r
Nosalty Logó

Gazdag lencse-sárgaborsóleves

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
SZ.I.Z.
Gazdag lencse-sárgaborsóleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 245 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 2927 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 62 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.2 g

Zsír

  • Összesen
    6.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    699.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    187 mg
  • Nátrium
    399 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    325.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    173 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    70 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    114 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    619 micro
  • β-karotin
    1683 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    258 micro
Összesen 245 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    169.9 g

Zsír

  • Összesen
    78 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    227 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8395.1 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    203 mg
  • Kálcium
    603 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    494 mg
  • Foszfor
    2243 mg
  • Nátrium
    4791 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    394.6 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    78 mg

VÍZ

  • Összesen
    3905.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2070 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    204 mg
  • D vitamin:
    63 micro
  • K vitamin:
    838 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    42 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1367 micro
  • Kolin:
    639 mg
  • Retinol - A vitamin:
    79 micro
  • α-karotin
    7427 micro
  • β-karotin
    20191 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    3097 micro
Összesen 2927 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    1.7 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    178.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    48 mg
  • Nátrium
    102 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    82.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    158 micro
  • β-karotin
    428 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 62 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A felkockázott húst az olajon megkérgesítjük, közben hozzáforgatjuk az apróra vágott vöröshagymát. (Ha színhús nélkül dolgozunk, akkor az olajon megdinszteljük a hagymát.)
  2. Lehúzzuk a tűzről, megszórjuk pirospaprikával, rányomjuk a fokhagymát.
  3. Beleöntjük a lencsét, felengedjük vízzel. (Ha füstölt húst, csontos húst, kolbászt vagy virslit szeretnénk, az is most menjen, hogy főjön bele az íze.)
  4. Ha felforrt, mehet bele az összes ízesítő.
  5. Kb. 20-25 perc főzés után következik a sárgaborsó és a zöldségek. (Répák karikázva, karalábé kockákra vágva.)
  6. Mikor már majdnem teljesen puha minden, hozzáadjuk a csipetke tarhonyát.
  7. Ha az összetevők megfőttek, egy kevés habarást rakunk a levesre: a lisztet jól elkeverjük a tejföllel, aztán a főzőlével hígítunk és hőkiegyenlítünk.
  8. Ezt beleöntjük folyamatos keverés mellett, és egy-két percig együtt főzzük. Meghintjük petrezselyemzölddel.
  9. Tálaláskor, aki szereti, friss puha kenyeret adhatunk mellé.
  • Receptkönyvben: 29
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 639
  • Feltöltés dátuma: 2021. március 31.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gazdag lencse-sárgaborsóleves
SZ.I.Z. 10 recept

Ez ismét egy mix, a sárgaborsó és a lencse remek ízharmóniát ad. A többi hozzávaló pedig (attól függően, mi van otthon, mit szeretünk) teljesen jól variálható, és van egy tartalmas levesünk :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...