r
Nosalty Logó

Gazdag lencse-sárgaborsóleves

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
SZ.I.Z.
Gazdag lencse-sárgaborsóleves
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

245
Kalória
14.2g
Fehérje
32.9g
Szénhidrátok
6.5g
Zsír
325.5g
Víz
19g
Koleszterin
6.5g
Rost
3.5g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 245 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 2927 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 62 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.2 g

Zsír

  • Összesen
    6.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    699.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    187 mg
  • Nátrium
    399 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    325.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    173 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    70 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    114 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    619 micro
  • β-karotin
    1683 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    258 micro
Összesen 245 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    169.9 g

Zsír

  • Összesen
    78 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    227 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8395.1 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    203 mg
  • Kálcium
    603 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    494 mg
  • Foszfor
    2243 mg
  • Nátrium
    4791 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    394.6 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    78 mg

Víz

  • Összesen
    3905.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2070 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    204 mg
  • D vitamin:
    63 micro
  • K vitamin:
    838 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    42 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1367 micro
  • Kolin:
    639 mg
  • Retinol - A vitamin:
    79 micro
  • α-karotin
    7427 micro
  • β-karotin
    20191 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    3097 micro
Összesen 2927 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    1.7 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    178.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    48 mg
  • Nátrium
    102 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    82.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    158 micro
  • β-karotin
    428 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 62 kcal

Elkészítés

  1. A felkockázott húst az olajon megkérgesítjük, közben hozzáforgatjuk az apróra vágott vöröshagymát. (Ha színhús nélkül dolgozunk, akkor az olajon megdinszteljük a hagymát.)
  2. Lehúzzuk a tűzről, megszórjuk pirospaprikával, rányomjuk a fokhagymát.
  3. Beleöntjük a lencsét, felengedjük vízzel. (Ha füstölt húst, csontos húst, kolbászt vagy virslit szeretnénk, az is most menjen, hogy főjön bele az íze.)
  4. Ha felforrt, mehet bele az összes ízesítő.
  5. Kb. 20-25 perc főzés után következik a sárgaborsó és a zöldségek. (Répák karikázva, karalábé kockákra vágva.)
  6. Mikor már majdnem teljesen puha minden, hozzáadjuk a csipetke tarhonyát.
  7. Ha az összetevők megfőttek, egy kevés habarást rakunk a levesre: a lisztet jól elkeverjük a tejföllel, aztán a főzőlével hígítunk és hőkiegyenlítünk.
  8. Ezt beleöntjük folyamatos keverés mellett, és egy-két percig együtt főzzük. Meghintjük petrezselyemzölddel.
  9. Tálaláskor, aki szereti, friss puha kenyeret adhatunk mellé.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 70 perc

Ez ismét egy mix, a sárgaborsó és a lencse remek ízharmóniát ad. A többi hozzávaló pedig (attól függően, mi van otthon, mit szeretünk) teljesen jól variálható, és van egy tartalmas levesünk :)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Kapros zöldbableves

A zöldbableves egy ízletes és tápláló étel, amely tökéletes választás lehet akár főétel gyanánt is. Friss zöldbab, zöldségek és fűszerek harmonikus kombinációja, mely nemcsak a ...

Gerzsenyi Flóra

Tradicionális minestrone

Ha van olyan recept, ami tökéletesen megtestesíti a tradicionális olasz konyha szerény gazdagságát, egészen biztosan a minestrone az. A leves, amit bármelyik évszakban megfőzhetünk a ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!