Garnélafarok rántva steakburgonyával és salsa rosa-val
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Kornél
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 9% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 14% Zsír
-
250g garnéla178 kcal
-
175g burgonya101 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
15g ketchup15 kcal
-
23g majonéz120 kcal
-
3g brandy7 kcal
-
41g tojás52 kcal
-
50g zsemlemorzsa198 kcal
-
50g finomliszt182 kcal
-
50g rétesliszt182 kcal
-
4g libazsír34 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
64g napraforgó olaj564 kcal
Összesen
1635
kcal
- 9% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 14% Zsír
-
1000g garnéla710 kcal
-
700g burgonya404 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
60g ketchup61 kcal
-
90g majonéz482 kcal
-
12g brandy28 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
200g zsemlemorzsa790 kcal
-
200g finomliszt728 kcal
-
200g rétesliszt728 kcal
-
15g libazsír135 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
255g napraforgó olaj2254 kcal
Összesen
6536
kcal
- 9% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 14% Zsír
-
34.4g garnéla24 kcal
-
24.1g burgonya14 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
2.1g ketchup2 kcal
-
3.1g majonéz17 kcal
-
0.4g brandy1 kcal
-
5.7g tojás7 kcal
-
6.9g zsemlemorzsa27 kcal
-
6.9g finomliszt25 kcal
-
6.9g rétesliszt25 kcal
-
0.5g libazsír5 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
8.8g napraforgó olaj78 kcal
Összesen
225
kcal
- 9% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 58.7 g
Zsír
-
Összesen 90.7 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 34 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 27 g
-
Koleszterin 454 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3630.1 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 132 mg
-
Kálcium 282 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 135 mg
-
Foszfor 953 mg
-
Nátrium 2114 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 143.5 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 367.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 197 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 30 mg
-
C vitamin: 27 mg
-
D vitamin: 35 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 165 micro
-
Kolin: 345 mg
-
Retinol - A vitamin: 193 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 49 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 1809 micro
-
Lut-zea 237 micro
Összesen
1635
kcal
- 9% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 235 g
Zsír
-
Összesen 363 g
-
Telített zsírsav 53 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 136 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 106 g
-
Koleszterin 1815 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 14520.5 g
-
Cink 19 mg
-
Szelén 530 mg
-
Kálcium 1129 mg
-
Vas 24 mg
-
Magnézium 541 mg
-
Foszfor 3813 mg
-
Nátrium 8455 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 573.9 g
-
Cukor 35 mg
-
Élelmi rost 31 mg
VÍZ
-
Összesen 1469.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 788 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 13 micro
-
E vitamin: 121 mg
-
C vitamin: 108 mg
-
D vitamin: 139 micro
-
K vitamin: 44 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 43 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 661 micro
-
Kolin: 1379 mg
-
Retinol - A vitamin: 772 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 195 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 7237 micro
-
Lut-zea 947 micro
Összesen
6536
kcal
- 9% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 8.1 g
Zsír
-
Összesen 12.5 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 63 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 500.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 39 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 131 mg
-
Nátrium 291 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 50.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 27 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 47 mg
-
Retinol - A vitamin: 27 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 7 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 249 micro
-
Lut-zea 33 micro
Összesen
225
kcal
Hozzávalók
-
70 dkg burgonya
-
2 gerezd fokhagyma
-
60 g ketchup
-
9 dkg majonéz
-
1.5 ek brandy
-
3 db tojás
-
20 dkg zsemlemorzsa
-
20 dkg finomliszt
-
20 dkg rétesliszt
-
1 ek libazsír
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
fűszerpaprika ízlés szerint
-
3 dl napraforgó olaj
Elkészítés
- A garnélafarkakat mossuk, tisztítsuk meg.
- Távolítsuk el a páncéljukat, a farok legvégén található vastagabb páncéldarab kivételével.
- Sózzuk, majd panírozzuk be a farkakat.
- A sütőt melegítsük elő 220 fokra. A burgonyát szeleteljük gerezdekre, majd tegyük fel főni. Ha félig puhára főtt, vegyük le a tűzről, hűtsük ki, majd forgassuk bele alaposan a réteslisztbe.
- Tegyünk fel egy nagyobb serpenyőt a tűzre, és a libazsíron pirítsuk meg a burgonyákat. Amikor pirosra sültek, vegyük le a tűzről, sózzuk, borsozzuk, szórjunk rá fűszerpaprikát, majd zúzott fokhagymával szórjuk meg, és alaposan forgassuk össze. Ezt követően tegyük a serpenyőt az előmelegített sütőbe, és 15 perc alatt süssük készre.
- Készítsük el a szószt (salsa rosa-t): egy tálba tegyük bele a ketchup-ot, a majonézt, valamint a brandy-t, és jól keverjük össze.
- A garnélafarkakat forró olajban süssük ki.
- Tálaljuk azonnal, és a "salsa rosa-t" adjuk mellé külön mártásos edényben.
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 43
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 11
- Össznézettség: 21332
- Feltöltés dátuma: 2010. január 19.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Kornél
167 recept
Ez egy könnyen elkészíthető ízletes, és különleges előétel. Ha nem kapunk friss garnélafarkat, használhatunk előfőzöttet is. A lényeg, hogy a páncélt mindig távolítsuk el, a panírozás előtt. Ha valaki nem kedveli a ketchup édeskés ízét, akkor dippingnek készíthetünk ún. salsa bianca-t is (ennek összetevői: majonéz, metélőhagyma, fokhagyma, só, bors). Ezzel a szósszal is tökéletes, vagy adott esetben mindkét szószt kínálhatjuk hozzá.