r
Nosalty Logó

Gazpacho

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
ze(n)derta
Gazpacho
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 321 kcal
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1284 kcal
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 62 kcal
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    18.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    518.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    99 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    144 mg
  • Nátrium
    198 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.8 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    458.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    118 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    83 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    283 micro
  • β-karotin
    1257 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    6947 micro
  • Lut-zea
    372 micro
Összesen 321 kcal
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.2 g

Zsír

  • Összesen
    73.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2075.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    396 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    245 mg
  • Foszfor
    578 mg
  • Nátrium
    793 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    139.4 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    1832.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    473 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    166 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    195 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    332 micro
  • Kolin:
    130 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1133 micro
  • β-karotin
    5026 micro
  • β-crypt
    101 micro
  • Likopin
    27788 micro
  • Lut-zea
    1487 micro
Összesen 1284 kcal
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.4 g

Zsír

  • Összesen
    3.5 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    98.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    27 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    87 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    54 micro
  • β-karotin
    239 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    1319 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 62 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A paradicsomot és az uborkát megmossuk, a hagymát meghámozzuk.
  2. Nagyobb darabokra vágjuk a hozzávalókat (a kenyeret is) és egy tálban összekeverjük, megsózzuk.
  3. Összekeverjük a balzsamecetet4 ek olívaolajjal és rálocsoljuk a keverékre.
  4. Folpack fóliával letakarjuk és a hűtőszekrényben legalább 12 óráig (de jobb, ha egy egész napig) érni hagyjuk.
  5. Kivesszük a hűtőszekrényből, és a fokhagymát hozzáadva összeturmixoljuk.
  6. Kb. azonos mennyiségű vízzel felhigítjuk, hogy még sűrű, de leves állagú legyen.
  7. Belekeverjük a maradék olívaolajat, borsozzuk és ha szükséges sózzuk.
  8. Hidegen tálaljuk. Felkockázott uborkát tehetünk bele betétnek.
  • Receptkönyvben: 381
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 96348
  • Feltöltés dátuma: 2009. június 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gazpacho
ze(n)derta 188 recept

Valamennyi nemzetnek megvannak a maradék kenyér felhasználására a saját receptjei. A spanyol konyhákban így csinálják.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...