r
Nosalty Logó

Garnélafarok rántva steakburgonyával és salsa rosa-val

0,0

0 ÉRTÉKELÉS1 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Kornél
Garnélafarok rántva steakburgonyával és salsa rosa-val
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

1635
Kalória
58.7g
Fehérje
143.5g
Szénhidrátok
90.7g
Zsír
367.4g
Víz
453.8g
Koleszterin
7.8g
Rost
8.7g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 1635 kcal
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 6536 kcal
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 225 kcal
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    58.7 g

Zsír

  • Összesen
    90.7 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    454 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3630.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    132 mg
  • Kálcium
    282 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    135 mg
  • Foszfor
    953 mg
  • Nátrium
    2114 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    143.5 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    367.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    197 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    165 micro
  • Kolin:
    345 mg
  • Retinol - A vitamin:
    193 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    1809 micro
  • Lut-zea
    237 micro
Összesen 1635 kcal
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    235 g

Zsír

  • Összesen
    363 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    136 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    106 g
  • Koleszterin
    1815 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    14520.5 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    530 mg
  • Kálcium
    1129 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    541 mg
  • Foszfor
    3813 mg
  • Nátrium
    8455 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    573.9 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

Víz

  • Összesen
    1469.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    788 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    13 micro
  • E vitamin:
    121 mg
  • C vitamin:
    108 mg
  • D vitamin:
    139 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    43 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    661 micro
  • Kolin:
    1379 mg
  • Retinol - A vitamin:
    772 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    195 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    7237 micro
  • Lut-zea
    947 micro
Összesen 6536 kcal
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    12.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    500.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    291 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    50.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    249 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 225 kcal

Elkészítés

  1. A garnélafarkakat mossuk, tisztítsuk meg.
  2. Távolítsuk el a páncéljukat, a farok legvégén található vastagabb páncéldarab kivételével.
  3. Sózzuk, majd panírozzuk be a farkakat.
  4. A sütőt melegítsük elő 220 fokra. A burgonyát szeleteljük gerezdekre, majd tegyük fel főni. Ha félig puhára főtt, vegyük le a tűzről, hűtsük ki, majd forgassuk bele alaposan a réteslisztbe.
  5. Tegyünk fel egy nagyobb serpenyőt a tűzre, és a libazsíron pirítsuk meg a burgonyákat. Amikor pirosra sültek, vegyük le a tűzről, sózzuk, borsozzuk, szórjunk rá fűszerpaprikát, majd zúzott fokhagymával szórjuk meg, és alaposan forgassuk össze. Ezt követően tegyük a serpenyőt az előmelegített sütőbe, és 15 perc alatt süssük készre.
  6. Készítsük el a szószt (salsa rosa-t): egy tálba tegyük bele a ketchup-ot, a majonézt, valamint a brandy-t, és jól keverjük össze.
  7. A garnélafarkakat forró olajban süssük ki.
  8. Tálaljuk azonnal, és a "salsa rosa-t" adjuk mellé külön mártásos edényben.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 perc
  • Sütés ideje: 30 perc

Ez egy könnyen elkészíthető ízletes, és különleges előétel. Ha nem kapunk friss garnélafarkat, használhatunk előfőzöttet is. A lényeg, hogy a páncélt mindig távolítsuk el, a panírozás előtt. Ha valaki nem kedveli a ketchup édeskés ízét, akkor dippingnek készíthetünk ún. salsa bianca-t is (ennek összetevői: majonéz, metélőhagyma, fokhagyma, só, bors). Ezzel a szósszal is tökéletes, vagy adott esetben mindkét szószt kínálhatjuk hozzá.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Zsályás sült brokkoli

Nagyon jól érzi magát a zsálya hátul a kertben, na én meg jól megtéptem. :o) Az allrecipes oldalon találtam ezt a receptet, és mindenki ódákat zengett róla. Nekem meg azért tetszett ...

Maradékmentő sonkás-sajtos krokett

Soha, de soha ne dobjátok ki a maradék burgonyapürét! Megmutatjuk a legjobb felhasználási módját egy gyors és egyszerű recepttel. Mindenképp próbáljátok ki, akár sima törtburgonyás ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!