Gesztenyekrémes mézeskalács torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Gizi
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 8% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 19% Zsír
Alap
-
50g tészta186 kcal
Gesztenyekrém
-
25g gesztenyemassza45 kcal
-
31g mascarpone126 kcal
-
19g porcukor73 kcal
-
10 kcal
-
1g rumaroma0 kcal
-
25g habtejszín73 kcal
Marcipándísz
-
31g marcipán144 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Összesen
657
kcal
- 8% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 19% Zsír
Alap
-
400g tészta1484 kcal
Gesztenyekrém
-
200g gesztenyemassza358 kcal
-
250g mascarpone1010 kcal
-
150g porcukor581 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
10g rumaroma0 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
Marcipándísz
-
250g marcipán1155 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Összesen
5249
kcal
- 8% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 19% Zsír
Alap
-
27g tészta100 kcal
Gesztenyekrém
-
13.5g gesztenyemassza24 kcal
-
16.9g mascarpone68 kcal
-
10.1g porcukor39 kcal
-
1.4g vaníliás cukor5 kcal
-
0.7g rumaroma0 kcal
-
13.5g habtejszín39 kcal
Marcipándísz
-
16.9g marcipán78 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Összesen
353
kcal
- 8% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 14% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.9 g
Zsír
-
Összesen 28.1 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 28 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 215.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 32 mg
-
Kálcium 28 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 28 mg
-
Foszfor 110 mg
-
Nátrium 15 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 86.4 g
-
Cukor 40 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 20.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 70 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 120 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 69 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 15 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 9 micro
Összesen
657
kcal
- 8% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 14% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 95.5 g
Zsír
-
Összesen 224.9 g
-
Telített zsírsav 50 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 222 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1725.6 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 255 mg
-
Kálcium 224 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 226 mg
-
Foszfor 878 mg
-
Nátrium 119 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 691.1 g
-
Cukor 319 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 166.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 558 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 46 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 29 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 956 micro
-
Kolin: 94 mg
-
Retinol - A vitamin: 548 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 120 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 72 micro
Összesen
5249
kcal
- 8% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 14% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.5 g
Zsír
-
Összesen 15.2 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 15 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 116.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 15 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 59 mg
-
Nátrium 8 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 46.7 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 11.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 38 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 65 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 37 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 8 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5 micro
Összesen
353
kcal
Hozzávalók
Alap
Gesztenyekrém
-
20 dkg gesztenyemassza
-
25 dkg mascarpone
-
15 dkg porcukor
-
2 csomag vaníliás cukor
-
10 ml rumaroma
-
2 dl habtejszín
Marcipándísz
-
25 dkg marcipán
Elkészítés
Alap
- A készen megvásárolható mézeskalács tésztát csomagoljuk ki, majd lisztezett felületen nyújtsuk ki vékonyra.
- Ezután vágjunk ki a tésztából három darab 20 cm-es kört. (Én egy fedőt helyeztem rá, majd azt vágtam körbe, így kaptam két darab 20 cm-es tésztalapot. )A maradék, leeső tésztát egymásra helyezzük úgy, hogy kissé fedjék egymást, majd abból vágjuk ki a harmadik tésztalapot.
- Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd helyezzük rá a tésztalapot.(Én gáztepsin egyszerre két lapot sütöttem meg, a harmadikat pedig külön.)
- Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd 6-8 perc alatt süssük meg a tésztalapokat. (Én légkeverésnél 160 fokon, 6 percig sütöttem)
- A sütőből kivéve a sütőpapíron hagyjuk teljesen kihűlni, mielőtt megtöltenénk.
Gesztenyekrém
- A porcukorhoz adjuk hozzá a mascarponét, a vaníliás cukrot, és a rumaromát, majd keverjük simára. A gesztenyemasszát nyomjuk át krumplinyomón, vagy reszeljük le, majd adjuk a krémhez, és szintén keverjük simára.
- A habtejszínt verjük fel kemény habbá, majd apránként keverjük hozzá a krémhez. Ezután töltsük meg a mézes lapokat a gesztenyekrémmel, majd az oldalát is vonjuk be, végül pedig reszeljünk a tetejére gesztenyemasszát.
- Ezután tegyük be a hűtőbe pár órára (vagy egész éjszakára), hogy a tészta felpuhuljon, és az ízek jól összeérjenek.
Marcipándísz
- A marcipánt három részre osszuk el, majd ételfestékkel alaposan gyúrjuk össze, vékonyra nyújtsuk ki, majd a formákkal szúrjuk ki.
- Ezután a torta oldalára egy pötty krémmel ragasszuk rá a marcipánformákat, majd tegyük be a hűtőbe. Tálalás előtt ízlés szerint szeleteljük fel a tortát, majd úgy kínáljuk.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 20
- Sütés ideje: 6 perc
- Receptkönyvben: 8
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 139
- Feltöltés dátuma: 2022. január 11.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Gizi
384 recept