r
Nosalty Logó

Gesztenyepüré-torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
spagoca
Gesztenyepüré-torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A piskótához:

A gesztenyekrémhez:

A tejszínkrémhez:

Díszítéshez:

Összesen 509 kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A piskótához:

A gesztenyekrémhez:

A tejszínkrémhez:

Díszítéshez:

Összesen 6102 kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A piskótához:

A gesztenyekrémhez:

A tejszínkrémhez:

Díszítéshez:

Összesen 252 kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    34.5 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    171 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    285.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.4 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    83.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    305 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    300 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 509 kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    83.3 g

Zsír

  • Összesen
    413.5 g
  • Telített zsírsav
    248 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    121 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    2056 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3421.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    93 mg
  • Kálcium
    990 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    246 mg
  • Foszfor
    1370 mg
  • Nátrium
    702 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    485.2 g
  • Cukor
    178 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    999.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3659 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    435 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    160 micro
  • Kolin:
    779 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3598 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    733 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1006 micro
Összesen 6102 kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    17 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    85 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    141 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    151 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    148 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 252 kcal

Hozzávalók

A piskótához:

A gesztenyekrémhez:

A tejszínkrémhez:

Díszítéshez:

Elkészítés

A piskótához:

  1. A sütőt előmelegítjük 160 C-fokra. A 26 cm-es sütőkarika alját kibéleljük sütőpapírral. A tojássárgáját habosra keverjük. A tojásfehérjéből és a cukorból, nem túl kemény habot verünk, mintha nem kikevert tejföl lenne.
  2. A habos sárgáját és a felvert fehérjét óvatosan összeforgatjuk. A kimért lisztet és a kakaóport összekeverjük, és átszitáljuk. Ettől lesz levegős a piskóta. A tojássárgájával összekevert fehérjébe apránként, óvatos mozdulatokkal belekeverjük a lisztes-kakaót. Vigyázzunk, hogy ne törjük össze a habot!
  3. Kb. 30-35 percig sütjük, akkor jó, ha a teteje már nem szörcsög. Tűpróbával is tudjuk ellenőrözni. Vágjuk körbe a tortakarikát egy éles késsel, és lefelé fordítva, sütőpapíron hagyjuk kihűlni. Előző nap is elkészíthetjük, akkor ha kihűlt, tegyük nejlonzacskóba.
  4. Vegyük elő ismét a 26 cm-es formát, és tegyük bele a piskótalapot. Ha nem elég magas a tortaformánk, akkor karton- vagy sütőpapírból csíkot vágunk, és körben ezzel magasítjuk meg a tortaformát.

A gesztenyekrémhez:

  1. A gesztenyés krémhez simára keverjük a gesztenyemasszát a rummal vagy rumaromával, és beleforgatjuk a habbá vert tejszínt.
  2. A zselatint összekeverjük a 3 evőkanál vízzel, majd mikróba tesszük pár másodpercig. Kiveszünk a gesztenyés krémből 2 evőkanállal, és hozzáadjuk a zselatinhoz, majd az egészet hozzákeverjük a zselatinos krémhez.
  3. A tortaformában lévő piskótalapra öntjük egyenletesen a gesztenyekrémet, habkártyával elegyengetjük a tetejét, és hűtőszekrénybe tesszük dermedni.

A tejszínkrémhez:

  1. A tejszínkrémhez hozzákeverjük a porcukrot a habbá vert tejszínhez.
  2. A zselatint összekeverjük a 3 evőkanál vízzel, majd mikróba tesszük pár másodpercig. Kiveszünk a felvert tejszínhabból 2 evőkanállal, és hozzáadjuk a zselatinhoz, majd az egészet hozzákeverjük a tejszínes krémhez
  3. A tejszínes krémből csillagcsöves nyomózsákba teszünk kb. 6 evőkanálnyit (ezzel díszítjük majd a tetejét), a többit a gesztenyekrém tetejére rétegezzük.

Díszítéshez:

  1. A torta tetejét tejszínhabrózsákkal díszítjük, majd berakjuk a hűtőbe, hogy egy kicsit megdermedjen.
  2. A díszítéshez a gesztenyemasszából szíveket készítünk kiszúró formával, majd a gőz felett vagy mikróban megolvasztott étcsokoládéval megcsorgatjuk, vagy a szívek felét belemártogatjuk.
  3. Tálalás előtt a maradék gesztenyemasszát krumplinyomóval vagy reszelővel a torta közepére tesszük, és a szívekkel díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 228
  • Tegnapi nézettség: 15
  • 7 napos nézettség: 71
  • Össznézettség: 87508
  • Feltöltés dátuma: 2017. október 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gesztenyepüré-torta
spagoca 2 recept

Könnyű habos, nem túl édes torta. A téli napok kedvence lehet. A recept eredetijét valamelyik Nők Lapjában találtam.

Hozzávalók

A piskótához:

A gesztenyekrémhez:

A tejszínkrémhez:

Díszítéshez:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...