r
Nosalty Logó

Gellért szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Gellért szelet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A krémhez

A grillázshoz

Összesen 695 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A krémhez

A grillázshoz

Összesen 5545 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A krémhez

A grillázshoz

Összesen 354 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    45.4 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    219 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    438.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    201 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    299 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    122 mg
  • Retinol - A vitamin:
    287 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    146 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    205 micro
Összesen 695 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    83.2 g

Zsír

  • Összesen
    363.4 g
  • Telített zsírsav
    186 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    108 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    48 g
  • Koleszterin
    1752 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3509.7 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    170 mg
  • Kálcium
    614 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    482 mg
  • Foszfor
    1608 mg
  • Nátrium
    589 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    503.8 g
  • Cukor
    315 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    557.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2390 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    307 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    261 micro
  • Kolin:
    978 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2293 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    1168 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1640 micro
Összesen 5545 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    23.1 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    112 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    223.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.1 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    152 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    146 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    74 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    104 micro
Összesen 354 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A grillázshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojásokat szétválasztjuk, és egy csipet sóval felverjük a fehérjét.
  2. A vizet és 2-3 részletben hozzáadva a cukrot, keményre verjük.
  3. A tojássárgákat és az olajat is hozzáadjuk, de csak éppen addig keverjük, amíg egynemű lesz. Végül kanállal óvatosan beleforgatjuk a szódabikarbónával kevert lisztet.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsiben tűpróbáig sütjük (kb. 25 perc).
  5. A krém készítése a következő: darabokra tördeljük a csokoládét, és a tejszínnel felmelegítjük, hogy elolvadjon benne. Hagyjuk kihűlni, 2-3 órára hűtőbe tesszük.
  6. Amíg a krémalap hűl, elkészítjük a grillázst. Durvára vágjuk a diót, és a cukorral együtt kavargatva addig melegítjük, amíg karamellizálódik. Kiszedjük egy tálkára, ha kihűlt, aprítógépben ledaráljuk.
  7. A jól behűtött csokis tejszínt a puha vaj hozzáadásával gépi habverővel kihabosítjuk. Kevés rummal vagy rum aromával ízesíthetjük. A krémből félreteszünk a süti tetejének bevonására, a maradékba pedig belekeverjük az aprított grillázst és a jól lecsepegtetett meggyet.
  8. A kihűlt piskótát lapjában félbevágjuk, és megtöltjük a krémmel. A tetejét bevonjuk a félretett sima krémmel, és megszórjuk darabos grillázzsal. Jól behűtve szeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24×32
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 56
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 12392
  • Feltöltés dátuma: 2014. október 08.

Ajánló

A piskótát két részletben is megsüthetjük, akkor biztosan egyformák lesznek a lapok.

Receptkategóriák

Ez a süti a Gellért rolád "szeletesített" változata. Szerintem kiadósabb, ha nem tekercsben készítjük el. Tudni kell róla, hogy nagyon csokis, nem édes, viszont tömény sütemény. A krémet feltétlenül vajjal (ne margarinnal) és min. 30 %-os habtejszínnel készítsük, hiszen ezek adják a csokihoz az édeskés ízt.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A grillázshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...