r
Nosalty Logó

Garnélás spaghetti

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Vivesz
Garnélás spaghetti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 810 kcal
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 4051 kcal
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 199 kcal
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.3 g

Zsír

  • Összesen
    28.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    151 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1776.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    112 mg
  • Kálcium
    117 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    105 mg
  • Foszfor
    546 mg
  • Nátrium
    885 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    95.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    231.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    111 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    160 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    325 micro
  • Kolin:
    123 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    559 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    5558 micro
  • Lut-zea
    532 micro
Összesen 810 kcal
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    171.5 g

Zsír

  • Összesen
    142.1 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    64 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    756 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8881 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    560 mg
  • Kálcium
    584 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    527 mg
  • Foszfor
    2731 mg
  • Nátrium
    4427 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    475.7 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    1159.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    557 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    77 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    798 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    57 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1625 micro
  • Kolin:
    613 mg
  • Retinol - A vitamin:
    324 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2793 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    27790 micro
  • Lut-zea
    2660 micro
Összesen 4051 kcal
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    434.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    134 mg
  • Nátrium
    217 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    80 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    137 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1361 micro
  • Lut-zea
    130 micro
Összesen 199 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy lábasban bő mennyiségű vizet felteszünk melegedni. Majd mehet bele a tészta, amit al dente állagúra főzünk.
  2. A felengedett garnélát megpirítjuk az olívaolajon, sózzuk, borsozzuk, majd kiszedjük a serpenyőből és félretesszük.
  3. Ugyanabban a serpenyőben a fokhagymát épphogy csak megfuttatjuk, majd felöntjük a passzírozott paradicsommal, borral és a forró vízzel. Nagy lángon addig főzzük, amíg kissé be nem sűrűsödik. Azután beletesszük a mascarponét, a petrezselymet és a garnélát, majd az egészet összerottyantjuk. A már közben megfőtt tésztával összekeverjük, és kész is.
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 354
  • Tegnapi nézettség: 19
  • 7 napos nézettség: 105
  • Össznézettség: 35730
  • Feltöltés dátuma: 2019. március 18.

Ajánló

Mellé egy száraz fehérbort ajánlok, és mivel az olaszok halas tésztákat nem esznek parmezánnal, így nem ajánlom hozzá. De igazából ízlés kérdése :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ismét egy gyors és krémes pasta, ami a kedvenceim közé tartozik :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...