Garnélás sült rizs
- 6% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
47g jázmin rizs167 kcal
-
18g tojás23 kcal
-
1g víz0 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
-
35 kcal
-
61g újhagyma12 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
21g csiperkegomba4 kcal
-
3g halszósz1 kcal
-
33g vízigesztenye17 kcal
-
42g garnéla30 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
- 6% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
280g jázmin rizs1002 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
8g víz0 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
-
24g napraforgó olaj212 kcal
-
368g újhagyma71 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
125g csiperkegomba27 kcal
-
20g halszósz7 kcal
-
200g vízigesztenye100 kcal
-
250g garnéla178 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
- 6% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
20.2g jázmin rizs72 kcal
-
7.9g tojás10 kcal
-
0.6g víz0 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
-
1.7g napraforgó olaj15 kcal
-
26.5g újhagyma5 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
2 kcal
-
1.4g halszósz1 kcal
-
14.4g vízigesztenye7 kcal
-
18g garnéla13 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
- 6% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 12.5 g
Zsír
-
Összesen 6.4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 113 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 881.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 27 mg
-
Kálcium 64 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 39 mg
-
Foszfor 216 mg
-
Nátrium 531 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 45.2 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 137.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 67 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 77 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 154 micro
-
Kolin: 93 mg
-
Retinol - A vitamin: 48 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 220 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 500 micro
- 6% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 75.1 g
Zsír
-
Összesen 38.2 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 675 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5291.5 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 162 mg
-
Kálcium 382 mg
-
Vas 20 mg
-
Magnézium 232 mg
-
Foszfor 1297 mg
-
Nátrium 3184 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 271 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 825.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 401 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 16 mg
-
C vitamin: 48 mg
-
D vitamin: 93 micro
-
K vitamin: 460 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 23 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 924 micro
-
Kolin: 560 mg
-
Retinol - A vitamin: 291 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1321 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2998 micro
- 6% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 5.4 g
Zsír
-
Összesen 2.7 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 49 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 381.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 28 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 93 mg
-
Nátrium 229 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 59.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 29 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 33 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 67 micro
-
Kolin: 40 mg
-
Retinol - A vitamin: 21 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 95 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 216 micro
Hozzávalók
Elkészítés
- Karikázzuk fel az újhagymát, zúzzuk rá a fokhagymát, csepegtessük le a konzervek levét, és sós vízben főzzük puhára a rizst. A főzővizéhez adjuk hozzá a kurkumát is, és keverjük el benne. Ha megfőtt, tartsuk melegen.
- A 2 tojást külön-külön habarjuk össze 2-2 teáskanál hideg vízzel, sóval és borssal.
- 2 teáskanál olajat forrósítsunk fel a wokban. Egy tojást tegyünk bele és hintáztatva a wokot, folyassuk szét az edény falán. Hagyjuk, hogy összeálljon, majd csúsztassuk tányérra. A második tojást ugyanígy készítsük el. Az omletteket vágjuk kb. 2 cm-es négyzetekre.
- A maradék olajat erősen hevítsük fel a wokban. Tegyük bele az újhagymát és a fokhagymát, pirítsuk őket 1-2 percig. Adjuk hozzá a csiperkét, és pároljuk 2-3 percig.
- Keverjük bele a halszószt, adjuk hozzá a vízigesztenyét vagy bambuszrügyet és a garnélát, kevergetve pároljuk kb. 5 percig.
- Tegyük bele a főtt rizst, keverjük át, adjuk hozzá az omletteket is, és néhány perc alatt alaposan forrósítsuk fel.
- Receptkönyvben: 46
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 29
- Össznézettség: 11492
- Feltöltés dátuma: 2012. március 20.
Ajánló
A wok használatnál az a lényeg, hogy jó forró legyen a serpenyő. Legjobb, ha mindennel előkészülünk és a kezünk ügyébe helyezünk, hogy csak bele kelljen dobálni a hozzávalókat. CTRL + Q to Enable/Disable GoPhoto.it CTRL + Q to Enable/Disable GoPhoto.it
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Párom kedveli a kínai konyhát, és már egy ideje foglalkoztatta a gondolat, hogy ő is szivesen megpróbálna ilyen jellegű kajákat készíteni, de valahogy nem mert belevágni a dologba. Nem volt mit tenni, megleptem hát egy wokkal, és hozzá egy szakácskönyvvel! :) Mondanom se kell, nagyon örült neki, és ez volt az a recept, amivel felavattuk a serpenyőt. :) Nemrég viszont felfedeztem egy kis csomag, a mélyhűtőben lapuló garnélát, és rögtön ez a recept jutott eszembe. Apró változtatással el is készítettem. :)