejét tejszínhabrózsákkal díszítjük, majd berakjuk a hűtőbe, hogy egy kicsit megdermedjen.
  2. A díszítéshez a gesztenyemasszából szíveket készítünk kiszúró formával, majd a gőz felett vagy mikróban megolvasztott étcsokoládéval megcsorgatjuk, vagy a szívek felét belemártogatjuk.
  3. Tálalás előtt a maradék gesztenyemasszát krumplinyomóval vagy reszelővel a torta közepére tesszük, és a szívekkel díszítjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 perc
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Sütés hőfoka: 160 °C

Könnyű habos, nem túl édes torta. A téli napok kedvence lehet. A recept eredetijét valamelyik Nők Lapjában találtam.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Almakenyér

Gyors és egyszerű édesség bűntudat nélkül, ezt nyújtja az almakenyér. Ha méz vagy cukor helyett almamézet használnál hozzá, akkor keresd a receptjét itt a Nosalty oldalán, a ...

Gréti

Címlapról ajánljuk

Súlyos betegséget okozhat a klóros víz fogyasztása

Sokan a csapból folyó vizet fogyasztják, mint ivóvizet, hiszen sokkal olcsóbb, mint palackozott ásványvizet venni, nem is beszélve a palackvisszaváltás kényszeréről. Svéd kutatók friss kutatása alapján azonban úgy tűnik, bizonyos megbetegedések és a klóros víz fogyasztása között összefüggés lehet.

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!