Gesztenyekrém-torta meggyes piskótával
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Gonoszka1
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 12% Zsír
A piskótához
-
55g tojás69 kcal
-
28g cukor109 kcal
-
28g finomliszt102 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
0g só0 kcal
-
2g rum5 kcal
-
38g meggy17 kcal
-
2g vaj13 kcal
-
2g finomliszt7 kcal
A krémhez
-
50g gesztenyemassza90 kcal
-
5g rum12 kcal
-
141 kcal
-
10g porcukor39 kcal
-
21 kcal
-
13g cukor48 kcal
-
41g tej23 kcal
-
6g vaj45 kcal
-
2g lapzselatin7 kcal
A díszítéshez
-
6g étcsokoládé34 kcal
Összesen
783
kcal
- 7% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 12% Zsír
A piskótához
-
440g tojás554 kcal
-
225g cukor871 kcal
-
225g finomliszt819 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
0g só0 kcal
-
16g rum37 kcal
-
300g meggy135 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
A krémhez
-
400g gesztenyemassza716 kcal
-
40g rum92 kcal
-
450g növényi habtejszín1130 kcal
-
80g porcukor310 kcal
-
171 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
330g tej185 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
16g lapzselatin56 kcal
A díszítéshez
-
50g étcsokoládé273 kcal
Összesen
6256
kcal
- 7% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 12% Zsír
A piskótához
-
15.7g tojás20 kcal
-
8g cukor31 kcal
-
8g finomliszt29 kcal
-
0.4g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.6g rum1 kcal
-
10.7g meggy5 kcal
-
0.5g vaj4 kcal
-
0.5g finomliszt2 kcal
A krémhez
-
14.2g gesztenyemassza25 kcal
-
1.4g rum3 kcal
-
40 kcal
-
2.8g porcukor11 kcal
-
1.6g vaníliás pudingpor6 kcal
-
3.6g cukor14 kcal
-
11.8g tej7 kcal
-
1.8g vaj13 kcal
-
0.6g lapzselatin2 kcal
A díszítéshez
-
1.8g étcsokoládé10 kcal
Összesen
223
kcal
- 7% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 15.6 g
Zsír
-
Összesen 27.7 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 199 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 800.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 26 mg
-
Kálcium 201 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 25 mg
-
Foszfor 298 mg
-
Nátrium 248 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 111.9 g
-
Cukor 61 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 76.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 154 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 33 micro
-
Kolin: 149 mg
-
Retinol - A vitamin: 131 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 274 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 279 micro
Összesen
783
kcal
- 7% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 124.7 g
Zsír
-
Összesen 221.7 g
-
Telített zsírsav 157 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 34 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 1591 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6407 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 206 mg
-
Kálcium 1604 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 204 mg
-
Foszfor 2384 mg
-
Nátrium 1981 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 895.5 g
-
Cukor 484 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 608.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1231 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 27 mg
-
D vitamin: 318 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 268 micro
-
Kolin: 1191 mg
-
Retinol - A vitamin: 1049 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 2193 micro
-
β-crypt 35 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2236 micro
Összesen
6256
kcal
- 7% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 4.4 g
Zsír
-
Összesen 7.9 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 57 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 228.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 57 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 85 mg
-
Nátrium 71 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31.9 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 21.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 44 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 42 mg
-
Retinol - A vitamin: 37 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 78 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 80 micro
Összesen
223
kcal
Hozzávalók
A piskótához
A krémhez
-
40 dkg gesztenyemassza
-
4.5 dl növényi habtejszín
-
8 dkg porcukor
-
1 csomag vaníliás pudingpor
-
10 dkg cukor
-
3.3 dl tej
-
5 dkg vaj
-
8 db lapzselatin
A díszítéshez
-
5 dkg étcsokoládé
Elkészítés
A piskótához
- Először a meggyes piskótát készítjük el. A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük. A tojássárgákat a cukorral, rummal habosra keverjük. Hozzáadjuk több lépésben a sütőporral elkevert lisztet. Ezután a kemény fehérjehabot forgatjuk bele óvatosan.
- Kivajazott, lisztezett tortaformába simítjuk. A kimagozott, ha fagyasztott a meggy, akkor a felolvasztott meggyet megszórjuk 2 dkg liszttel, és 2 dkg kristálycukorral. Összeforgatjuk, majd a piskótára egyenletesen rászórjuk.
- Előmelegített 180 fokos sütőben kb 45 percig sütjük. Tűpróba! Ha megsült, rácsra téve kihűtjük.
- A krémhez először a pudingot készítjük el. Kevés tejjel a pudingport és a kristálycukrot kikeverjük. A többi tejet felforraljuk, és a kikevert cukros pudingport hozzácsurgatjuk. 1-2 perc alatt sűrűre főzzük.
- A hideg vízbe áztatott zselatinlapokat kinyomkodjuk, a forró pudinghoz keverjük és feloldjuk benne. Ezután robotgéppel belekeverjük az 5 dkg vajat.
- A felengedett gesztenyemasszát villával összetörjük a rummal. A tejszínhabot 8 dkg porcukorral felverjük. A langyosra hűlt pudingot robotgéppel a gesztenyemasszához keverjük.
- Ezután több lépésben (2-3 adagban) a felvert tejszínhabot is hozzákeverjük a robotgéppel a pudingos krémhez.
- A kihűlt meggyes piskótánkat három részre vágjuk, és megtöltjük a tortát a krémmel. Majd a tetejét, és az oldalát is bevonjuk vele. A krémből kis krémrózsákat nyomunk körbe és középre.
- Az étcsokoládét felolvasztjuk, és díszítésül a tortára mintákat rajzolunk vele.
- Hűtőbe tesszük pár órára, majd szeletelve tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 26
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 29
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 15413
- Feltöltés dátuma: 2012. november 23.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
Gonoszka1
428 recept
Ez a torta is Édesanyám névnapjára készült. Mindenkinek nagyon ízlett, így gyors ütemben fogyott el. Igazából nem gesztenyetortát akartam készíteni, de Édesanyám azt mondta, hogy most gesztenytortát szeretne. Így a franciakrémes torta mellé elkészítettem ezt a tortát is.