r
Nosalty Logó

Garnélafarok rántva steakburgonyával és salsa rosa-val

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Kornél
Garnélafarok rántva steakburgonyával és salsa rosa-val
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 1635 kcal
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 6536 kcal
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 225 kcal
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    58.7 g

Zsír

  • Összesen
    90.7 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    454 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3630.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    132 mg
  • Kálcium
    282 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    135 mg
  • Foszfor
    953 mg
  • Nátrium
    2114 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    143.5 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    367.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    197 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    165 micro
  • Kolin:
    345 mg
  • Retinol - A vitamin:
    193 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    1809 micro
  • Lut-zea
    237 micro
Összesen 1635 kcal
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    235 g

Zsír

  • Összesen
    363 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    136 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    106 g
  • Koleszterin
    1815 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    14520.5 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    530 mg
  • Kálcium
    1129 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    541 mg
  • Foszfor
    3813 mg
  • Nátrium
    8455 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    573.9 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    1469.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    788 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    13 micro
  • E vitamin:
    121 mg
  • C vitamin:
    108 mg
  • D vitamin:
    139 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    43 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    661 micro
  • Kolin:
    1379 mg
  • Retinol - A vitamin:
    772 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    195 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    7237 micro
  • Lut-zea
    947 micro
Összesen 6536 kcal
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    12.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    500.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    291 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    249 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 225 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A garnélafarkakat mossuk, tisztítsuk meg.
  2. Távolítsuk el a páncéljukat, a farok legvégén található vastagabb páncéldarab kivételével.
  3. Sózzuk, majd panírozzuk be a farkakat.
  4. A sütőt melegítsük elő 220 fokra. A burgonyát szeleteljük gerezdekre, majd tegyük fel főni. Ha félig puhára főtt, vegyük le a tűzről, hűtsük ki, majd forgassuk bele alaposan a réteslisztbe.
  5. Tegyünk fel egy nagyobb serpenyőt a tűzre, és a libazsíron pirítsuk meg a burgonyákat. Amikor pirosra sültek, vegyük le a tűzről, sózzuk, borsozzuk, szórjunk rá fűszerpaprikát, majd zúzott fokhagymával szórjuk meg, és alaposan forgassuk össze. Ezt követően tegyük a serpenyőt az előmelegített sütőbe, és 15 perc alatt süssük készre.
  6. Készítsük el a szószt (salsa rosa-t): egy tálba tegyük bele a ketchup-ot, a majonézt, valamint a brandy-t, és jól keverjük össze.
  7. A garnélafarkakat forró olajban süssük ki.
  8. Tálaljuk azonnal, és a "salsa rosa-t" adjuk mellé külön mártásos edényben.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 43
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 21295
  • Feltöltés dátuma: 2010. január 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Garnélafarok rántva steakburgonyával és salsa rosa-val
Kornél 167 recept

Ez egy könnyen elkészíthető ízletes, és különleges előétel. Ha nem kapunk friss garnélafarkat, használhatunk előfőzöttet is. A lényeg, hogy a páncélt mindig távolítsuk el, a panírozás előtt. Ha valaki nem kedveli a ketchup édeskés ízét, akkor dippingnek készíthetünk ún. salsa bianca-t is (ennek összetevői: majonéz, metélőhagyma, fokhagyma, só, bors). Ezzel a szósszal is tökéletes, vagy adott esetben mindkét szószt kínálhatjuk hozzá.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...