r
Nosalty Logó

Gesztenyekrémes rolád

0,0

0 ÉRTÉKELÉS9 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Gesztenyekrémes rolád
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

486
Kalória
8.9g
Fehérje
40.3g
Szénhidrátok
32g
Zsír
62.8g
Víz
239.5g
Koleszterin
1.8g
Rost
15.5g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 486 kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 3875 kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 284 kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    32 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    240 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    376.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    153 mg
  • Nátrium
    111 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.3 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    62.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    301 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    136 mg
  • Retinol - A vitamin:
    296 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    217 micro
Összesen 486 kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    70.9 g

Zsír

  • Összesen
    256.3 g
  • Telített zsírsav
    148 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    77 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1916 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3013.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    143 mg
  • Kálcium
    490 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    245 mg
  • Foszfor
    1225 mg
  • Nátrium
    886 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    322.5 g
  • Cukor
    124 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    502.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2405 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    347 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    209 micro
  • Kolin:
    1087 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2371 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    419 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1734 micro
Összesen 3875 kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    18.7 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    140 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    220.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.6 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    36.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    176 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    173 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    127 micro
Összesen 284 kcal

Elkészítés

A piskótához

  1. A tojások sárgájat kikeverjük a cukorral, a sóval, a rummal, a kakaóval és a szódabikarbónával, majd hozzátesszük a réteslisztet, és végül a fehérjékből vert kemény habot.
  2. Sütőpapírt teszünk egy tepsibe (kb. gáztepsi méretű), és elsimítjuk rajta a masszát. Előmelegített sütőben megsütjük. Amíg sül, addig egy konyharuhát nagyon vékonyan meghintünk liszttel, és a piskótát a sütőből kivéve erre fordítjuk rá. Húzzuk le róla a papírt, és a konyharuhával együtt csavarjuk fel. Hagyjuk kihűlni.
  3. A krémhez a tojást villával verjük fel egy kissé, majd keverjük össze a keményítővel és a tejszínnel. Folyamatos keverés mellett főzzük addig, míg be nem sűrűsödik. A tűzről levéve még forrón keverjük bele a cukrot, majd hűtsük ki. Ha cukrozatlan gesztenyemasszát használunk, akkor tegyünk valamivel több cukrot a krémbe.
  4. A kihűlt tejszínes krémhez keverjük előbb a gesztenyét géppel, majd tegyük hozzá a vajat, és alaposan habosítsuk ki.
  5. A kihűlt piskótát csavarjuk ki, és töltsük meg krémmel. A külsejét is vonjuk be krémmel, villával csíkozzuk meg, és szórjunk rá csokiforgácsot.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 32x32

Húsvétra készítettem, szeretjük a gesztenyés édességeket. A rumos-kakaós piskóta nagyon jól harmonizál a könnyű habos gesztenyekrémmel.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Karácsonyi fatörzs

A karácsonyi ünnepkör talán legillusztrisabb süteménye garantáltan a fatörzs: rönkre emlékeztető, feldíszített külseje minden ünnepi asztalt leural. Baj legtöbbször a krémmel akad: ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Sárközi Ákos nem tétlenkedik: újabb projektek vannak kilátásban

Sárközi Ákos újabb és újabb projektekbe vág bele, és van, ami még számára is teljes újdonság. A Konyhafőnök után rengeteg szeretetet kapott az emberektől, ez is segített átvészelni neki ezt az időszakot. Az NLC készített interjút vele, lássuk, hogy érzi most magát a bőrében a sztárséf!

Ha ezt látod, ne vedd meg: 4 zöldséghiba, ami rossz...

Mind álltunk már egyre bosszúsabban egy nagy láda répa, padlizsán vagy burgonya fölött válogatva, egyre mélyebbre túrva a kupacban a tökéletes darab zöldségért. Legközelebb ilyen helyzetben konzultáljunk a Napi Tipp alábbi listájával, ami segíthet a választásban.

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!