r
Nosalty Logó

Gesztenyemousse alagút

NS
Gesztenyemousse alagút
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A piskóta alaphoz

A krémhez

A sziruphoz

Az alsó réteg babapiskóta mártogatásához

  • 1.5 dl tej (a szirup egy részével elkeverve)

A csokoládéforgácshoz

1110
Kalória
13.1g
Fehérje
161.3g
Szénhidrát
42.8g
Zsír
50.4g
Víz
5.5g
Koleszterin
4.6g
Élelmi rost
73.9g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A piskóta alaphoz

A krémhez

A sziruphoz

Az alsó réteg babapiskóta mártogatásához

A csokoládéforgácshoz

Összesen 1110 kcal
  • 5% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A piskóta alaphoz

A krémhez

A sziruphoz

Az alsó réteg babapiskóta mártogatásához

A csokoládéforgácshoz

Összesen 4437 kcal
  • 5% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A piskóta alaphoz

A krémhez

A sziruphoz

Az alsó réteg babapiskóta mártogatásához

A csokoládéforgácshoz

Összesen 246 kcal
  • 5% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    13.1 g

Zsír

  • Összesen
    42.8 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    371.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    115 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    161.3 g
  • Cukor
    74 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    50.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    0 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 1110 kcal
  • 5% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    52.6 g

Zsír

  • Összesen
    171.1 g
  • Telített zsírsav
    108 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1486.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    290 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    294 mg
  • Foszfor
    412 mg
  • Nátrium
    459 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    645.3 g
  • Cukor
    296 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    201.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    0 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 4437 kcal
  • 5% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    9.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    82.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    23 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    35.7 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    11.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    0 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 246 kcal

Elkészítés

A piskóta alaphoz

  1. Egy hosszúkás, szögletes püspökkenyér- vagy kenyérformát folpack-kal kibélelünk, és kipróbáljuk hány darab babapiskótára lesz szükségünk két oldalt. (Én egy 11 x 25 x 7 cm nagyságú formát használtam, és 16 db babapiskóta kelletaz oldalához, amit csokiba kelletkimártani.)
  2. A babapiskóták mártogatásához a csokoládét az olajjal vízgőz felett felolvasztjuk, és ferdén kimártjuk benne a szükséges mennyiségű babapiskótát, majd rácsra helyezzük, és hűtőben megdermesztjük.
  3. Elkészítjük a szirupot, amelynek 2/3-ával elkeverjük a gesztenyemasszát.
  4. A tejszínt habbá verjük, és óvatosan összekeverjük 37,5 dkg szirupos gesztenyével.
  5. Amikor a babapiskótán a csokoládé megdermedt, a folpack-kal bélelt formába szorosan egymás mellé állítjuk a babapiskótákat, a forma két hosszanti oldalához támasztva.
  6. A babapiskóták közé a formába simítjuk a gesztenyés krémet.
  7. A maradék szirupos gesztenyemasszából akkora téglalapot formázunk, hogy a krémet be tudjuk fedni vele.
  8. A maradék szirupot a tejjel elkeverjük, belemártjuk a megmaradt babapiskótákat, és élére állítva befedjük az alagutat. Folpackkal letakarjuk a desszertet, és legalább 2 órát hűtjük. (Én egy éjszakát hűtöttem.)
  9. Tálaláskor egy tálra borítjuk, lehúzzuk a folpackot, és megszórjuk csokoládéforgáccsal.
  10. A csokoládéforgácsot magunk is könnyen elkészíthetjük, amelyhez felolvasztjuk a csokoládét az olajjal vízgőz felett, majd egy műanyag deszkára borítjuk. 1-2 mm vastagságban elsimítjuk, és hűtőben megdermesztjük.
  11. Egy fém spatula vagy akár pizzalapát segítségével csokoládéforgácsokat tolunk le a megdermedt csokoládérétegből.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Tepsi mérete: 11x25x7

Ennek a desszertnek az eredeti receptje a Nők Lapja Konyha magazin októberi számában található. Múlt hétvégén Márton napi búcsú volt a kis falunkban, arra készítettem ezt az édességet, de picit módosítani kellet a recepten, mert akik ettek belőle, több dologra (pl.: alkohol, gyümölcs, tej) is allergiásak, ezért azokat ki kellett hagynom. Az eredeti recept szerint a gesztenyemassza felét meggylikőrrel, baracklekvárral kell összekeverni, míg a másik felét rummal. Mindezt én sziruppal helyettesítettem. Továbbá növeltem a gesztenye mennyiséget, növényi tejszínt használtam (az eredeti recept is ezt tartalmazza). A tejszínt először soknak találtam, de aztán mégis szükség volt a 3dl-ből felvert mennyiségre, nálam ebből adódik a tejszínes csík.

További receptek

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...