Gellért szelet
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 24% Zsír
A tésztához
-
41g tojás52 kcal
-
0g só0 kcal
-
2g víz0 kcal
-
23g cukor87 kcal
-
27 kcal
-
25g finomliszt91 kcal
-
0 kcal
A krémhez
-
25g étcsokoládé137 kcal
-
38g habtejszín110 kcal
-
19g vaj134 kcal
-
13g meggy6 kcal
A grillázshoz
Összesen
695
kcal
- 5% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 24% Zsír
A tésztához
-
330g tojás415 kcal
-
0g só0 kcal
-
16g víz0 kcal
-
180g cukor697 kcal
-
24g napraforgó olaj212 kcal
-
200g finomliszt728 kcal
-
0 kcal
A krémhez
-
200g étcsokoládé1092 kcal
-
300g habtejszín876 kcal
-
150g vaj1076 kcal
-
100g meggy45 kcal
A grillázshoz
Összesen
5545
kcal
- 5% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 24% Zsír
A tésztához
-
21g tojás26 kcal
-
0g só0 kcal
-
1g víz0 kcal
-
11.5g cukor44 kcal
-
1.5g napraforgó olaj14 kcal
-
12.7g finomliszt46 kcal
-
0 kcal
A krémhez
-
12.7g étcsokoládé70 kcal
-
19.1g habtejszín56 kcal
-
9.6g vaj69 kcal
-
6.4g meggy3 kcal
A grillázshoz
Összesen
354
kcal
- 5% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 10.4 g
Zsír
-
Összesen 45.4 g
-
Telített zsírsav 23 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 219 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 438.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 77 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 60 mg
-
Foszfor 201 mg
-
Nátrium 74 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 63 g
-
Cukor 39 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 69.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 299 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 38 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 33 micro
-
Kolin: 122 mg
-
Retinol - A vitamin: 287 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 146 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 205 micro
Összesen
695
kcal
- 5% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 83.2 g
Zsír
-
Összesen 363.4 g
-
Telített zsírsav 186 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 108 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 48 g
-
Koleszterin 1752 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3509.7 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 170 mg
-
Kálcium 614 mg
-
Vas 25 mg
-
Magnézium 482 mg
-
Foszfor 1608 mg
-
Nátrium 589 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 503.8 g
-
Cukor 315 mg
-
Élelmi rost 24 mg
VÍZ
-
Összesen 557.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2390 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 21 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 307 micro
-
K vitamin: 41 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 261 micro
-
Kolin: 978 mg
-
Retinol - A vitamin: 2293 micro
-
α-karotin 14 micro
-
β-karotin 1168 micro
-
β-crypt 28 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1640 micro
Összesen
5545
kcal
- 5% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 5.3 g
Zsír
-
Összesen 23.1 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 112 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 223.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 39 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 31 mg
-
Foszfor 102 mg
-
Nátrium 38 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32.1 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 35.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 152 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 62 mg
-
Retinol - A vitamin: 146 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 74 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 104 micro
Összesen
354
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
6 db tojás
-
1 csipet só
-
2 evőkanál víz
-
18 dkg cukor
-
3 ek napraforgó olaj
-
20 dkg finomliszt
-
1 késhegynyi szódabikarbóna
A krémhez
-
20 dkg étcsokoládé
-
3 dl habtejszín
-
15 dkg vaj
A grillázshoz
Elkészítés
A tésztához
- A tojásokat szétválasztjuk, és egy csipet sóval felverjük a fehérjét.
- A vizet és 2-3 részletben hozzáadva a cukrot, keményre verjük.
- A tojássárgákat és az olajat is hozzáadjuk, de csak éppen addig keverjük, amíg egynemű lesz. Végül kanállal óvatosan beleforgatjuk a szódabikarbónával kevert lisztet.
- Sütőpapírral bélelt tepsiben tűpróbáig sütjük (kb. 25 perc).
- A krém készítése a következő: darabokra tördeljük a csokoládét, és a tejszínnel felmelegítjük, hogy elolvadjon benne. Hagyjuk kihűlni, 2-3 órára hűtőbe tesszük.
- Amíg a krémalap hűl, elkészítjük a grillázst. Durvára vágjuk a diót, és a cukorral együtt kavargatva addig melegítjük, amíg karamellizálódik. Kiszedjük egy tálkára, ha kihűlt, aprítógépben ledaráljuk.
- A jól behűtött csokis tejszínt a puha vaj hozzáadásával gépi habverővel kihabosítjuk. Kevés rummal vagy rum aromával ízesíthetjük. A krémből félreteszünk a süti tetejének bevonására, a maradékba pedig belekeverjük az aprított grillázst és a jól lecsepegtetett meggyet.
- A kihűlt piskótát lapjában félbevágjuk, és megtöltjük a krémmel. A tetejét bevonjuk a félretett sima krémmel, és megszórjuk darabos grillázzsal. Jól behűtve szeleteljük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 24×32
- Sütés ideje: 25 perc
- Receptkönyvben: 56
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 10
- Össznézettség: 12408
- Feltöltés dátuma: 2014. október 08.
Ajánló
A piskótát két részletben is megsüthetjük, akkor biztosan egyformák lesznek a lapok.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Ez a süti a Gellért rolád "szeletesített" változata. Szerintem kiadósabb, ha nem tekercsben készítjük el. Tudni kell róla, hogy nagyon csokis, nem édes, viszont tömény sütemény. A krémet feltétlenül vajjal (ne margarinnal) és min. 30 %-os habtejszínnel készítsük, hiszen ezek adják a csokihoz az édeskés ízt.