r
Nosalty Logó

Gazdag almás tekercs

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Marcsus
Gazdag almás tekercs
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A töltelék

A tészta

565
Kalória
7.4g
Fehérje
112g
Szénhidrátok
12g
Zsír
183.5g
Víz
26.9g
Koleszterin
6.8g
Rost
57.7g
Cukor
  • 2% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A töltelék

A tészta

Összesen 565 kcal
  • 2% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A töltelék

A tészta

Összesen 2259 kcal
  • 2% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A töltelék

A tészta

Összesen 172 kcal
  • 2% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    12 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    430.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    226 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    112 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    183.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    90 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    62 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 565 kcal
  • 2% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.6 g

Zsír

  • Összesen
    47.8 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1723.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    70 mg
  • Kálcium
    177 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    132 mg
  • Foszfor
    429 mg
  • Nátrium
    905 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    447.9 g
  • Cukor
    231 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

Víz

  • Összesen
    733.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    361 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    336 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    249 micro
  • β-crypt
    69 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    214 micro
Összesen 2259 kcal
  • 2% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.2 g

Zsír

  • Összesen
    3.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    128.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    32 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.5 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    54.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 172 kcal

Elkészítés

A töltelék

  1. Az olajat egy serpenyőben felmelegítjük, rádobjuk az almát, cukrot, fahéjat, és ráöntünk egy evőkanál vizet.
  2. Főzzük kb. 15 percig, vagy amíg megpuhul.
  3. A kukoricakeményítőt összekeverjük 6 ek. vízzel.
  4. A mazsolát az almához adjuk, és állandó kevergetés mellett hozzáöntjük a keményítőt, ha látjuk, hogy sűrűsödik, levesszük a tűzről.
  5. Lehűtjük.

A tészta

  1. Összekeverjük a liszttel a cukrot és a sót, hozzáadjuk a vajat nagyon kis darabokra vágva, és jól eldolgozzuk. Annyi vizet adunk hozzá, amennyi szükséges, hogy nyújtható tésztát kapjunk.
  2. Félretesszük 5 percet pihenni.
  3. Lisztezett deszkán 20×30 cm-re nyújtjuk. Rögtön átrakjuk egy darab sütőpapírra, és a hosszú felének egyik szélére, hosszában rápakoljuk a tölteléket.
  4. A sütőpapírral feltekerjük a tésztát, megkenjük tojásfehérjével, és megszórjuk a porcukorral. A sütőpapírral együtt átemeljük a tepsire. A tetejét kissé bevágjuk ott, ahol majd szeletelni szeretnénk.
  5. 190 fokos sütőben, 35-40 percig sütjük, vagy amíg kissé barna nem lesz. Pihentessük fél órát, utána óvatosan szeletelve, porcukrozva tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Ha létezik hisztis tészta, akkor ez az! Nagyon kezelhetetlen, azért készítem még a mai napig is már sokadszor, mert amikor elkészül, egy igazi meglepetést kapunk. Ehetjük melegen vanília fagyival, de másnap az igazi, hidegen. A recept egy tekercsre szól, ami kb. 25 cm hosszú, ebből 8 szelet lesz, és kb. 4 adag. A cukor mennyisége a töltelékben attól függ, milyen almát használunk, én most granny smith-tel készítettem, és nem volt elég a három kanál.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Házi citromos mignon

Ha már egyszer nekivágunk a házi mignon elkészítésének, jobb, ha eszközölünk pár változtatást. Hiszen a klasszikus, retró sütemény émelygős fondant-ja és fullasztó vajkrémje ...

Lakos Benedek

Hájas tészta

Nevezhetnénk a „legbűnösebb levelesnek” is, olyan mennyiségű sertéshájjal készül ez a lemezes, ropogós, foszlós sütemény. De el kell ettől tekinteni, hiszen tényleg felejthetetlen ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!