Gazpacho, ahogy Fahéj készíti
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
Fahéj
adag
Előkészítés
perc
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
250g paradicsom45 kcal
-
100g kígyóuborka15 kcal
-
25g zöldpaprika4 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
13g vöröshagyma5 kcal
-
25g kenyér69 kcal
-
7 kcal
-
4g vörösborecet1 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
50g víz0 kcal
Összesen
219
kcal
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
1000g paradicsom180 kcal
-
400g kígyóuborka58 kcal
-
100g zöldpaprika16 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
100g kenyér274 kcal
-
26 kcal
-
15g vörösborecet3 kcal
-
32g olívaolaj283 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
200g víz0 kcal
Összesen
866
kcal
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
51.7g paradicsom9 kcal
-
20.7g kígyóuborka3 kcal
-
5.2g zöldpaprika1 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
2.6g vöröshagyma1 kcal
-
5.2g kenyér14 kcal
-
1.7g sűrített paradicsom1 kcal
-
0.8g vörösborecet0 kcal
-
1.7g olívaolaj15 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
10.3g víz0 kcal
Összesen
44
kcal
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 90% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.2 g
Zsír
-
Összesen 9.8 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 427 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 84 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 58 mg
-
Foszfor 132 mg
-
Nátrium 141 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.1 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 427 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 120 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 57 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 44 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 71 micro
-
Kolin: 32 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 270 micro
-
β-karotin 1281 micro
-
β-crypt 27 micro
-
Likopin 8734 micro
-
Lut-zea 411 micro
Összesen
219
kcal
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 90% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 24.9 g
Zsír
-
Összesen 39.3 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 24 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1707.9 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 33 mg
-
Kálcium 334 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 232 mg
-
Foszfor 528 mg
-
Nátrium 565 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 116.5 g
-
Cukor 46 mg
-
Élelmi rost 22 mg
VÍZ
-
Összesen 1708.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 478 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 226 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 177 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 283 micro
-
Kolin: 130 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 1079 micro
-
β-karotin 5125 micro
-
β-crypt 107 micro
-
Likopin 34934 micro
-
Lut-zea 1646 micro
Összesen
866
kcal
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 90% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.3 g
Zsír
-
Összesen 2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 88.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 17 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 27 mg
-
Nátrium 29 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 88.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 25 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 56 micro
-
β-karotin 265 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 1805 micro
-
Lut-zea 85 micro
Összesen
44
kcal
Hozzávalók
-
1 kg paradicsom
-
1 közepes db kígyóuborka
-
2 gerezd fokhagyma
-
1 kis db vöröshagyma
-
2 szelet kenyér
-
2 ek sűrített paradicsom
-
4 ek olívaolaj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
2 dl víz
Elkészítés
- A paradicsomokat leforrázzuk, aztán hideg vízbe tesszük, így héjukat könnyen lehúzhatjuk. Az uborkát és a hagymákat megszabadítjuk héjuktól, a paprikát a csumájától és a magoktól.
- Mindent feldarabolunk, és a felkockázott kenyérrel összekeverjük. Megsózzuk, és hűtőbe tesszük, míg a paradicsom átitatja a kenyeret, s minden jól lehűl.
- Utána az egészet összeturmixoljuk az összes többi hozzávalóval. A fűszerezés mindenkinek ízlése szerint történik. Tehetünk még bele mindenféle zöldfűszert, amit szeretünk. Annyi vizet (1-2 dl) turmixolunk hozzá, hogy sűrű krémleves állagú legyen.
- Kicsit még hűtőbe tesszük, hogy az ízek jól összeérjenek. Pirított kenyérrel tálaljuk, de összeaprított zöldségdarabok is szolgálhatnak levesbetétül.
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 176
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 15818
- Feltöltés dátuma: 2015. július 31.
Ajánló
Ez egy alaprecept. Ízlés és hangulat szerint kerülhet még bele bazsalikom+oregánó vagy petrezselyemzöld vagy zellerlevél vagy őrölt köménymag.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
-
Speciális étrendek:
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:
Fahéj
288 recept
Amikor tombol a kánikula, sokat gondolkodom azon, hogyan lehetne az étkezésünket hozzá alakítani. Ez a főzés nélkül készülő hideg zöldségleves kitűnő hűsítő, egészséges nyári fogás.