Galaxis tükörfénytorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Zsoo
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 25% Zsír
piskóta
-
21g tojás26 kcal
-
4g cukor15 kcal
-
6g finomliszt20 kcal
-
47 kcal
-
1g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
málnazselé
krém
-
63g habtejszín183 kcal
-
11g nutella61 kcal
-
63g mascarpone253 kcal
glazúr
-
19g cukor73 kcal
-
13g víz0 kcal
-
40 kcal
-
1g zselatin4 kcal
-
8g víz0 kcal
-
19g fehér csokoládé101 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Összesen
885
kcal
- 6% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 25% Zsír
piskóta
-
165g tojás208 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
45g finomliszt164 kcal
-
43g napraforgó olaj376 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
-
0g só0 kcal
málnazselé
krém
-
500g habtejszín1460 kcal
-
90g nutella485 kcal
-
500g mascarpone2020 kcal
glazúr
-
150g cukor581 kcal
-
100g víz0 kcal
-
321 kcal
-
10g zselatin34 kcal
-
60g víz0 kcal
-
150g fehér csokoládé809 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Összesen
7076
kcal
- 6% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 25% Zsír
piskóta
-
7.1g tojás9 kcal
-
1.3g cukor5 kcal
-
1.9g finomliszt7 kcal
-
1.8g napraforgó olaj16 kcal
-
0.3g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
málnazselé
krém
-
21.7g habtejszín63 kcal
-
3.9g nutella21 kcal
-
21.7g mascarpone88 kcal
glazúr
-
6.5g cukor25 kcal
-
4.3g víz0 kcal
-
14 kcal
-
0.4g zselatin1 kcal
-
2.6g víz0 kcal
-
6.5g fehér csokoládé35 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Összesen
305
kcal
- 6% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.6 g
Zsír
-
Összesen 62.6 g
-
Telített zsírsav 23 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 145 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 626.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 200 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 25 mg
-
Foszfor 242 mg
-
Nátrium 146 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 68.6 g
-
Cukor 62 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 106.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 215 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 30 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 85 mg
-
Retinol - A vitamin: 211 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 42 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 119 micro
Összesen
885
kcal
- 6% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 108.7 g
Zsír
-
Összesen 500.9 g
-
Telített zsírsav 182 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 87 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 25 g
-
Koleszterin 1161 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5011.2 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 89 mg
-
Kálcium 1603 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 202 mg
-
Foszfor 1933 mg
-
Nátrium 1164 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 548.9 g
-
Cukor 493 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 852.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1719 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 31 mg
-
C vitamin: 46 mg
-
D vitamin: 240 micro
-
K vitamin: 44 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 166 micro
-
Kolin: 683 mg
-
Retinol - A vitamin: 1689 micro
-
α-karotin 24 micro
-
β-karotin 333 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 951 micro
Összesen
7076
kcal
- 6% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.7 g
Zsír
-
Összesen 21.7 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 50 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 217.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 69 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 84 mg
-
Nátrium 50 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.8 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 36.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 74 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 30 mg
-
Retinol - A vitamin: 73 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 14 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 41 micro
Összesen
305
kcal
Hozzávalók
piskóta
-
3 db tojás
-
3 ek cukor
-
3 evőkanál finomliszt
-
0.5 dl napraforgó olaj
-
0.5 csomag sütőpor
-
1 csipet só
málnazselé
krém
-
5 dl habtejszín
-
3 ek nutella
-
500 g mascarpone
glazúr
-
150 g cukor
-
100 g víz
-
100 g sűrített tej (cukrozott)
-
10 g zselatin
-
60 g víz
-
150 g fehér csokoládé
Elkészítés
piskóta
- A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgáját a cukorral, olajjal fehéredésig felverjük. A fehérjéhez a sót hozzáadjuk, kemény habot verünk belőle. A lisztet a sütőporral elkeverjük, a sárgájához adjuk, óvatosan kavarjuk hozzá a fehérjét is.
- Tortaformába öntjük, 180 fokos sütőben tűpróbáig sütjük.
- A krémhez a tejszínt felverjük, hozzáadjuk a mascarponét és a nutellát, és tovább verjük.
- A málnazseléhez a málnát a cukorral pépessé főzzük, a zselatint a hideg vízbe öntjük, hagyjuk megduzzadni, utána a málnás pépben feloldjuk.
- A piskótára öntjük a krém felét, rá a zselét és a krém másik felét, hogy mindenhova jusson, tetejét elsimítjuk, fagyasztóba tesszük 4 órára.
- A glazúrhoz a vizet a cukorral, sűrített tejjel feltesszük melegedni, közben a zselatint a hideg vízbe tesszük duzzadni. Amikor a cukros-sűrített tejes víz elkezd forrni, elzárjuk, hozzáadjuk a zselatint, és feloldjuk benne. Ráöntjük a fehér csokira, és kavarjuk, míg teljesen feloldódik.
- A glazúrt 5 részre osztjuk, sötétkék, világoskék, lila, rózsaszín, fekete ételfestéket adunk hozzá, óvatosan egymásba öntjük a színeket, hagyjuk hűlni.
- A tortát kivesszük, egy tálcára széles peremű poharat teszünk, rá a tortát, és leöntjük a glazúrral. Ha rádermedt, az aljáról egy késsel leszedjük, ami lecsöpögött. Fehér ételfestéket pici vízzel elkeverünk, egy ecsetet belemártunk, és az ujjunk segítségével ráfröcsköljük. A kész tortát betesszük a hűtőbe.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Tepsi mérete: 23
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 19
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 3122
- Feltöltés dátuma: 2018. január 04.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Zsoo
2 recept
Férjem névnapjára akartam valami különlegeset csinálni, és a neten találtam rá erre a tortára..