Gesztenyekrémes rolád
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 22% Zsír
A piskótához
-
41g tojás52 kcal
-
8g cukor29 kcal
-
9 kcal
-
11g rétesliszt41 kcal
-
3g rum7 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
A krémhez
-
7g tojás9 kcal
-
10 kcal
-
38g habtejszín110 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
5 kcal
-
31g gesztenyemassza56 kcal
-
19g vaj134 kcal
-
5 kcal
Összesen
486
kcal
- 6% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 22% Zsír
A piskótához
-
330g tojás415 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
68 kcal
-
90g rétesliszt328 kcal
-
24g rum55 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
A krémhez
-
55g tojás69 kcal
-
76 kcal
-
300g habtejszín876 kcal
-
40g cukor155 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
250g gesztenyemassza448 kcal
-
150g vaj1076 kcal
-
38 kcal
Összesen
3875
kcal
- 6% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 22% Zsír
A piskótához
-
24.1g tojás30 kcal
-
4.4g cukor17 kcal
-
2.2g cukrozatlan kakaópor5 kcal
-
6.6g rétesliszt24 kcal
-
1.8g rum4 kcal
-
0.1g szódabikarbóna0 kcal
-
0g só0 kcal
A krémhez
-
4g tojás5 kcal
-
1.5g étkezési keményítő6 kcal
-
21.9g habtejszín64 kcal
-
2.9g cukor11 kcal
-
0.7g vaníliás cukor3 kcal
-
18.3g gesztenyemassza33 kcal
-
11g vaj79 kcal
-
0.5g csokoládéforgács3 kcal
Összesen
284
kcal
- 6% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.9 g
Zsír
-
Összesen 32 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 240 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 376.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 61 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 31 mg
-
Foszfor 153 mg
-
Nátrium 111 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 40.3 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 62.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 301 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 43 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 136 mg
-
Retinol - A vitamin: 296 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 52 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 217 micro
Összesen
486
kcal
- 6% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 70.9 g
Zsír
-
Összesen 256.3 g
-
Telített zsírsav 148 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 77 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 1916 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3013.6 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 143 mg
-
Kálcium 490 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 245 mg
-
Foszfor 1225 mg
-
Nátrium 886 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 322.5 g
-
Cukor 124 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 502.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2405 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 347 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 209 micro
-
Kolin: 1087 mg
-
Retinol - A vitamin: 2371 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 419 micro
-
β-crypt 31 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1734 micro
Összesen
3875
kcal
- 6% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.2 g
Zsír
-
Összesen 18.7 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 140 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 220.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 36 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 90 mg
-
Nátrium 65 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.6 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 36.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 176 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 25 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 80 mg
-
Retinol - A vitamin: 173 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 31 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 127 micro
Összesen
284
kcal
Hozzávalók
A piskótához
-
6 db tojás
-
6 ek cukor
-
3 ek cukrozatlan kakaópor
-
6 evőkanál rétesliszt
-
3 ek rum
-
0.5 kk szódabikarbóna
-
1 csipet só
A krémhez
-
1 db tojás
-
3 dl habtejszín
-
4 ek cukor
-
1 ek vaníliás cukor
-
25 dkg gesztenyemassza
-
15 dkg vaj
Elkészítés
A piskótához
- A tojások sárgájat kikeverjük a cukorral, a sóval, a rummal, a kakaóval és a szódabikarbónával, majd hozzátesszük a réteslisztet, és végül a fehérjékből vert kemény habot.
- Sütőpapírt teszünk egy tepsibe (kb. gáztepsi méretű), és elsimítjuk rajta a masszát. Előmelegített sütőben megsütjük. Amíg sül, addig egy konyharuhát nagyon vékonyan meghintünk liszttel, és a piskótát a sütőből kivéve erre fordítjuk rá. Húzzuk le róla a papírt, és a konyharuhával együtt csavarjuk fel. Hagyjuk kihűlni.
- A krémhez a tojást villával verjük fel egy kissé, majd keverjük össze a keményítővel és a tejszínnel. Folyamatos keverés mellett főzzük addig, míg be nem sűrűsödik. A tűzről levéve még forrón keverjük bele a cukrot, majd hűtsük ki. Ha cukrozatlan gesztenyemasszát használunk, akkor tegyünk valamivel több cukrot a krémbe.
- A kihűlt tejszínes krémhez keverjük előbb a gesztenyét géppel, majd tegyük hozzá a vajat, és alaposan habosítsuk ki.
- A kihűlt piskótát csavarjuk ki, és töltsük meg krémmel. A külsejét is vonjuk be krémmel, villával csíkozzuk meg, és szórjunk rá csokiforgácsot.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 32x32
- Sütés ideje: 15 perc
- Receptkönyvben: 520
- Tegnapi nézettség: 55
- 7 napos nézettség: 193
- Össznézettség: 67639
- Feltöltés dátuma: 2011. május 04.
Ajánló
Csokiforgácsot a legegyszerűbben úgy tudunk készíteni, ha fogunk egy nagyobb szelet csokit, és zöldséghámozóval jó mélyen beleszántva húzzuk, amíg a csoki "felpöndörödik". Nagyon magas kakaótartalmú csokival ezt nem tudjuk megtenni, mert szilánkosra törik.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
NS
17513 recept
Húsvétra készítettem, szeretjük a gesztenyés édességeket. A rumos-kakaós piskóta nagyon jól harmonizál a könnyű habos gesztenyekrémmel.