r
Nosalty Logó

Gesztenyekrémes mézeskalács torta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Gizi
Gesztenyekrémes mézeskalács torta
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Alap

  • 40 dkg tészta (1 csomag mézeskalács tészta)

Gesztenyekrém

Marcipándísz

657
Kalória
11.9g
Fehérje
86.4g
Szénhidrátok
28.1g
Zsír
20.8g
Víz
27.8g
Koleszterin
2.5g
Rost
39.8g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Alap

Gesztenyekrém

Marcipándísz

Összesen 657 kcal
  • 8% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Alap

Gesztenyekrém

Marcipándísz

Összesen 5249 kcal
  • 8% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Alap

Gesztenyekrém

Marcipándísz

Összesen 353 kcal
  • 8% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.9 g

Zsír

  • Összesen
    28.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    215.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    86.4 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    20.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    120 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 657 kcal
  • 8% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    95.5 g

Zsír

  • Összesen
    224.9 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    222 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1725.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    255 mg
  • Kálcium
    224 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    226 mg
  • Foszfor
    878 mg
  • Nátrium
    119 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    691.1 g
  • Cukor
    319 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    166.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    558 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    956 micro
  • Kolin:
    94 mg
  • Retinol - A vitamin:
    548 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    120 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 5249 kcal
  • 8% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    15.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    116.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    8 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.7 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    11.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 353 kcal

Elkészítés

Alap

  1. A készen megvásárolható mézeskalács tésztát csomagoljuk ki, majd lisztezett felületen nyújtsuk ki vékonyra.
  2. Ezután vágjunk ki a tésztából három darab 20 cm-es kört. (Én egy fedőt helyeztem rá, majd azt vágtam körbe, így kaptam két darab 20 cm-es tésztalapot. )A maradék, leeső tésztát egymásra helyezzük úgy, hogy kissé fedjék egymást, majd abból vágjuk ki a harmadik tésztalapot.
  3. Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd helyezzük rá a tésztalapot.(Én gáztepsin egyszerre két lapot sütöttem meg, a harmadikat pedig külön.)
  4. Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd 6-8 perc alatt süssük meg a tésztalapokat. (Én légkeverésnél 160 fokon, 6 percig sütöttem)
  5. A sütőből kivéve a sütőpapíron hagyjuk teljesen kihűlni, mielőtt megtöltenénk.

Gesztenyekrém

  1. A porcukorhoz adjuk hozzá a mascarponét, a vaníliás cukrot, és a rumaromát, majd keverjük simára. A gesztenyemasszát nyomjuk át krumplinyomón, vagy reszeljük le, majd adjuk a krémhez, és szintén keverjük simára.
  2. A habtejszínt verjük fel kemény habbá, majd apránként keverjük hozzá a krémhez. Ezután töltsük meg a mézes lapokat a gesztenyekrémmel, majd az oldalát is vonjuk be, végül pedig reszeljünk a tetejére gesztenyemasszát.
  3. Ezután tegyük be a hűtőbe pár órára (vagy egész éjszakára), hogy a tészta felpuhuljon, és az ízek jól összeérjenek.

Marcipándísz

  1. A marcipánt három részre osszuk el, majd ételfestékkel alaposan gyúrjuk össze, vékonyra nyújtsuk ki, majd a formákkal szúrjuk ki.
  2. Ezután a torta oldalára egy pötty krémmel ragasszuk rá a marcipánformákat, majd tegyük be a hűtőbe. Tálalás előtt ízlés szerint szeleteljük fel a tortát, majd úgy kínáljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 perc
  • Sütés ideje: 6 perc
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20
Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Egyszerű bundás alma

Ne mondja senki, hogy nem süthetjük ki olajban az almát! Mártsuk a gyümölcsszeleteket lágy palacsintatésztába és már csobbanhatnak is a zsiradékban. Miután aranybarnára sültek, már ...

Habos mákos

Nagyon egyszerű, irtó hamar készen van, azonnal fogyasztható, és nem mellesleg nagyon szép és fincsiii:)

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!