r
Nosalty Logó

Galaxis tükörfénytorta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Zsoo
Galaxis tükörfénytorta
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

piskóta

málnazselé

krém

glazúr

885
Kalória
13.6g
Fehérje
68.6g
Szénhidrátok
62.6g
Zsír
106.5g
Víz
145.1g
Koleszterin
2g
Rost
61.6g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 25% Zsír

piskóta

málnazselé

krém

glazúr

Összesen 885 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 25% Zsír

piskóta

málnazselé

krém

glazúr

Összesen 7076 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 25% Zsír

piskóta

málnazselé

krém

glazúr

Összesen 305 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.6 g

Zsír

  • Összesen
    62.6 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    145 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    626.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    200 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    242 mg
  • Nátrium
    146 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.6 g
  • Cukor
    62 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    106.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    215 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    211 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    119 micro
Összesen 885 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    108.7 g

Zsír

  • Összesen
    500.9 g
  • Telített zsírsav
    182 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    87 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    1161 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5011.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    89 mg
  • Kálcium
    1603 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    202 mg
  • Foszfor
    1933 mg
  • Nátrium
    1164 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    548.9 g
  • Cukor
    493 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    852.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1719 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    31 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    240 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    166 micro
  • Kolin:
    683 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1689 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    333 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    951 micro
Összesen 7076 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    21.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    217.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.8 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    36.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 305 kcal

Elkészítés

piskóta

  1. A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgáját a cukorral, olajjal fehéredésig felverjük. A fehérjéhez a sót hozzáadjuk, kemény habot verünk belőle. A lisztet a sütőporral elkeverjük, a sárgájához adjuk, óvatosan kavarjuk hozzá a fehérjét is.
  2. Tortaformába öntjük, 180 fokos sütőben tűpróbáig sütjük.
  3. A krémhez a tejszínt felverjük, hozzáadjuk a mascarponét és a nutellát, és tovább verjük.
  4. A málnazseléhez a málnát a cukorral pépessé főzzük, a zselatint a hideg vízbe öntjük, hagyjuk megduzzadni, utána a málnás pépben feloldjuk.
  5. A piskótára öntjük a krém felét, rá a zselét és a krém másik felét, hogy mindenhova jusson, tetejét elsimítjuk, fagyasztóba tesszük 4 órára.
  6. A glazúrhoz a vizet a cukorral, sűrített tejjel feltesszük melegedni, közben a zselatint a hideg vízbe tesszük duzzadni. Amikor a cukros-sűrített tejes víz elkezd forrni, elzárjuk, hozzáadjuk a zselatint, és feloldjuk benne. Ráöntjük a fehér csokira, és kavarjuk, míg teljesen feloldódik.
  7. A glazúrt 5 részre osztjuk, sötétkék, világoskék, lila, rózsaszín, fekete ételfestéket adunk hozzá, óvatosan egymásba öntjük a színeket, hagyjuk hűlni.
  8. A tortát kivesszük, egy tálcára széles peremű poharat teszünk, rá a tortát, és leöntjük a glazúrral. Ha rádermedt, az aljáról egy késsel leszedjük, ami lecsöpögött. Fehér ételfestéket pici vízzel elkeverünk, egy ecsetet belemártunk, és az ujjunk segítségével ráfröcsköljük. A kész tortát betesszük a hűtőbe.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 23

Férjem névnapjára akartam valami különlegeset csinálni, és a neten találtam rá erre a tortára..

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Trikolor répatorta

A húsvéti kedvencben, a répatortában általában csak az „alap” a narancssárga répát használjuk, megfeledkezve arról, hogy a zöldségnek van ám lila és sárgásfehér színű ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!