adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 4% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 2% Zsír
Összesen
352
kcal
- 4% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 2% Zsír
Összesen
706
kcal
- 4% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 22.2 g
Zsír
-
Összesen 9.8 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 126 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1354.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 40 mg
-
Kálcium 144 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 95 mg
-
Foszfor 476 mg
-
Nátrium 593 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 47 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 428 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 84 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 53 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 36 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 106 micro
-
Kolin: 130 mg
-
Retinol - A vitamin: 54 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 359 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 911 micro
Összesen
352
kcal
- 4% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 44.4 g
Zsír
-
Összesen 19.6 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 252 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2709 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 80 mg
-
Kálcium 288 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 190 mg
-
Foszfor 952 mg
-
Nátrium 1186 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 94 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 856 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 168 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 107 mg
-
D vitamin: 18 micro
-
K vitamin: 73 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 211 micro
-
Kolin: 261 mg
-
Retinol - A vitamin: 108 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 718 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1822 micro
Összesen
706
kcal
- 4% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.8 g
Zsír
-
Összesen 1.7 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 22 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 231.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 25 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 81 mg
-
Nátrium 101 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 73 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 14 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 9 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 61 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 155 micro
Összesen
61
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A burgonyát megmossuk, és fövő sós vízben 20 percig főzzük. Leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, meghámozzuk.
- A hagymát meghántjuk, apróra vágjuk. A rukkolát megmossuk, jól lecsöpögtetjük.
- A gombát megtisztítjuk, kettévágjuk. 1 ek olajban körben megpirítjuk, hozzáadjuk a hagymát, és további 2-3 percig pirítjuk. Kivesszük. A burgonyát a visszamaradt zsiradékban kb. 5 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a gombás keveréket. Sóval, borssal és citromlével ízesítjük. Hozzáadjuk a rukkolát.
- A garnélákat megmossuk, szárazra töröljük. A fokhagymát megtisztítjuk, szeletekre vágjuk. A kettőt a maradék 1 ek olajban 3-4 percig sütjük. A gombás burgonyára szórjuk.
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 90
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 3991
- Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 15.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
A receptet egy német folyóiratban láttam meg. Megtetszett, és el lett készítve. Nem bántuk meg, nagyon finom.