r
Nosalty Logó

Gesztenyekrém-torta meggyes piskótával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gonoszka1
Gesztenyekrém-torta meggyes piskótával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 783 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 6256 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 223 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    15.6 g

Zsír

  • Összesen
    27.7 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    199 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    800.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    201 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    298 mg
  • Nátrium
    248 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    111.9 g
  • Cukor
    61 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    154 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    149 mg
  • Retinol - A vitamin:
    131 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    274 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    279 micro
Összesen 783 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    124.7 g

Zsír

  • Összesen
    221.7 g
  • Telített zsírsav
    157 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1591 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6407 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    206 mg
  • Kálcium
    1604 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    204 mg
  • Foszfor
    2384 mg
  • Nátrium
    1981 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    895.5 g
  • Cukor
    484 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    608.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1231 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    268 micro
  • Kolin:
    1191 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1049 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    2193 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2236 micro
Összesen 6256 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    228.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    71 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.9 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    78 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 223 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A piskótához

  1. Először a meggyes piskótát készítjük el. A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük. A tojássárgákat a cukorral, rummal habosra keverjük. Hozzáadjuk több lépésben a sütőporral elkevert lisztet. Ezután a kemény fehérjehabot forgatjuk bele óvatosan.
  2. Kivajazott, lisztezett tortaformába simítjuk. A kimagozott, ha fagyasztott a meggy, akkor a felolvasztott meggyet megszórjuk 2 dkg liszttel, és 2 dkg kristálycukorral. Összeforgatjuk, majd a piskótára egyenletesen rászórjuk.
  3. Előmelegített 180 fokos sütőben kb 45 percig sütjük. Tűpróba! Ha megsült, rácsra téve kihűtjük.
  4. A krémhez először a pudingot készítjük el. Kevés tejjel a pudingport és a kristálycukrot kikeverjük. A többi tejet felforraljuk, és a kikevert cukros pudingport hozzácsurgatjuk. 1-2 perc alatt sűrűre főzzük.
  5. A hideg vízbe áztatott zselatinlapokat kinyomkodjuk, a forró pudinghoz keverjük és feloldjuk benne. Ezután robotgéppel belekeverjük az 5 dkg vajat.
  6. A felengedett gesztenyemasszát villával összetörjük a rummal. A tejszínhabot 8 dkg porcukorral felverjük. A langyosra hűlt pudingot robotgéppel a gesztenyemasszához keverjük.
  7. Ezután több lépésben (2-3 adagban) a felvert tejszínhabot is hozzákeverjük a robotgéppel a pudingos krémhez.
  8. A kihűlt meggyes piskótánkat három részre vágjuk, és megtöltjük a tortát a krémmel. Majd a tetejét, és az oldalát is bevonjuk vele. A krémből kis krémrózsákat nyomunk körbe és középre.
  9. Az étcsokoládét felolvasztjuk, és díszítésül a tortára mintákat rajzolunk vele.
  10. Hűtőbe tesszük pár órára, majd szeletelve tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 29
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 15413
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gesztenyekrém-torta meggyes piskótával
Gonoszka1 428 recept

Ez a torta is Édesanyám névnapjára készült. Mindenkinek nagyon ízlett, így gyors ütemben fogyott el. Igazából nem gesztenyetortát akartam készíteni, de Édesanyám azt mondta, hogy most gesztenytortát szeretne. Így a franciakrémes torta mellé elkészítettem ezt a tortát is.

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...