r
Nosalty Logó

Gazdag csokoládés nassolnivaló

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
TV Paprika
Gazdag csokoládés nassolnivaló
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A süteményhez

A csokoládémázhoz

Összesen 912 kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A süteményhez

A csokoládémázhoz

Összesen 5472 kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A süteményhez

A csokoládémázhoz

Összesen 352 kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.7 g

Zsír

  • Összesen
    47 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    207 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    771.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    153 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    121 mg
  • Foszfor
    347 mg
  • Nátrium
    118 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    119.5 g
  • Cukor
    89 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    71 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    317 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    114 mg
  • Retinol - A vitamin:
    311 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    68 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    180 micro
Összesen 912 kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    76.4 g

Zsír

  • Összesen
    282.2 g
  • Telített zsírsav
    159 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    82 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    1242 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4630.5 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    137 mg
  • Kálcium
    918 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    726 mg
  • Foszfor
    2083 mg
  • Nátrium
    711 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    717 g
  • Cukor
    536 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

VÍZ

  • Összesen
    425.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1899 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    164 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    204 micro
  • Kolin:
    683 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1867 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    405 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1078 micro
Összesen 5472 kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    18.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    80 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    298.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    134 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.3 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    123 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    120 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 352 kcal

Hozzávalók

A süteményhez

A csokoládémázhoz

Elkészítés

A süteményhez

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra (gáztűzhelynél 4-es fokozat). Vajazzunk ki egy 23 centiméteres, négyzet alakú tepsit, és béleljük ki sütőpapírral.
  2. Keverjük össze a lisztet, a kakaót, a sütőport és a sót. Robotgéppel keverjük krémesre a vajat, a cukrot és a vaníliakivonatot. Egyenként forgassuk bele a tojások sárgájáit, és alaposan dolgozzuk össze. A robotgépet állítsuk alacsony fokozatra, és adagonként váltakozva keverjük bele a száraz alapanyagokat, a csokoládét és a joghurtot.
  3. Robotgéppel verjük kemény habbá a tojások fehérjéit, és spatulával óvatosan forgassuk bele a tésztába. Kanalazzuk az előkészített tepsibe, és süssük 40-50 percig.
  4. Hagyjuk hűlni a tepsiben 15 percig, majd borítsuk rácsra a süteményt. Húzzuk le a sütőpapírt az aljáról, és hagyjuk teljesen kihűlni.
  5. A mázhoz vízfürdő fölött olvasszuk össze a csokoládét és a vajat, húzzuk félre a tűzről, majd a porcukorral keverjük fényes mázzá. Kenjük le vele a süteményt, és a tetejét díszítsük dióval.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 134
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 9629
  • Feltöltés dátuma: 2014. november 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gazdag csokoládés nassolnivaló
TV Paprika 35 recept

A cseppet sem barátságos januári időjárásban vigasztaljuk magunkat ellenállhatatlan desszertekkel. Persze csak ha nem volt újévi fogadalmunk a nassolnivalók távol tartása.

Hozzávalók

A süteményhez

A csokoládémázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...